• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Sevda papağanımın gagasını fazla kestim

MiraMiBee

Yeni Üye
Merhabalar bugün sevda papağanımın gagası çok uzadı diye birazcık ucundan kestim fakat kanadı kanamayı görünce hemen yarıda bırakıp çektim. Kan çok gelmiyor. Fakat ben korkuyorum. Bilgili biri yardım edebilir mi? Sorun var mıdır 17460374477327857353142753208065.jpg

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bir sorun var gibi gözükmüyor ama yine de crystalin sprey varsa sıkın ☺

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Neden kesme gereği duydunuz ki. Onların gagası yapıları gereği uzun ve sivri olur. Gagasında fazlalık yokmuş. Siz keserseniz gagası haddinden fazla uzamaya başlar. Lütfen sizin canınızı yakıyor diye hayvanların anotomisiyle oynamayın. Canınız önemliyse beslemeyin. 😕

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Keşke kesmeseydiniz. Kesince sürekli uzuyor ve kesmek zorunda kalacaksınız. Onun yerine bebek törpüleriyle törpüleyebilirdiniz. Bundan sonra öyle yaparsınız.
Kanama varsa zeytinyağı sürebilirsiniz.

seda06

Aktif Üye
Gaga kesmek mi? Ama neden 😮 konuyu okuyunca şaşırdım. Hangi durumda kesilir? Yada neden kesilir. Bilmedigim için soruyorum yanlış anlaşılmasın lütfen

MiraMiBee

Yeni Üye
Neden kesme gereği duydunuz ki. Onların gagası yapıları gereği uzun ve sivri olur. Gagasında fazlalık yokmuş. Siz keserseniz gagası haddinden fazla uzamaya başlar. Lütfen sizin canınızı yakıyor diye hayvanların anotomisiyle oynamayın. Canınız önemliyse beslemeyin. 😕
Beni ısırdığı için kesmedim ucu aşırı uzundu ve ciddi anlamda kendiside rahatsızlık duyuyordu sürekli gagasını yerlere sürüyordu ama törpülenmiyordu kalamar kemiğide kafesinde var fakat kullanmıyor ısırma huyu yok asla ısıtmıyor. Ucundan azıcık kesiyim hayvanda rahatslasın diye düşündim fakat ilk kısmı kesince uzun gibi geldi diğer kısma makası değdirince başırdı hemen bıraktım kesmedim öyle kaldı çok az kan geldi fakat yem yiyor kanama da durdu çok az geldi zaten hemen bıraktım öyle olunca

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Beni ısırdığı için kesmedim ucu aşırı uzundu ve ciddi anlamda kendiside rahatsızlık duyuyordu sürekli gagasını yerlere sürüyordu ama törpülenmiyordu kalamar kemiğide kafesinde var fakat kullanmıyor ısırma huyu yok asla ısıtmıyor. Ucundan azıcık kesiyim hayvanda rahatslasın diye düşündim fakat ilk kısmı kesince uzun gibi geldi diğer kısma makası değdirince başırdı hemen bıraktım kesmedim öyle kaldı çok az kan geldi fakat yem yiyor kanama da durdu çok az geldi zaten hemen bıraktım öyle olunca
Eski halinin fotografını ekler misiniz. Sizin eklediğiniz fotoğraf ucu kesilmiş olsada normal gaga boyutundayken kesilmiş gibi duruyor. Dediğim gibi bu türlerin gagaları uzun ve sivri olur. Gaga sürtmelerinin çok farklı sebepleri olabilir.

MiraMiBee

Yeni Üye
Eski halinin fotografını ekler misiniz. Sizin eklediğiniz fotoğraf ucu kesilmiş olsada normal gaga boyutundayken kesilmiş gibi duruyor. Dediğim gibi bu türlerin gagaları uzun ve sivri olur. Gaga sürtmelerinin çok farklı sebepleri olabilir.
Eski halinin fotoğrafını çekmedim maalesef ama yine uzayacak bilmiyorum rahatsız oluyormuş gibi hissediyorum. Bundan sonra kesmem ama kendi törpülemeyide yapamıyor

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Eski halinin fotoğrafını çekmedim maalesef ama yine uzayacak bilmiyorum rahatsız oluyormuş gibi hissediyorum. Bundan sonra kesmem ama kendi törpülemeyide yapamıyor
profil fotoğrafınız önceki hali mi?

