• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Sevda Papağanı Nöbet Geçiriyor

ilaydadinc

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
nöbet, titreme, donuk bakma, kafa ve gövdeyi ayrıca ayakları tutamama
Hastalık Belirti Tarihi
8 Tem 2025
Merhabalar, mart ayında bebek bir sevda papağanı sahiplendim (gagası siyahtı)
şimdi büyüdü ve yeşil olan tüyleri turuncuya bile döndü. yaklaşık 2 haftadır kuşumda nöbet tarzı bi durum var. İlk seferinde oyuncak ayı görünce oldu, ikincide çıngırak sesi oldu ve sonrasında arabaya binince oldu ve bugün de ortada hiçbir şey yokken oluverdi, aralıkları yaklaşık 1 hafta denebilir. Kuşum birdenbire kafasını geriye doğru atıyor ayakları gücünü kesiyor kanatları ve gözleri açık pelte gibi yuvarlanıyor olduğu yerde kalıyor. bugün biraz fazlaca da çırpındı nöbet esnasında ben ölüyor sandım. veterinere götürdük görmesi refleksi de zayıflamış ışığa tepkisi az zehirlendi mi veya darbe aldı mı diye sordu cevapları hayır. 3 gün kullanmak için bir süspansiyon ilaç verdi 3 gün sonra görüşelim duruma göre dedi. Bu durum başına gelen bana yardımcı olacak birisi var mıdır? Nöbet videosu yok ama bir daha başıma gelirse çekeceğim.

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Merhabalar, mart ayında bebek bir sevda papağanı sahiplendim (gagası siyahtı)
şimdi büyüdü ve yeşil olan tüyleri turuncuya bile döndü. yaklaşık 2 haftadır kuşumda nöbet tarzı bi durum var. İlk seferinde oyuncak ayı görünce oldu, ikincide çıngırak sesi oldu ve sonrasında arabaya binince oldu ve bugün de ortada hiçbir şey yokken oluverdi, aralıkları yaklaşık 1 hafta denebilir. Kuşum birdenbire kafasını geriye doğru atıyor ayakları gücünü kesiyor kanatları ve gözleri açık pelte gibi yuvarlanıyor olduğu yerde kalıyor. bugün biraz fazlaca da çırpındı nöbet esnasında ben ölüyor sandım. veterinere götürdük görmesi refleksi de zayıflamış ışığa tepkisi az zehirlendi mi veya darbe aldı mı diye sordu cevapları hayır. 3 gün kullanmak için bir süspansiyon ilaç verdi 3 gün sonra görüşelim duruma göre dedi. Bu durum başına gelen bana yardımcı olacak birisi var mıdır? Nöbet videosu yok ama bir daha başıma gelirse çekeceğim.
Merhaba Geçmiş Olsun.Hekim Nasil Muayene Etti. Röntgen Çekildi mi ? Bahsettiğiniz Belirtiler Zehirlenme Olabilir. Nöbet Geçirme Zehirlenme ve Nöroloji Kaynaklıdır.

ilaydadinc

Yeni Üye
hekim herhangi bir görüntüleme yapmadı sadece ışıkla gözlerine baktı ve ilaç verdi. ben bir şey yediğini falan da görmedim açıkcası genelde yemini yiyor ama oyuncak vb. az da olsa kemiriyor tabiki kafes bile boyasız özellikle dikkat ediyorum.

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
hekim herhangi bir görüntüleme yapmadı sadece ışıkla gözlerine baktı ve ilaç verdi. ben bir şey yediğini falan da görmedim açıkcası genelde yemini yiyor ama oyuncak vb. az da olsa kemiriyor tabiki kafes bile boyasız özellikle dikkat ediyorum.
Anladım Peki Bulunduğunuz Bölgede Kanatli Uzmanı Var mı? Zehirlenmesi veya Sinirsel Bir Durumu Varsa Röntgen çekilmesi Lazım.

ilaydadinc

Yeni Üye
gittiğim yerdeki bu vete daha önce kuşum ishal olduğunda da gitmiştim ve yardımcı olmuştu yaşadığım bölgede kuşlara bakan tek veteriner bu kişi. Eğer ki zehirlenme vb. olduysa kuşum ölecek mi nolur bana yardım edin

