• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Siyah tüy kapsülleri ve tüylerde erime

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

tubiq

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Siyah tüy kökü, Tüy damarlarının 3 te 2 si siyahlik.
Hastalık Belirti Tarihi
20 Ara 2023
Kullanılan İlaç
B Vitamini
Merhabalar epeydir buradaki yazıları okuyorum belki sorunuma çare bulurum diye. Fakat net bir şey bulamadım o yüzden yazmak istedim. Bana da yardımcı olabilir misiniz?

BICIR ı aldığımda tahmini 35-40 günlüktü. (Şu an 3 aylık)
Kanatları çok yoktu hayliyle uçamiyordu. Şimdi şükürler olsun güzel uçuyor. Tanı tavana kadar yükseldiğini gormedim.

Yaklaşık 15 yıldır kuş bakiyorum o yuzden Kanatlarini titizlikle inceledim. Tüy koklerindeki siyahlik dikkatimi cekti. Hemen B vitamini aldim. Çok düzgün kullandigim söylenemez. Sevmedi bizimki kokusunu da suyunu da. Üretici birine sordum ağzına damlat dedi ama doğru olur mu bilemedim.
Gözlemlemeye devam ettim az evvel kuyruk tüyünde ve yeni çıkan kanat tüylerinin tamamında Tüy kökününden başlayıp tüyünün 3te 2 sine kadar siyah olduğunu gördüm. Kanat tüylerinde yine tüylerden tiftikleşme fark ettim.

Bana da yardımcı olur musunuz acaba ne yapmayalım.
Ayrıca Keyfi çok yerinde iştahı maşallah iyidir. Şu içmeyi sever. Gördüğüm kadarıyla düzenli kum da yiyor. Oyuncu bir mubiş. Konuşmaya da başladı.
Bir şey olmasını hiç istemiyorum. 😶

Şimdiden çok teşekkür ederim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...