MiraMiBee

Yeni Üye
profil fotoğrafınız önceki hali mi?
Uzadıkça kesiyorum bu normal hali şu gagasının altında çukur gibi bir yer var ya oraya kadar iniyor normalde veterinere götürdüğünde uzadıkça ucundan kesin mantar olabilir dedi fakat mantar olsa fazla kaşınır diye düşünmüştüm. Kaşınmasıda yok . Tatlı badem yağı sürüyorum sürekli

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Gaga uzaması karaciğer ile alakalı bir sorunu olduğunu gösterebilir ama ilk kestiğinizde çok uzun değilse belki siz kestikten sonra uzamaya başlamıştır.
Profil fotoğrafınızda olan gibi mi uzun yoksa daha mı uzun oluyordu?

MiraMiBee

Yeni Üye
Şuan bir sıkıntı görünmüyor dünden beri kalamarı kullanmaya başladı ötüyor oyun oynuyor benimle teşekkür ederim ilgilendiğiniz ve beni bilgilendirdiğiniz için bundan sonra asla kesmeyeceğim teşekkür ederim ilgilendiğiniz için ❤

Ekli dosyalar

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
kuslarda-uzun-gaga.jpg

Bakın bu kuşun artık gaga yapısı bozulmuş. Onun sağlığı ve yaşam kalitesini artırmak için bu gaga kesilir.

Amaaaa

hqdefault.jpg

Bu kuşların normal gagaları bunlar ve asla müdahale edilmemeli.

Sizin kuşunuzunda gagası müdahale edilmeyecek olan gaga. Siz şimdi müdahale ettiğiniz için birinci fotoğraftaki gibi olmaya zemin hazırlamış oluyorsunuz.

Screenshot_2025-05-01-12-20-23-09_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Sizin profil fotonuzda bu ve gayet normal bir gaga.

bence veterineriniz bu işi bilmiyor.

MiraMiBee

Yeni Üye
Gaga uzaması karaciğer ile alakalı bir sorunu olduğunu gösterebilir ama ilk kestiğinizde çok uzun değilse belki siz kestikten sonra uzamaya başlamıştır.
Profil fotoğrafınızda olan gibi mi uzun yoksa daha mı uzun oluyordu?
Dahada uzuyor veterinere götürdüğünde herşey normal demişti ama kanatlılardan anlıyor muydu bilmiyorum tabii ki meçhul 🤷

MiraMiBee

Yeni Üye
Ekli dosyayı görüntüle 85512

Bakın bu kuşun artık gaga yapısı bozulmuş. Onun sağlığı ve yaşam kalitesini artırmak için bu gaga kesilir.

Amaaaa

Ekli dosyayı görüntüle 85513

Bu kuşların normal gagaları bu kar ve asla müdahale edilmemeli.

Sizin kuşunuzunda gagası müdahale edilmeyecek olan gaga. Siz şimdi müdahale ettiğiniz için bi inci fotoğraftaki gibi olmaya zemin hazırlamış oluyorsunuz.

Ekli dosyayı görüntüle 85515

Sizin profil fotonuzda bu ve gayet normal bir gaga.

bence veterineriniz bu işi bilmiyor.
İlk götürdüğümde kuşuma muhabbet kuşu mu bu demişti oradan anlamıştım

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Bencede bilmiyormuş. Maalesef Semiha arkadaşıma katılıyorum. Siz kestikçe uzamaya devam ediyor, bizzat tecrübem ile sabit. 😔
Bebek törpüleri var. Belki onlarla törpüleyince düzelir ama bilemiyorum. Birde biz kesince eskisi gibi ucu sivri olmuyor gagaları.

MiraMiBee

Yeni Üye
Ankara'da götürebileceğimm kanatlı uzmanı var mı bildiğinz
Bencede bilmiyormuş. Maalesef Semiha arkadaşıma katılıyorum. Siz kestikçe uzamaya devam ediyor, bizzat tecrübem ile sabit. 😔
Bebek törpüleri var. Belki onlarla törpüleyince düzelir ama bilemiyorum. Birde biz kesince eskisi gibi ucu sivri olmuyor gagaları.
Bundan sonrasını takip edeyim yine uzayınca buraya atayım. Fikir verirsiniz tekrardan

Üst Alt