• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Show kusum yumurta yatmiyor

Remzi

Yeni Üye
Show kusum 1.yumurtayi yumurtladi yatmiyordu kaydirdim 2. Yumurtayida yumurtladi onuda kaydirdim yerine bos yumurta koydum belki yatar diye diyelim ki 3 4 yumurta yumurtladi bende kaydirdim bos yumurtalarin ustune yatirmayim aliyim boslari disi kusla erkek kusu bi sure ayiriyim diyorum doğrumu dusunuyorum

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Hayır kuluçka döneminde eşleri birbirinden ayırirsaniz olmaz, dişiyi hepten küstürürsünüz yumurtalardan ikinci yumurtayı yapmış ise oturmaya başlar ama şuna dikkat et yumurtalı dişi rahatsız edilmeye gelmez.sabırlı ol oturacaktır. Bu arada yumurtalara umarım çıplak elle dokunmamış sınızdır ki siz neden yumurtaları kaydiriyorsunuz 🤔bu tamamen yanlış normalde bı yaklaşık 10 gün yumurtaya dokunmamaniz gerekiyor şuan sanırsam neden kuluçkaya yatmadigi da anlaşıldı, yumurtalarına hem dokunduğunuzdan dolayı kendini kafesinde rahat hissetmiyor stres altında hissediyor olabilir, bu arada birde yuvalikta talaş yada mısır granülü var değil mi ?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bakıcı kullan kuşları ayırma çünkü Showlarda bu durum çok olur 👍

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Show kusum 1.yumurtayi yumurtladi yatmiyordu kaydirdim 2. Yumurtayida yumurtladi onuda kaydirdim yerine bos yumurta koydum belki yatar diye diyelim ki 3 4 yumurta yumurtladi bende kaydirdim bos yumurtalarin ustune yatirmayim aliyim boslari disi kusla erkek kusu bi sure ayiriyim diyorum doğrumu dusunuyorum
3 yumurtaya kadar yatmaya biliyor bazı kuslar