• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuluçka Dönemi Sevda Papağanı Eş Alma

zlfkrmnz

Yeni Üye
Merhabalar, 1,5 yaşında dişi sevda papağanım var. Yanına erkek eş aldım ve yuvalık taktım. Ayrı kafeslerde selenium takviyesi yaptım ve birkaç kere dışarıda buluşturdum. Dişi olan(benim kuşum) erkeğin ayaklarını ısırdı öptü, erkek de izin verdi yanına gitti hep. Fakat aynı kafese koydum bugün, 5-10 dakika hiç ses çıkmadan yuvalıkta durdular. Sonra bizimki palmiyelerden parçalayıp sırtına koymaya başladı ve erkeği kafesin içinde kovalıyor. Bilgi sahibi birisi yardım ederse çok sevinirim.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhabalar, 1,5 yaşında dişi sevda papağanım var. Yanına erkek eş aldım ve yuvalık taktım. Ayrı kafeslerde selenium takviyesi yaptım ve birkaç kere dışarıda buluşturdum. Dişi olan(benim kuşum) erkeğin ayaklarını ısırdı öptü, erkek de izin verdi yanına gitti hep. Fakat aynı kafese koydum bugün, 5-10 dakika hiç ses çıkmadan yuvalıkta durdular. Sonra bizimki palmiyelerden parçalayıp sırtına koymaya başladı ve erkeği kafesin içinde kovalıyor. Bilgi sahibi birisi yardım ederse çok sevinirim.
Merhaba, ayırın kuşları, erkek yuvalıklı kafeste kalsın, birbirlerini görsünler
Erkek yuvayı sahiplensin
10 gün sonra kuşları birleştirin

zlfkrmnz

Yeni Üye
Merhaba halihazırda 13 gün oldu, hep yan yana kafeslerde durdular, dışarıda buluştular. 5 gün selenium verdim. Şu an aynı kafesteler, arada ötüşüyorlar, arada dişi kanatlarını açıyor ve erkeğin ayaklarına ısırıyor. Erkek geri kaçarsa da dişi saldırmaya başlıyor. Dişi hummalı bir şekilde yuva yapma işinde. Erkek kızgınlıkta olmayabilir mi acaba?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba halihazırda 13 gün oldu, hep yan yana kafeslerde durdular, dışarıda buluştular. 5 gün selenium verdim. Şu an aynı kafesteler, arada ötüşüyorlar, arada dişi kanatlarını açıyor ve erkeğin ayaklarına ısırıyor. Erkek geri kaçarsa da dişi saldırmaya başlıyor. Dişi hummalı bir şekilde yuva yapma işinde. Erkek kızgınlıkta olmayabilir mi acaba?
Erkek dişiyi istemiyor da olabilir, siz gözlemleyin müdahale etmeyin zamana bırakın😊🤲

zlfkrmnz

Yeni Üye
Peki aynı kafeste mi kalsınlar Demet Hanım? dişi kuş boş yumurtlar diye korkuyorum😅 Acaba eskisi gibi ayırıp erkeğe selenium vermeye devam mı etmeliyim

zlfkrmnz

Yeni Üye
Dişi bazen erkeğe durup dururken saldırıyor erkek de korkuyor bazen de ötüşüyorlar ve erkek bir süre sonra yüz vermeyince dişi sinirlenip yine saldırıyor😂

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Erkek kızgın olmayabilir. Cinsiyetten emin misiniz. Çok karıştırılan bir durum. Dişi saldırıyorsa ayırmanız en iyisi. Dışarda daha sık buluşturun. Yuvalık erkeğin kafesinde olsun.

Üst Alt