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
gittiğim yerdeki bu vete daha önce kuşum ishal olduğunda da gitmiştim ve yardımcı olmuştu yaşadığım bölgede kuşlara bakan tek veteriner bu kişi. Eğer ki zehirlenme vb. olduysa kuşum ölecek mi nolur bana yardım edin
Nöbet Nasil Oluyor Peki. Her Gün Bu Şekilde mi ? Rontgende Anlaşılır. Röntgen Çekmiyor mu Hekim. Kesin Zehirlenme Diyemiyorum.

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Genel Halini Görebilir miyim Evladinizin ? Ve Diski Fotoğrafıda Paylaşır mısınız ? Şehmus Hocamızla Bir Bakar. @Şehmus BAKIR

ilaydadinc

Yeni Üye
8 temmuzdan beri bugün 3.oldu bu nöbet anlattığım şekilde olmadan önceki durumları dahi yazdım oraya. kafasını geriye doğru alıyor gözleri açık kanatları açılıyor ayakları falan tutmuyor bi süre öyle oluyor, sadece bu sefer biraz da çırpınma oldu kanatları da açıktı ciyk yaptı 1 2 defa ben kafasına su değdirdim elimle alıp ferahlasın diye, doktor bir daha nöbet esnası olursa sakin ol su vb. dokunma kalp krizi geçirir dedi

ilaydadinc

Yeni Üye
bi kaç gündür burnumla kafasını sevmemize izin veriyor su içerken de suyu ağzına alıp kafasını tepeye dikip yutuyor gördüğüm farklar bunlar kızımda

ilaydadinc

Yeni Üye
BAZEN DE KAKA BÖYLE OLUYOR O GÜNDEN BERİ AMA DÜN ELMA VERMİŞTİM ÇOK SU İÇTİ VB. (ELMA KABUKSUZ GÜZEL YIKANMIŞ VE SADECE İÇ KISMI )

Ekli dosyalar

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Anladım. Sinirsel Bir Şey de Olabilir. Keşke Hekim Rontgen Çekse. İsterseniz Rontgen Çeken Yer Araştırın. Rontgen Sonucunu Yine Burada Paylasirsiniz. Hocamiz Yardımcı Olur. Ama Dediğim Gibi Rontgen Olmadan yorumlamak Çok Zor.

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
8 temmuzdan beri bugün 3.oldu bu nöbet anlattığım şekilde olmadan önceki durumları dahi yazdım oraya. kafasını geriye doğru alıyor gözleri açık kanatları açılıyor ayakları falan tutmuyor bi süre öyle oluyor, sadece bu sefer biraz da çırpınma oldu kanatları da açıktı ciyk yaptı 1 2 defa ben kafasına su değdirdim elimle alıp ferahlasın diye, doktor bir daha nöbet esnası olursa sakin ol su vb. dokunma kalp krizi geçirir dedi
Nöbet Kalp Krizi Değildir. Bazı Hastalıklarda Nöbet Oluyor. Benimde Başıma Gelmişti. Sürekli Nöbet Şeklinde Zehirlenme Yaşamıştık. Ama Sizinde Ya sinirsel Veya Zehirlenme Gibi. Demet Ablamdan da Fikir Alalım. @Demet bükay 🌸

ilaydadinc

Yeni Üye
doktor 3 gün kullanması için ilaç vermişti ne olduğunu sordum kortizon dedi

ilaydadinc

Yeni Üye
yeni yeni soluk alıp verirken kuyruğunu aşağı yukarı yapmaya başladı

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Başka Bir Hekim Bakalım İsterseniz. Veya Rontgen Çekmesini İsteyin. Benim Aklıma Başka Bir İhtimal Gelmiyor 😔

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
doktor 3 gün kullanması için ilaç vermişti ne olduğunu sordum kortizon dedi
Merhaba kortizon ağrıyı keser herhangi bir tedavi yapmaz, kontrol için gidince Keppra şurup isteyin lütfen, büyük ihtimalle nörolojik sıkntısı

Üst Alt