• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! Sevda papağanına tasma takmak

betul.a

Aktif Üye
Merhaba. Sevda papağanıma, ağır olmayan malzemeden yapılmış ve kanatları engellemeyen tarzda göğüs tasması almıştım. İp kısmına esnek malzeme takarak (aniden kaçmaya çalışırsa kendisine zarar gelmemesi için.) kedilerden de izole (basketbol sahası gibi, belki sadece balkon) bir ortamda kullanmak riskli mi? Eğer taktığımda huysuzlanırsa, alışamazsa tabii ki kullanmam. Merak ettiğim şey malzemenin hafif, ipin esnek olduğu durumda tasmanın hâlâ riskli olup olmadığı.

Şahin_tutuş

Paylaşımcı
hiç tasma kullanmadım. Fakat youtube'da lim on numara mı ne öyle bir kanal vardı, o esnek ip taktı diye hatırlıyorum ana ipten hariç. İskender papağanıydı o. Yine yanlış hatırlamıyorsam papağan tarafındaki ilk 1-2 metreyi esnek tutmasının sebebi ip bittiğinde aniden çekiştirmesin halat diyeydi. Fakat o hslkalar falan bir şeyler kullanılıyordu. Belki size fikir o videolar.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Neden risk alıyorsunuz. Özgür olmadıktan sonra bir süre o şekilde dışarıda kalması ne fayda sağlayacak.

Yani fayda zarar analizi yapınca ben bu riske girmezdim.

betul.a

Aktif Üye
Neden risk alıyorsunuz. Özgür olmadıktan sonra bir süre o şekilde dışarıda kalması ne fayda sağlayacak.

Yani fayda zarar analizi yapınca ben bu riske girmezdim.
Öncelikle yanıtınız için teşekkürler
Esnek iple, açık havada, çok uzun mesafe olmasa bile uçması güzel olur diye düşündüm. Kısa süreli olarak arada cam olmadan güneş ışığına değmiş olacak. Belki yeni şeyler görecek, duyacak. Temiz havaya çıkmış olacak. Bence faydaları bunlar.
Zaten sürekli üzerimde duran bir kuş. Uçtuktan sonra bana dönüyor, tek fark dışarıda olması olacak diyebilirim. Esnek olmayan tasma hayatta kullanmam, bir de dediğim gibi basketbol sahası gibi tellerle çevrili bir alanda kullanmayı düşündüm. Bu durumda risk olup olmadığını öğrenmek için yazdım aslında. Kesin kullanacağım diye bir şey yok tabii ki:giggle: Sadece, tam anlamıyla özgür olmayacağı için onu dışarı çıkarmamak doğru gelmiyor. "%100 özgür olmayacaksa %15 de olmasın" demek gibi hissettiriyor.

Son düzenleme:

betul.a

Aktif Üye
hiç tasma kullanmadım. Fakat youtube'da lim on numara mı ne öyle bir kanal vardı, o esnek ip taktı diye hatırlıyorum ana ipten hariç. İskender papağanıydı o. Yine yanlış hatırlamıyorsam papağan tarafındaki ilk 1-2 metreyi esnek tutmasının sebebi ip bittiğinde aniden çekiştirmesin halat diyeydi. Fakat o hslkalar falan bir şeyler kullanılıyordu. Belki size fikir o videolar.
Teşekkürler
Takip ettiğim bir kanal, aslında onun tasma kullandığını görmesem muhtemelen hiç tasma almayacaktım. :) Basketbol sahası ve esnek ip fikri olunca (kanalı izlememin etkisiyle) kullanabilirim diye düşündüm. Ama aklıma gelmeyen bir risk var mı diye de önce buraya yazdım.

Üst Alt