• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Sindirim sorunu

akdgntz

Aktif Üye
8 aylık sultan papağanımın bugün keyfi yoktu dışkısına baktığımda yemleri gördüm.Gervit vermiştim dışkıyı görmeden birkaç saat sonra entrobac verdim.Önerisi olan var mı ne yapmalıyım nerden kapmış olabilir?Diğer kuşumu uzak tutmalı mıyım?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kum yok çok önemli bir şey mi yani kuşuma bir şey olmaz değil mi
Kuşlarda mide olmadığı için taşlık kısmında yediklerini öğütürler. Bunun içinde kuma ihtiyaç duyarlar. Grit kum yem gibi sürekli kafeslerinde olmalı. Grit kum koyduktan ve üç gün entrobac uyguladıktan sonra tekrar dışkı paylaşımı yaparsınız.

akdgntz

Aktif Üye
Kuşlarda mide olmadığı için taşlık kısmında yediklerini öğütürler. Bunun içinde kuma ihtiyaç duyarlar. Grit kum yem gibi sürekli kafeslerinde olmalı. Grit kum koyduktan ve üç gün entrobac uyguladıktan sonra tekrar dışkı paylaşımı yaparsınız.
Çok teşekkür ederim veterinere gitmeme gerek var mı

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Çok teşekkür ederim veterinere gitmeme gerek var mı
Başka bir belirti var mı? Kusma, öğürme, zor nefes alma, yemden kesilme vs? Semiha arkadaşımın dediği gibi 3 gün, şişe su kullanarak, günlük taze hazırlayarak entrobac verelim. 4.gün sade su içmişken, birikmiş dışkıları görelim. 1 dışkı olmasın lütfen

akdgntz

Aktif Üye
Başka bir belirti var mı? Kusma, öğürme, zor nefes alma, yemden kesilme vs? Semiha arkadaşımın dediği gibi 3 gün, şişe su kullanarak, günlük taze hazırlayarak entrobac verelim. 4.gün sade su içmişken, birikmiş dışkıları görelim. 1 dışkı olmasın lütfen
Başka bir belirti yok yem yiyor oyun oynuyor bazen halsiz oluyor sadece tüy döküyor

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba bugünkü dışkının durumu
Dışkıda yoğun bir enfeksiyon var kuşun videosunu görebilirmiyim 👍 diğer kuştan uzak dursun onunda dışkıyi görelim,nerede ikamet ediyorsunuz? Verdiğiniz ilaç ve katkıları hatta yem ve gıdaları görebilir miyiz skt kontrolu yaptınız mı

akdgntz

Aktif Üye
Dışkıda yoğun bir enfeksiyon var kuşun videosunu görebilirmiyim 👍 diğer kuştan uzak dursun onunda dışkıyi görelim,nerede ikamet ediyorsunuz? Verdiğiniz ilaç ve katkıları hatta yem ve gıdaları görebilir miyiz skt kontrolu yaptınız mı
Kuşumun keyfi yerinde ötüyo geziyo uçuyor video atamıyorum diğer kuşum dışkısı normal izmirde ikamet ediyorum entrobac verdim bu süreçte açık yem alıyorum tohum ağırlıklı

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Beyaz kağıt üzerine förelim dışkıyı. Dışkının sıvı kısmının rengi böyle belli olmuyor. Entrobacın kaçıncı günü?