• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sevda papağanı tüğ deri yolma #Çözüldü

Sevdakuşi

Yeni Üye
Sevda papağanlarım var yaklasık 3 yasındalar çiftler maşallahlarıda var sürekli çifleşip yavru yapıyorlar. Bu aralarda erkek papağan sürekli kafesin tellerini ısırıp gagasını kaşımaya calısıyordu odaya saldıgımdada gagasını delice etrafa sürtmeye devam etti.1 haftadır yavaş yavaş koltuk altını yolmaya başladı. Bu günde full kan yapmış yola yola. Ne yapmalıyım tentirdiyot sürdüm fazla fazla ensesine vilmectin damlattım(iç dıs parazit için). Pet şişeyle kafalık yapmaya çalışıcam yarın. Öneriniz varmı sorunu nedir mantarmı stresmi? Not: fotograf kanatmadan önceki hali şuan çok kötü. Ekli dosyayı görüntüle 20945

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Sevda papağanlarım var yaklasık 3 yasındalar çiftler maşallahlarıda var sürekli çifleşip yavru yapıyorlar. Bu aralarda erkek papağan sürekli kafesin tellerini ısırıp gagasını kaşımaya calısıyordu odaya saldıgımdada gagasını delice etrafa sürtmeye devam etti.1 haftadır yavaş yavaş koltuk altını yolmaya başladı. Bu günde full kan yapmış yola yola. Ne yapmalıyım tentirdiyot sürdüm fazla fazla ensesine vilmectin damlattım(iç dıs parazit için). Pet şişeyle kafalık yapmaya çalışıcam yarın. Öneriniz varmı sorunu nedir mantarmı stresmi? Not: fotograf kanatmadan önceki hali şuan çok kötü. Ekli dosyayı görüntüle 20945
Kıyamam ya geçmiş olsun umarım bilen arkadaşlar yardımcı olur 😢 @Şehmus BAKIR @Taha @Ronay Ayk. @Didemkaya @Bahar Y.

Sevdakuşi

Yeni Üye
Duşları, normal yemleri, palet yemleri, haftalık mamaları, probiotikleri, gervit vitamini, kalamar kemiği, kumları ağaç tünekleri herşeyleri var kısacası.

Bahar Y.

Müdavim
Kaşınma arttıysa dış parazit ihtimali daha yakın görünüyor, boyunluk yapın dediğiniz gibi fakat bir şey sürmeyin kuru kalsın

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kuşlaea yuva yapmaları için malzeme veriyor musun 🤔 eğer vermiyorsan kendini yolup yuva örmeye çalışıyor olabilir ki veriyorsundur diye tahmin ederek dış parazit için vilmectini fazla kaçırmış olma ihtimalin var mı 🤔 deride tahriş yapıp kaşınıyor olma ihtimali geliyor aklıma yasa stress yapmış desem eşi var yapmaz kolay kolay stress

Sevdakuşi

Yeni Üye
Kuşlaea yuva yapmaları için malzeme veriyor musun 🤔 eğer vermiyorsan kendini yolup yuva örmeye çalışıyor olabilir ki veriyorsundur diye tahmin ederek dış parazit için vilmectini fazla kaçırmış olma ihtimalin var mı 🤔 deride tahriş yapıp kaşınıyor olma ihtimali geliyor aklıma yasa stress yapmış desem eşi var yapmaz kolay kolay stress
Bu halde bile çiftleşiyorlar. Yuvalarıda ağzına kadar palmiye dolu, tünel yapıyorlar. 3 yıldır benimleler vilmectinide yazdan yaza veriyorum, yani şuan kanama görünce verdim vilmectini. Stress yapıcak hicbirşeyleri yok her aksam salıyorum ve geceleri gürültüsüz ortamdalar uykusuzda kalmıyorlar. Palmiyelerinide haftada 1dişim uğraşmayı sevdiği için veriyorum.

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Eğer onlar eş ve yuva hazırlığı yapıyor ise salmamanizi öneririm.

EnesGenç

Eski Forumcu
Biraz alakasız qma bitlenmis olabilirmi

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bir süre ayırın kuşları kendini kaşıyana boyunluk takın ve grit kumuna 3 tane bir kum tanesi boyunda Himalaya tuzu verin yesin.. kafesler bitişik olsun stres yapmasınlar

Sevdakuşi

Yeni Üye
Bir süre ayırın kuşları kendini kaşıyana boyunluk takın ve grit kumuna 3 tane bir kum tanesi boyunda Himalaya tuzu verin yesin.. kafesler bitişik olsun stres yapmasınlar
Himalaya tuzu sofrada kullandıklarımızdan olur mu? Ayrıca oranı nasıl olucak “ grit kumuna 3 tane bir kum tanesi olucak ” açıklamanızı anlamadım. Son durumları bu şekileEkli dosyayı görüntüle 20974

Sevdakuşi

Yeni Üye
Başındakini çıkarttım ama aynı davranışları tekrarlamaya devam etti. Virkon-s marka dezanfektan ile günde 1 kez kuşlarıma ve yuvalarına fısfısla uyguladım sorun 2 günde çözüldü teşekkürler. Aynı problemi yaşayanlar öncelikle virkon-s'le yıkayıp mantar bakteri problemi varsa çözümünü hızlı yoldan alabilirler, eğer sorun devam ediyorsa başka bi hastalığın belirtisidir ve en yakın veterinere götürülmelidir.

Üst Alt