• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Show Muhabbet Kuşu Konuşur mu?

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Show muhabbet kuşlarının konuşmadığını duydum. Konuşanına henüz rastlamadım. İllaki bilen birileri vardır. :)

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Yanındaki de normal muhabbet kuşu ırkını bilmiyorum onun ama bizim paşa gibi Jumbo falan değil yani zaten bizim paşa ondan uzun duruyor

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Maşallah çok tatlılar. :)

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Bana geldiğinde çok küçüktü ilgimi büyüyene kadar eksik etmedim bu yüzden erkenden konuşmaya başladı

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Kendim verdim yani benim kuşum diğer kuşlarım gibi değil açıkçası, yani videolar acsamda umursamazdi pek, ben bide küçük olunca sürekli kafeste bırakmadım yani evde olduğum sürece onu hep kafes dışında bıraktım yani şuan ben onun kafesine gitsem hemen konuşma çabalarına giriyor kafesten çıkmak istiyor ve çıkarıyorum 🙂 yerde yürümeye alıştığı için uçmaktan da vazgeçti biraz kanatlarını ne kadar uzatmaya kalksa kendi bilerek yokediyor diyebilirim yani uçmayı da sevmiyor 🤣 sürekli elimde falan olduğunda da konuşturmak için çabaladım ki cabalarimin karşılığını alabildim çok şükür 🙂 şuan ben ona farklı bir kelime konuşsam bir gün sonra o kelimeyi konuşabiliyor

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Maşallah ya renkleride çok güzel. Kardeşimin de aynı renk kuşu var.

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
6 kuşum olsada içlerinde en özel kuşum o 🙂 bana gelen ilk kuş ve geldiğinde 1 haftalikti bebekti yani asla ilgisiz bırakmadım büyuyene kadar ve dışarı bile çıksam yanıma aldığım için büyük ihtimalle bana çok düşkün ve beni çok kıskanan bir kuşa dönüştü, ondan başka kuşlar da gelince bana kinlendi ama bı kaç gün önce barıştık çok şükür elime gelmeyi bırakmıştı artık geliyor 🙂

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
6 kuşum olsada içlerinde en özel kuşum o 🙂 bana gelen ilk kuş ve geldiğinde 1 haftalikti bebekti yani asla ilgisiz bırakmadım büyuyene kadar ve dışarı bile çıksam yanıma aldığım için büyük ihtimalle bana çok düşkün ve beni çok kıskanan bir kuşa dönüştü, ondan başka kuşlar da gelince bana kinlendi ama bı kaç gün önce barıştık çok şükür elime gelmeyi bırakmıştı artık geliyor 🙂
6 kuşunuz olduğunu bilmiyordum.

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Bende sultan papağanı mubabbet kuşları ve Jumbo show var şimdi zaten sultan papaganim kuluckada yumurtası var büyüdüklerinde onları da egiticdm mesela erkek çıkan olursa

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşunuz çok tatlı renklerine bayıldım maşallah 🧿 ben benim kuş benden ilgiyi çeker diye başka kuş almaya korkuyorum. Siz hepsini aynı odada mı tutuyorsunuz? Ve ilgisi azaldı mı kuşlarınızın çok merak ediyorum. Eğer ilgisi azalmayacaksa ve konuşma özelliğini kaybetmeyecekse hemen almak istiyorum bi tane Sultan papağanı

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Kuşlarimin hepsi aynı odada gayet de anlaşabiliyorlar kuşlarimin ilgisi azalmadı sadece resimdeki kuşumun azalmıştı bir süre bana kinlendi sonra da 10 aylık olsada kafesten çıkardım ona olan ilgimi hissettirdigim için kinlenme durumu da kalmadı 🙂 yani kuşlarımi hayvan olarak görmüyorum yani kafesini temizlerken yemlerini sularını yenilerken bile onlarla konuşuyorum ve beni gördüklerinde zaten hepsi kafesten çıkmak istiyor hepsini bir salamiyorum sultan papaganlari kuluckada olduğu için 2 kuşu çıkarıyorum 1 saat evin içinde geziyorlar onları koyuyorum diğer kuşları çıkarıyorum 1 saat sorun kalmıyor 🤣

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Sultan papağanı alacak olursanız erkek almalısınız ama size sürekli ilgi göstermesini de istiyorsanız eş almamanizi tavsiye ederim yoksa size olan ilgisi kalmaz🙂 bende şuan çift sultan papağanı var erkek beni hiç sevmez mesela, ama dişi kuşum beni sever yani ilgi gösteriyor eşi bile olsa elden yem bile versem kafesin dibine yanıma geliyor erkek ona bağırdığı için bende pek uğraşmıyorum 🤣

Üst Alt