• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Show Muhabbet Kuşu Eşleme

Aydın

Yeni Üye
Spangle Kuşlar- Normal kuşlara baskın
aralarında kalın ve ince tüy ayırmınıda varsayalım.
Renk baskınlık eşlemesinde sarı-yeşil 1 faktör spanglenin - Mavi beyaz spangle ile eşlemede
Hangi renklerin eşlendiği varsayılır _? aralarında yeşil -mavi baskınlığı var deyip eşleyebilirmiyiz_?

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Son kısmı anlamadım. Faktör olarak renk tonundan mı kastetmek istediniz yoksa mutasyon geni olarak mı söylediniz?
Renk faktörü olarak 2 faktör spanglenin eşi 0 faktör olursa daha uygun olur renk tonları çeşitlenir.
Sarı köken ve beyaz köken spangle ile eşlenmesi doğru fakat dilute vb mutasyonlarda altın surat kuşu yeşil gibi gösterebiliyor.
Sadece ince kalın tüy olarak bakmamalı kuşların cere yapısı, ayak renk tonu/yapısı omuz genişliği, kuyruk uzunluğu, kafa yapısı, göz yapısı vasıflarına göre eşleme yapmak daha kaliteli olur. elinizdeki vasıfsız kuşların eksikliklerini vasıflı eşler ile kapatarak soyun vasıflılığını artımak daha yararlı olacaktır. Zamanla tüyleri ve yapısı daha kaliteli yavrular elde edersiniz.

Aydın

Yeni Üye
Son kısmı anlamadım. Faktör olarak renk tonundan mı kastetmek istediniz yoksa mutasyon geni olarak mı söylediniz?
Renk faktörü olarak 2 faktör spanglenin eşi 0 faktör olursa daha uygun olur renk tonları çeşitlenir.
Sarı köken ve beyaz köken spangle ile eşlenmesi doğru fakat dilute vb mutasyonlarda altın surat kuşu yeşil gibi gösterebiliyor.
Sadece ince kalın tüy olarak bakmamalı kuşların cere yapısı, ayak renk tonu/yapısı omuz genişliği, kuyruk uzunluğu, kafa yapısı, göz yapısı vasıflarına göre eşleme yapmak daha kaliteli olur. elinizdeki vasıfsız kuşların eksikliklerini vasıflı eşler ile kapatarak soyun vasıflılığını artımak daha yararlı olacaktır. Zamanla tüyleri ve yapısı daha kaliteli yavrular elde edersiniz.
renk tonu olarak

Aydın

Yeni Üye
Spangle eşlediğimizde renklerin birbirine olan baskınlıklarında hangi renk baz alınır.
Örneğin sarı-yeşil spangle

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba ben eşleme de iki spangleyi uygun görmüyorum yavrular vasıfsız oluyor bence birisi klasik olursa daha iyi olur böylece istediğiniz vasıf ve renklere kavuşmuş olacaksınız. ;) ve şunu da ekliyim eşlemelerde soy ağacını bilmek gerekir yavruların ne çıkacağı açısından biz sadece genel olarak tahminde bulunabiliyoruz

Üst Alt