• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sık sık hapşırma

Aleyna B

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Atak şeklinde hapşırma ile beraber kusma hareketi
Hastalık Belirti Tarihi
16 Ara 2021
Kullanılan İlaç
Biteral
Merhaba 2 yaşında muhabbet kuşum var. 2 aydır sürekli hapşırıyor, tüy kabartıyordu ve halsizdi. Bölgemde veterinerler kuşlardan pek anlamıyor fakat gittim. Bilateral verdi 5 gün kullandık. Bir şey değişmedi. Kendim vitamin ve besin takviyelerine devam ettim enerjisi yerinde ama gün içinde en az 3 kere peş peşe 10-15 kez hapşırma ya da öksürme hareketi ile beraber kusma hareketini yapıyor fakat sıvı veya başka bir şey çıkmıyor sanki balgam varmış gibi boğazında. Nezle diyeceğim hiçbir akıntısı yok. Kime sorsam sebebini öğrenemedim bu sorun hapşırma mı öksürme mi sebebi ne lütfen bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Son düzenleme:

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
streamable.com dan yükleyebilirsiniz. Kuşu dışkı fotosunu da koyarsanız daha yardımcı olur

AlicanG

Paylaşımcı
Bulunduğu ortam koşullarından da olabilir toz,sigara,parfüm vb. Acil bir durum gözükmüyor zaten ilaçda kullanmışsınız ilerlemezse böbrek&karaciğer koruyucu vitamin kullanın şimdilik.Hem ilacın etkisini azaltır hemde yeni ilaç kullanılacaksa ön hazırlık olur.Kursak normal duruyor ama yinede bakın ağzında ekşi maya kokusu var mı? @Şehmus BAKIR

Aleyna B

Yeni Üye
Hayır herhangi bir koku yok. Benim de astımım var o yüzden bulunduğu ortamın temizliği ve havalandırılmasını hep yapıyorum. Avisol plus veriyorum genel olarak

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kullandığınız ilaç biteral mi ismini doğrumu yazdiniz

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kum probiyotik kullaniyormusun.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Dışkıda hava kabarcıkları var sindirim problemi olduğu belli. Kullandığınız ilaç ornidazol etkili bir ilaç tricho giardia cinsi parazitler için kullanılıyor daha çok.

Aleyna B

Yeni Üye
Fazla veteriner seçeneğim yok birisi bu tedaviyi uygulattı, kalanların da kanatlılardan anlamadığına yönelik duyum alıyorum. Kendi yapabileceğim bir öneriniz var mı? Beslenmesi yetersiz kalıyor bana göre sadece aspur ve çizi yiyor ne sebze ne de muhabbet kuşu için olan yemler, ballı yemler hiçbirini tüketmiyor

Aleyna B

Yeni Üye
Pis koku kısmı tartışılır tabi de muhtemelen bahsettiğinizden evet

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Hastalığa gerek yok sen kuşa onu yedirerek hasta edersin zaten. Yanlış besinler veriyorsun burada iki tirtikladi diyerek kuşuna yardım arayan kuşu ölen çok insan oldu.