- Hastalık Belirtileri
-
sürekli uyuma (6 aydır)
insan tenini yalama
zaman zaman ağızda garip koku (ekşi bir koku değil)
Arkadaşlar merhaba, iyi günler diliyorum herkese. Şimdi şöyle, yaklaşık 5-6 ay önce 4.5 yaşında bir sevda papağanı sahiplendim. Kendim büyütmediğim için hareketlerine karakterine çok hakim değildim. Ama eve geldiğinden beri ağzında zaman zaman deterjanımsı değişik bir koku sezdim. Kuş sürekli uyumak istiyor (6 aydır hep böyle uyku peşinde) ve sürekli tenimizi yalıyor saatlerce. Ayrıca son zamanlarda uyku moduna geçince direk ayağını içe çekiyor (daha önce gözlemlemedim böyle bir şey). Ben bunlardan şüphelenince, kuşu bir veterinere götürdüm. Veterinerdeki kadın kuşlardan anlamadığını, ama anlattıklarıma göre enfeksiyonunun olabileceğini söyledi ve bir tablet vitamin verip bir damla da antibiyotik içirdi kuşa (antibiyotiklik bir sorun olmasa bile, antibiyotiğin kuşa zarar vermediğini söyledi). Eve gelene kadar kuşum kustu, ve sanki kursak mantarıymış gibi antibiyotikten sonra yaklaşık 3 gün kusma hareketi yaptı. Aydında yaşıyorum ve buradaki veterinerlere güvenmiyorum. Yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim şimdiden teşekkürler. Aşağıya kuşu ve yakın zamanda yaptığı kakasını ekledim video koyamadım.
Ekli dosyalar
-
322.8 KB Görüntüleme: 14
-
304.7 KB Görüntüleme: 17