• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Sevda papağanı burundan sıvı

Moccci

Yeni Üye
Merhaba herkese iyi akşamlar, 6 haftalık sevda papağanımın burnundan sıvı çıktığını gözlemledim, yani göremedim ama burnunun kenarı nemli, o bölgedeki tüyler ıslanmış oluyor ve sürekli göz çevresini, kafasını kaşıyor. 29 derecede tutuyorum internete biraz bakındım üşütmüş olabilir yazıyor ama hep sıcakta durur, hala şırıngayla besleniyor el beslene yavru almıştım yavaş yavaş doz azaltmaya çalışıyorum, sabah öğlen akşam besliyorum ayriyetten dal darı koyuyorum iştahla yiyor yağlanma olmasından korkuyorum bi andan da, ne yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim.

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Görmeden sağlıklı yorum yapmak zor üşütmediğine eminseniz bile kekik çayı yapıp ikram edebilirsiniz henüz ufak ve el besleme de olduğundan kaşıntısı için dış parazit uygulaması şuan için erken olabilir yine de etiketlediğim arkadaşlarım sevda konusunda tecrübeli yardımcı olacaklardır. Siz yine de sabah dediğim gibi fotopraf ve video ekleyin arkadaşlarım daha sağlıklı değerlendirecektir. @Semiha S. @Demet bükay

Moccci

Yeni Üye
Görmeden sağlıklı yorum yapmak zor üşütmediğine eminseniz bile kekik çayı yapıp ikram edebilirsiniz henüz ufak ve el besleme de olduğundan kaşıntısı için dış parazit uygulaması şuan için erken olabilir yine de etiketlediğim arkadaşlarım sevda konusunda tecrübeli yardımcı olacaklardır. Siz yine de sabah dediğim gibi fotopraf ve video ekleyin arkadaşlarım daha sağlıklı değerlendirecektir. @Semiha S. @Demet bükay
Tamamdır çok teşekkürler iyi akşamlar dilerim, ayriyetten mama verme konusunda yapabileceğiniz bir yorum var mı çok fazla besliyormuşum gibi hissediyorum şu an sabah öğlen akşam 3ml mama veriyorum arad sırada da daldarı

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Tamamdır çok teşekkürler iyi akşamlar dilerim, ayriyetten mama verme konusunda yapabileceğiniz bir yorum var mı çok fazla besliyormuşum gibi hissediyorum şu an sabah öğlen akşam 3ml mama veriyorum arad sırada da daldarı
Kursağına bakın boşaldıkça besleyin 🙏 Ek olarak ıslaklık var ise kekik çayı demleyin sonra pamuğu batırıp pamuğu sıkın burun deliklerine bastırın ☺

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
3ml ideal zaten darıyı kırıp yemeye başlamış ama dediğiniz gibi darı yağlı bir tohumdur yavaş yavaş normal beslenmesine alıştırmak gerekli ayrıca kursağını kontrol edin doluysa mama vermeye gerek ama çokta boş kalmasın elinizde takviyeleri yok ise onları da temin edin aşağıda ki konuda kullanım şekli ve örnek takvimi mevcut mamaist.com w.pp hattından yazın yardımı olurlar.