• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sevda papağanlarım portakalla limonun ilk yumurtası maşallah diyelim 🥰

EnesGenç

Eski Forumcu
Maşallah abim . Burada gördükçe benim kusada eş alıp çoğaltmak geliyor sonra ailem izin vermiyor üzülüyorum. Neyse . Çıkmış halini bekliyorum

Bahar Y.

Müdavim
Maşallah abim . Burada gördükçe benim kusada eş alıp çoğaltmak geliyor sonra ailem izin vermiyor üzülüyorum. Neyse . Çıkmış halini bekliyorum
Hiç üzülmenize gerek yok tek çiftle evde olacak iş olmadığına kanaat getirdim ben :)

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Furkan hocam nasıl bu kadar hızlı ilerletebiliyorsun süreci şaşıp kalıyorum😂
Maşallah sağlıkla çıksınlar inşallah
Amin inşallah bakım,ortama uyum sağlama, Stress faktörlerine dikkat ediyorum gerisi kendiliğinden geliyor. Darısı sizlere inşallah 🙏🏻☺ Cennetlerimizinde yumurtaları yolda yakında gelir inşallah

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
İnşallah birgün olur kardeşim dilediğin gibi

Bahar Y.

Müdavim
Amin inşallah bakım,ortama uyum sağlama, Stress faktörlerine dikkat ediyorum gerisi kendiliğinden geliyor. Darısı sizlere inşallah 🙏🏻☺ Cennetlerimizinde yumurtaları yolda yakında gelir inşallah
Valla olmayınca olmuyor Furkan hocam, saydıklarını bende elimden geldiğince yaptım, gerisi kendiliğinden gelmemeye devam ediyor 😂 yavru alıp eğitme derdim kalmadı ama bir torun görsek iyiydi, hayırlısı

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Valla olmayınca olmuyor Furkan hocam, saydıklarını bende elimden geldiğince yaptım, gerisi kendiliğinden gelmemeye devam ediyor 😂 yavru alıp eğitme derdim kalmadı ama bir torun görsek iyiydi, hayırlısı
Tek çiftle çok zor ya muhabbet kuşu uğraştırıyor olmayınca olmuyor nasip inşallah ☺

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bahar bazı kuşlar 2 sene bekletir. Bazısı 7 ay bende aynı kuluçkanin kardeşleri var ikiside erkek birinden 8 aylıkken yavru aldım diğeri 1 yaşında hala dişi kuşa kur yapmaktan korkuyo. Bu tür şeyler olabilir. Kimi kuş baskınlık kuramaz veya geç kurar. Baskınlık dediğimiz olay erişkinlikte aynı zamnda. Kuş suluga tunege kur yapar ama dişiye yapamaz gibi düşün.

Bahar Y.

Müdavim
Bahar bazı kuşlar 2 sene bekletir. Bazısı 7 ay bende aynı kuluçkanin kardeşleri var ikiside erkek birinden 8 aylıkken yavru aldım diğeri 1 yaşında hala dişi kuşa kur yapmaktan korkuyo. Bu tür şeyler olabilir. Kimi kuş baskınlık kuramaz veya geç kurar. Baskınlık dediğimiz olay erişkinlikte aynı zamnda. Kuş suluga tunege kur yapar ama dişiye yapamaz gibi düşün.
Son cümlen aynı bizim durum Tuğrul abi 😅
Dişiyede kur yapıyor ama karşılıklı kurlaşma durumunda korkup kaçıyor, enteresan olan 1 yaşını geçti hala ceresinde kahverengileşme, kabuklaşma olmadı her kuşta olmuyor ama kızgınlık yumurtası falanda yok, naz yapıyorlar herhalde 😅 erkek 3 yaşında falan 1 2 yıl bekletirlerse bu sefer çiftleşme olsa bile ihtimaller azalacak, aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık hesabı 😂

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Üst Alt