• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sevda Papağanım Hasta mı?

Kalihora

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
sürekli uyuma (6 aydır)
insan tenini yalama
zaman zaman ağızda garip koku (ekşi bir koku değil)
Arkadaşlar merhaba, iyi günler diliyorum herkese. Şimdi şöyle, yaklaşık 5-6 ay önce 4.5 yaşında bir sevda papağanı sahiplendim. Kendim büyütmediğim için hareketlerine karakterine çok hakim değildim. Ama eve geldiğinden beri ağzında zaman zaman deterjanımsı değişik bir koku sezdim. Kuş sürekli uyumak istiyor (6 aydır hep böyle uyku peşinde) ve sürekli tenimizi yalıyor saatlerce. Ayrıca son zamanlarda uyku moduna geçince direk ayağını içe çekiyor (daha önce gözlemlemedim böyle bir şey). Ben bunlardan şüphelenince, kuşu bir veterinere götürdüm. Veterinerdeki kadın kuşlardan anlamadığını, ama anlattıklarıma göre enfeksiyonunun olabileceğini söyledi ve bir tablet vitamin verip bir damla da antibiyotik içirdi kuşa (antibiyotiklik bir sorun olmasa bile, antibiyotiğin kuşa zarar vermediğini söyledi). Eve gelene kadar kuşum kustu, ve sanki kursak mantarıymış gibi antibiyotikten sonra yaklaşık 3 gün kusma hareketi yaptı. Aydında yaşıyorum ve buradaki veterinerlere güvenmiyorum. Yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim şimdiden teşekkürler. Aşağıya kuşu ve yakın zamanda yaptığı kakasını ekledim video koyamadım.

Ekli dosyalar

Mert.

Eski Forumcu
AİLEMİZE HOŞGELDİNİZ GECMİS OLSUN KANATLİ UZMANİNA BASVURUNUZ İSTERSENİZ BİZ ONERELİM

Kalihora

Yeni Üye
Bulamadım ki, veterinerlik fakültesi var aynı zamanda hastane ama çok uzak oturduğum yere. Önerilere açığım valla. Bakın antibiyotikten sonra böyle oldu, şuan iyi düzeldi ama normal mi bu?

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Öncelikle ailemize hoş geldiniz 🙏 malesef ki kanatlılardan anlamayan veterinerlerin yanlış tedavi uyguladığını çok görüyoruz. Yani bu şey gibi, sağlık ocağındaki hekimin tomografi falan çekmeden senin beyninde tümör var diyip ameliyata alması gibi. Aşırı riskli ve ölümcül bir durum olabiliyor 😢 hangi vitamin ve antibiyotiği verdi acaba isim verdi mi size veya görseli var mı elinizde? @Şehmus BAKIR hocamız görünce ilgilenecektir geçmiş olsun 😔🙏

Kalihora

Yeni Üye
Hoşbuldum çok sağolun hızlı cevaplarınız için. Vitaminin üzerinde bişey yazmıyor ama tablet şeklinde, henüz açmadım paketini ama yinede ekliyorum. Kağıtta verilen antibiyotik ve vitamin için önerilen ölçütler. Antibiyotiğin ismide;

Doksisilin
Chicktonik

Ekli dosyalar

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Anladım, dediğim gibi hocalarımız müsait olduklarında yazacaklardır. Geçmiş olsun tekrar 🙏

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşun tüm belirtileri iç parazit ama tabi emin olmak için dışkı analizi yaptırın 👍 analizin sonucunu bizimle paylaşırsanız sizin için kanatlı uzmanıma yollar yardımcı olurum 😊

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Arkadaşlar merhaba, iyi günler diliyorum herkese. Şimdi şöyle, yaklaşık 5-6 ay önce 4.5 yaşında bir sevda papağanı sahiplendim. Kendim büyütmediğim için hareketlerine karakterine çok hakim değildim. Ama eve geldiğinden beri ağzında zaman zaman deterjanımsı değişik bir koku sezdim. Kuş sürekli uyumak istiyor (6 aydır hep böyle uyku peşinde) ve sürekli tenimizi yalıyor saatlerce. Ayrıca son zamanlarda uyku moduna geçince direk ayağını içe çekiyor (daha önce gözlemlemedim böyle bir şey). Ben bunlardan şüphelenince, kuşu bir veterinere götürdüm. Veterinerdeki kadın kuşlardan anlamadığını, ama anlattıklarıma göre enfeksiyonunun olabileceğini söyledi ve bir tablet vitamin verip bir damla da antibiyotik içirdi kuşa (antibiyotiklik bir sorun olmasa bile, antibiyotiğin kuşa zarar vermediğini söyledi). Eve gelene kadar kuşum kustu, ve sanki kursak mantarıymış gibi antibiyotikten sonra yaklaşık 3 gün kusma hareketi yaptı. Aydında yaşıyorum ve buradaki veterinerlere güvenmiyorum. Yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim şimdiden teşekkürler. Aşağıya kuşu ve yakın zamanda yaptığı kakasını ekledim video koyamadım.
Ağızda köpük ve eşki koku varsa mantarda olma olasılığı göz önünde bulundurulmalı.