• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Şimdi de siyah dışkı (acil)

cosmiclatte

Aktif Üye
Merhaba kuşumun genel durumu iyi. 6 gündür entrobaclı su içiyor kum tüketiyor öncesinde sedochol de vermiştim. Yem yedirmeye korktuğumuz için dal darı mama yulafla beslemeye geçmiştik son zamanda aspur da ekledik dışkısı koyulaşmaya başlamıştı bu akşam tamamen siyah dışkılar gözlemlemeye başladık. Ürat kısmı hep bembeyaz temiz. Kursak bölgesi yemekten sonra şişiyor ama birkaç saat sonra düzeliyor. Aspurdan olabilir mi bu durum? Üst yollarda bir kanama durumu varsa kuşun genel durumunun iyi olması tuhaf değil mi? Ben anlamıyorum her seferinde farklı bir şey yaşatıp bizi şok ediyor teşhisini yapabilen hekim de yok malesef. Fikirlerinizi bekliyorum.

cosmiclatte

Aktif Üye
Ayrıca hiçbir şeyi kemirmesine müsade etmiyoruz her yeri 7/24 süpürüp yıkayıp tazeleyip temizliyoruz manyak olduk 1 aydır her hafta farklı bir durumla uğraşmaktan.

Uygar

Aktif Üye
Dışkı resmi paylaşabilir misiniz form da ki tecrübeli arkadaşlarımızın daha iyi yorum yapabilmesi için

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba kuşumun genel durumu iyi. 6 gündür entrobaclı su içiyor kum tüketiyor öncesinde sedochol de vermiştim. Yem yedirmeye korktuğumuz için dal darı mama yulafla beslemeye geçmiştik son zamanda aspur da ekledik dışkısı koyulaşmaya başlamıştı bu akşam tamamen siyah dışkılar gözlemlemeye başladık. Ürat kısmı hep bembeyaz temiz. Kursak bölgesi yemekten sonra şişiyor ama birkaç saat sonra düzeliyor. Aspurdan olabilir mi bu durum? Üst yollarda bir kanama durumu varsa kuşun genel durumunun iyi olması tuhaf değil mi? Ben anlamıyorum her seferinde farklı bir şey yaşatıp bizi şok ediyor teşhisini yapabilen hekim de yok malesef. Fikirlerinizi bekliyorum.
Merhaba aspur koyu yeşil siyaha yakın dışkılama ya sebep olur👍 6 gün üst üste entrobac fazla, taze su ile gün içinde devam edin entrobac haftada bir gün verin lütfen
Dışkı fotoğraflarını paylaşır mısınız görelim bakalım

cosmiclatte

Aktif Üye
Şu anda paylaşamıyorum temizliğini yaptık yeni dışkı gözlemlemedim henüz. Az çok bu forumda düzenli başlık açıyorum neredeyse, söylediğim durumlar objektif emin olabilirsiniz. Dümdüz siyah/ürat beyaz dışkı. Pütürcüklü dağılan bir yapısı var inceleyip oynamadan anlaşılacak gibi değil zaten

cosmiclatte

Aktif Üye
Merhaba aspur koyu yeşil siyaha yakın dışkılama ya sebep olur👍 6 gün üst üste entrobac fazla, taze su ile gün içinde devam edin entrobac haftada bir gün verin lütfen
Dışkı fotoğraflarını paylaşır mısınız görelim bakalım
Aspurdan sonra gözlemlemeye başlayıp şüphelenmiştim biraz içim rahatladı sağ olun 🙏🏻 naturem Bird sıvı probiyotik almaya da niyetlenmiştim açıkçası, probiyotiğe uzun devam ettim çünkü ciddi bir bağırsak flora problemi vardı

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Şu anda paylaşamıyorum temizliğini yaptık yeni dışkı gözlemlemedim henüz. Az çok bu forumda düzenli başlık açıyorum neredeyse, söylediğim durumlar objektif emin olabilirsiniz. Dümdüz siyah/ürat beyaz dışkı. Pütürcüklü dağılan bir yapısı var inceleyip oynamadan anlaşılacak gibi değil zaten
Aspurdan sonra gözlemlemeye başlayıp şüphelenmiştim biraz içim rahatladı sağ olun 🙏🏻 naturem Bird sıvı probiyotik almaya da niyetlenmiştim açıkçası, probiyotiğe uzun devam ettim çünkü ciddi bir bağırsak flora problemi vardı
Rica ederim geçmiş olsun 🤗 Zeolit tozu kullandınız mı? Bağırsak florasını düzenler ve bakteriyi uzaklaştırır tavsiye ederim 🤗

cosmiclatte

Aktif Üye
Şimdi yeni bir tane yaptı ve diğerlerini incelediğim peçeteyi bulup üstüne aldım(1 aydır bok uzmanıyım🙈) zeoliti toz haliyle bulamadık açıkçası akvaryum için olanları vardı. kum ve kuş toprağımız var

