• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Siyah pul pul döküntü

ÖzlemAkkaya

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kaşıntı, kepek, siyah döküntü
Hastalık Belirti Tarihi
13 Ocak 2022
Kullanılan İlaç
Ense damlası, bit spreyi, pire tozu
Merhaba Çıtçıt'a dal darı verdikten sonra yaklaşık bir ay önce kırmızı bit gördüm. Petshopçunun önerisiyle bit spreyini iki günde bir tekrarladık. Ayrıca kafesi düzenli olarak sirkeli su ile temizleyip tabanına pire tozu döktüm. Kuş bu arada tüye de girdi ve kaşıntısı geçmeyince bir hafta önce veterinere götürdük. Veteriner ense damlası yaptı, 1 hafta sonra tekrarlayın dedi. Ancak Çıtçıt kaşınırken beyaz kepek ile beraber resimde gördüğünüz siyah pullardan döküyor. Bunlar hareket etmiyor ya da elimde ezdiğimde kan çıkmıyor. Deri döküntüsü gibi bir şey. Bu döküntüler bit ya da pire midir yoksa patlayan tüy kapsüllerinden falan mı kaynaklanıyor? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

ebrares

Müdavim
Tüy kapsüllerinin ucundaki siyah yer olabilir eğer çok fazla değilse.

AlicanG

Paylaşımcı
Biti akşam farkedersiniz ışıklar sönünce kuş huzursuzlanmaya başlar fenerle ışığı tutuğunuzda bitleri görürsünüz.Dökülen şeyler pul pul ise deri döküntüleridir.

ÖzlemAkkaya

Yeni Üye
Çok teşekkür ederim yanıtlarınız için. Gece uyurken hareket etmiyor. Hatta dışkılarını da takip ediyorum, hep aynı noktada birikiyorlar, huzurlu uyuduğunu düşünüyorum. Yine de takipte kalacağım.