• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sıcaklarda Kuş Bakımı

NehirB.

Yeni Üye
İyi günler herkese :) Ben aslında kuş bakımı hakkında genel bir soru soracaktım. Adana da yaşıyorum ve bir muhabbet kuşum var. Hava durumu tüm Türkiye genelinde belli ama bu yaz Adana da gerçekten rekor sıcaklar kırılıyor. Bu süreçte kuş bakımı nasıl olur? En önemlisi klimalı odada kuş zarar görür mü? Akşamları çalıştırmıyorum. Gündüzleri ise mümkün olduğunca klima çalışan odanın kapı girişinde tutmaya çalışıyorum. Klima o bölgeye vurmuyor ve ne çok sıcak ne de oda kadar soğuk olmayan bir bölge kurduğumu düşünüyorum onun için. Sizce bu kuşa zarar verir mi?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba. Ben artık klima sezonunu açtım 😊 klimanın soğuk havası üstüne gelmeyecek şekilde klimalı odada oturuyoruz. Zaten üç yıla yakındır bu şekilde yapıyoruz yazları. Hiçbir sorun yaşamadık. Farklı odaya almayın sadece klimanın derecesini aşırı soğuğa ayarlamayın. Siz de üşürsünüz heralde o kadar soğukta. 😊 Soğuk hava üstüne gelmesin. Klimanın pervanesini yukarı kaldırın biraz. Sorun olmaz. 🌸

NehirB.

Yeni Üye
Cevabınız için çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız ☺ Havalar sıcak ve bu sıcaklarda miniğimi bunalmış görmek çok üzüyordu. Bir yandan da klimanın çarpmasından çok korkuyordum. Klimayı 24-25 derecede sabitledim ve dediğiniz gibi akımdan uzakta olacak şekilde konumlandırdık kafesi. Tüm kuşlarımızın sağlıkla kalmaları dileğiyle🌻

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Bizim buralarda fena sıcak ama bizde klima yok o yüzden bol bol duş sezonunu açtık bizde. 🤭
Kafes üstüne geniş bir kaba su koyuyorum, hemde arada fıs fıslıyorum hepsini gün içinde.