• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Sevda papağanlarım kavga ediyor

Ketçap ile zeytin

Yeni Üye
Merhaba, yaklaşık 10 gün önce aldığımız sevda papağanları birkaç gündür kavga etmeye başladı. Yeşil olan sarı olanı kovalıyor bazen de ayağını ısırıyor. Sarı genelde kaçıyor. Daha öncr burda sormuştum sarı için yetişkin yeşil için yavru demiştiniz. Kavga sebeplerimi çözemedik acaba aynı cinsiyetten mi bu kuşlar? Bizi aldığımız kişi ikisine de yavru dediğine göre cinsiyeti hakkında da pekala yalan söylemiş olabilir diye korkuyoruz. Aynı cinsiyetten olup gül gibi geçinirlerse tabii ki razıyız amacımız üretim değil ama didişmeleri birbirlerine saldırmaları bizi korkutuyor ve üzüyor. IMG_20241213_092404.jpg

Ketçap ile zeytin

Yeni Üye
Şiddetli bir kavga ise ayırmanızı öneririm. Aynı cinste olabilir ayrı cinste olabilir. Eş seçen türler bunlar. Benim baskın dişi sevdam erkek sevadamı öldürdü 😥
Bazen birbirlerini temizleyip dip dibe oturuyorlar. Hele uyurken hep yan yanalar. Birkaç kez de eve saldık hep birbirlerinin yanına çağırdılar uçtultan sonra. Ama günün bazı saatleri yeşil olan sarıyı kovuyor salıncak kavgası daldarı kavgası yapıyor yaklaştırmıyor onlara. Ayağını gagalıyor görüyoruz bazen. Ayırırsam da yine eş almak durumundayız değil miyiz yalnız nasıl yaşasınlar :(

Ketçap ile zeytin

Yeni Üye
Çok şiddetli bir kavga değil anladığım kadarıyla. Gözlemleyin. Yaralama veya kanlı kavga olursa ozaman ayırırsınız.
Çok teşekkür ederim. Sizin kaybınız için de çok üzgünüm. Biz daha 10 gün olmasına rağmen çok bağlandık inşallah sağlıkla büyütebiliriz🙏

Üst Alt