• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sevda papağanımın boynunda kan var

Kamilkuş

Yeni Üye
Herkese merhaba,
Bugün öğle saatlerinde sevda papağanımın boyun kısmındaki tüylerde kurumuş kan gördüm. Hiçbir şekilde elime gelmediği için tam olarak ne oldu bilmiyorum. Kanı gördükten 1 saat sonra falan eski haline geri dönmüştü ancak az önce tekrar baktığımda tüyünde kan olduğunu fark ettim. 2 gündür tüy dökülmesi oluyordu. Acaba kendini temizlemeye çalışırken tüy mü yoldu yoksa başka bir şeyi mi var? Orayı ne ile temizleyebilirim yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyayı görüntüle 41265 Ekli dosyayı görüntüle 41266

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
O kısımda büyük bir tüy kapsülü var gibi. Belki onu kaşırken kanatmıştır. Elinize alabiliyorsanız nemli temiz bir bezle silebilirsiniz. Elinize alamıyorsanız temizlemeye gerek yok o kendini temizler. Birde boyun bölgesindeki tüylerde azalma var genelde stres sebebi ile kendilerini yolunca olur. Stres olacak bir durummu yaşadı. B vitamini olarak BT amin fort ve yemine yulaf eklemenizi tavsiye ederim.

Kamilkuş

Yeni Üye
Geri dönüşünüz için teşekkür ederim. Strese girmesini sağlayacak bir değişiklik yaşamadı aslında ama son bir kaç gündür çok kaşınıyor va bir kaç tane tüy döktüğü dikkatimi çekmişti ama yaşadığı kafeste veya günlük rutininde bir değişiklik yaşamadığı için anlamlandıramamıştım. Multivitamin veriyordum ekstra olarak b vitamini vermeme gerek var mıdır?

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Kaliteli B vitamini iyi gelir ve parazit varmı elle kontrol şansınız nedir?

Kamilkuş

Yeni Üye
Üzerimdeyken vücudunu ve kanat altlarını kontrol ettim herhangi bir şey görmedim ama başka bir yöntemi varsa söylerseniz sabah kontrol edebilirim

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Ben sadece tahmin yürütüyorum parazit durumlarında da kendilerini yolan kuşlar var beyaz peçete sermek tabana tünek kafes birleşimlerine bakmak bazıları kafese bant yapıştırıyor dışardan tellere parazit yapışsn diye ve B vitamini takvşyesi iyi gelecektir

Kamilkuş

Yeni Üye
Tamamdır. Kontrol edeceğim. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Geri dönüşünüz için teşekkür ederim. Strese girmesini sağlayacak bir değişiklik yaşamadı aslında ama son bir kaç gündür çok kaşınıyor va bir kaç tane tüy döktüğü dikkatimi çekmişti ama yaşadığı kafeste veya günlük rutininde bir değişiklik yaşamadığı için anlamlandıramamıştım. Multivitamin veriyordum ekstra olarak b vitamini vermeme gerek var mıdır?
Hangi vitamini kullanıyorsunuz? B vitamini yinede kullanmanız iyi olur. Kuşunuzun cinsiyeti nedir. Kızgınlık zamanıda tüy dökebiliyorlar. Özellikle eşleri yoksa.

Kamilkuş

Yeni Üye
Avisol plus kullanıyorum. Papağanım 1 yaşında erkek ve eşi yok. Bende tüy döktüğü için kanattığını düşünmüştüm. Ama biraz evhamlı olduğum için başka bir şey mi var diye korktum

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Avisol plus kullanıyorum. Papağanım 1 yaşında erkek ve eşi yok. Bende tüy döktüğü için kanattığını düşünmüştüm. Ama biraz evhamlı olduğum için başka bir şey mi var diye korktum
O ürün pek yararlı degil kalitesi kanıtlanmış bt amin forte tavsiye ederim aslında Gervit-Entrobac-Bt amin forte 3lüsü vazgeçilmezim

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kullandığınız vitaminin hiçbir faydası yok. Arkadaşın bahsettiği ürünleri temin etmenizi öneririm.

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Petshop vitaminlerini kullanmayın derim

Kamilkuş

Yeni Üye
Tamamdır söylediğiniz vitaminleri aldım en kısa zamanda düzelir inşallah. Herkese teşekkür ederim.

Üst Alt