• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sevda papağanı yem

Kamilkuş

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Sıvı dışkı
Hastalık Belirti Tarihi
10 Haz 2022
Kullanılan İlaç
Georal
Yaklaşık 5 aylık sevda papağanım var. 4-5 gündür dışkısının sıvı olduğunu fark ettim. Ve 2 gündür sürekli kaşınıyor. Bunun dışında ötmesinde ve hareketlerinde bir değişiklik yok Normalde çekirdek çok sever çekirdek mısır karışık bir yemi var. Bugün yemini tazelerken yeminin sineklenmiş olduğunu fark ettik, en son yemini cumartesi günü vermiştik. Fark etmeden sineklenmiş yemden yediyse bu ishal olmasına sebep olmuş olabilir mi? Bir tanıdığımız da besliyor. İshal için elektrolit önerdi bu yeterli olur mu yardımcı olursanız sevinirim.

Kamilkuş

Yeni Üye
Peçete veya kağıt üzerinde dışkı resmi yok kafesini de temizlediğim için ıslaklığı belli değil ama yolluyorum

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yaklaşık 5 aylık sevda papağanım var. 4-5 gündür dışkısının sıvı olduğunu fark ettim. Ve 2 gündür sürekli kaşınıyor. Bunun dışında ötmesinde ve hareketlerinde bir değişiklik yok Normalde çekirdek çok sever çekirdek mısır karışık bir yemi var. Bugün yemini tazelerken yeminin sineklenmiş olduğunu fark ettik, en son yemini cumartesi günü vermiştik. Fark etmeden sineklenmiş yemden yediyse bu ishal olmasına sebep olmuş olabilir mi? Bir tanıdığımız da besliyor. İshal için elektrolit önerdi bu yeterli olur mu yardımcı olursanız sevinirim.
Kapalı yem alın mümkünse açık yem kullanmayın Quik praket yemi kullandım daha önce gayette sevdiler birde benim tedarikçim katzoo praket yem getirttiriyor onuda severek yiyorlar papağanlarım. Ek olarak ben takviye yapıyorım yeme sağlık tohumu alıp karıştırıyorım içeriğine 😂 dahada besleyici güzel oluyor

Kamilkuş

Yeni Üye
Dün akşam kafasını ileri geri hareket ettirerek yediği yemleri çıkardı. Ama gün içerisinde sonra derece hareketli normal hayatına devam ediyor.

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Dün akşam kafasını ileri geri hareket ettirerek yediği yemleri çıkardı. Ama gün içerisinde sonra derece hareketli normal hayatına devam ediyor.
Yem bayatladıysa zehirlenme vs gibi bi durum olmuş olabilir kusması nasıldı salyalı mıydı eğer kusma devam ederse haberimiz olsun.Bir de yemesi içmesi nasıll

Kamilkuş

Yeni Üye
Kusmasına ilk kez şahit oldum ama anladığım kadarıyla salyalı değildi. Yeme içmede sıkıntısı yok ama bugün gün boyu 15 dk uyuyorsa 15 dk uyanık ve sürekli kaşınıyor. Veteriner sulu bir karışım verdi kanat altlarına sürmek için. Umarım kısa zamanda geçer :(

Kamilkuş

Yeni Üye
Kuş konusunda tecrübesiz olunca her şeyden şüpheleniyorum . Sabah resimdeki gibi bir görüntüyle karşılaştım. Salı günü elektrolit vermiştim ama 1 gün vermem söylenmişti. Dün vermedim bugün tekrar başlamalı mıyım veya başka bir takviye mi vermeliyim

Kamilkuş

Yeni Üye
Konuşmalara baktım bizim forumda tavsiye etmediler sanırım bu ürünü. Kuşlar için olan ürünleri kullanmanız daha iyi olur. Entrobac probiyotik ve dal darı verin
Evet dayımda da sevda papağanı var o söylemişti. Bugün alacağım. Kullanım hakkında da bilgi verirseniz sevinirim