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Şimdi yeni bir tane yaptı ve diğerlerini incelediğim peçeteyi bulup üstüne aldım(1 aydır bok uzmanıyım🙈) zeoliti toz haliyle bulamadık açıkçası akvaryum için olanları vardı. kum ve kuş toprağımız var
Mamaist.com dan temin edebilirsiniz Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz watsap hattından yardımcı olur
Kuşlar için olmalı
Peçetenin köşesindeki dışkı gayet sağlıklı duruyor👍

cosmiclatte

Aktif Üye
Mamaist.comu ara ara deneyimliyorum ben de teşekkür ederim 🙏🏻 Naturem Bird de genel sindirim yollarının florasını düzenliyor sanırım, kullanıp deneyimlediniz mi? Kuşkım tavuğun genel sindirim yollarında sıkıntısı var bu süreçte anladığım bu oldu. Zeolit tozu da ekleyeceğim artık öğününe ama genel sindirim yolu için ekstra tedavi edici ne yapabilirim?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Mamaist.comu ara ara deneyimliyorum ben de teşekkür ederim 🙏🏻 Naturem Bird de genel sindirim yollarının florasını düzenliyor sanırım, kullanıp deneyimlediniz mi? Kuşkım tavuğun genel sindirim yollarında sıkıntısı var bu süreçte anladığım bu oldu. Zeolit tozu da ekleyeceğim artık öğününe ama genel sindirim yolu için ekstra tedavi edici ne yapabilirim?
Kullanmadım
Röhnfried ve Münich veriyorum probiyotik 👍

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Ben peçetedeki hiçbir dışkının rengini beğenmedim. Konumunuz Van görünüyor. Egzotik veteriner kliniklerine güvenmiyorsanız Van yüzüncü yıl üniversitenin hayvan hastanesinde mutlaka dışkı analizi yaptırın derim.

cosmiclatte

Aktif Üye
Ben peçetedeki hiçbir dışkının rengini beğenmedim. Konumunuz Van görünüyor. Egzotik veteriner kliniklerine güvenmiyorsanız Van yüzüncü yıl üniversitenin hayvan hastanesinde mutlaka dışkı analizi yaptırın derim.
Egzotik vet yok, sadece biri kanatlı bakıyorum diyor ama çok da anlamadıklarını test tahlilde yetersiz olduklarını ufak bir itiraf ettiler. Daha önce 2 defa dışkı analizi yaptırdık. Bugün yavrum kusmaya başladı az önce boş kursakta salya kustu. Koksiyodoz mu yoksa kursak mantarı mı, ikisi birlikte mi ikisini birden tedavi edici ilaç verebilir miyim? YYÜne daha önce başka kuş götürdük rezaletler.

cosmiclatte

Aktif Üye
Acil tedavi önerilerinizi bekliyorum hiçbir şey yiyemiyor artık ne yese kusuyor durumu çok kötüleşti perişan duruyor

şu ana kadar iyiydi artık yemek yemeyi de bıraktı acil trifulucan başlayacağım almaya gidiyorum

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Tahminim kuş evet koksidiyoz yada e coli. Kusma yapar bu hastalıklar. Sulphamezathine tarzı bir antibiyotik işe yarayabilir. Ama yine afaki bir yorum yapıyoruz. Analiz olmasından yanayım.

cosmiclatte

Aktif Üye
Peki bu kadar kusmayı ve yem yememeyi açıklar mı bu durum? Daha önce 9 gün bactrim kullanmıştık tahliller temiz çıkınca

cosmiclatte

Aktif Üye
Malesef rezalet analiz yapıyorlar rezalet bin kere muayene gidip binlerce tl döktük sıfır teşhiş

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Yani kursak mantarı bu kadar siyah dışkı yapmaz. Zaten sizin kuşunuzun sindirim sisteminde sıkıntı vardı sürekli kanama oluyordu şimdi de dışkılar siyaha döndü. Tabi son karar sizin.

cosmiclatte

Aktif Üye
Yem yemeyi bıraktı kusmaktan ve daha önceki süreçlerde görüştüğüm vetler hep kursak mantarı fikri sunup ona göre ilaç hazırlatacaklardı ben de kuş iyileşince toparladı bitti diye düşünmüştüm tekrar ciddi şekilde nüks etti burdaki vete ulaşmaya çalışıyorum paşalarım asla dönüp kuşu umursamıyorlar

cosmiclatte

Aktif Üye
Bu yazdığınız ilacı nerden bulup nasıl kullanabilirim eczanelerde yok sanırım

Üst Alt