andefdess.61
Yeni Üye
- Hastalık Belirtileri
- fotoğrafta görüldüğü üzere burnunun tek tarafında kabuklaşma ve şişme
- Hastalık Belirti Tarihi
- 10 Haz 2023
- Kullanılan İlaç
- Oxyde de zinc(deri bakım) ve Multiway Clean Antiseptic Sprey
İyi günler, fotoğraf sırasıyla 2023 şubat ayı, 10/06/2023 ve 06/07/2023 tarihlerinde çekildi. İlk fotoğrafta görüldüğü üzere burun deliklerinden sağdaki sola göre biraz daha açık. İkinci ve üçüncü fotoğraflarda şişme ve kabuklaşma oldu. 2023 şubat ayında, mantar şüphesiyle yaşadığım semtte veterinere götürdüm. Pazarit temizlemesi yaptı. Ayrıca, Oxyde de zinc(deri bakım) ve Multiway Clean Antiseptic Sprey verdi. Bunu uyguladım ancak herhangi bir değişim olmadı. Veteriner, lezyon olduğunu ve yaşından dolayı normal olduğunu söylemişti. Ancak veterinere götürdüğüm şubat ayındaki dönemde bu kadar belirgin değildi ve ikinci fotoğraf şubat ayına ait.
Kuş yaklaşık 6 yaşlarında. Hareketlerinde, neşesinde ve dışkısında olağan dışı herhangi bir problem yok. Ele alışık, bol bol öter. Gündüz kafesinde bırakıyorum. Akşam eve geldiğimde 4-5 saat kafes dışında kalır, uçar oynar ve sair yani herhangi bir olumsuz durumu yok.
Böyle bir forumun ve destek verildiğinin bilincinde değildim. Küçük bir araştırma ile burayı buldum umarım aranızda bu sorunu giderebilmeme yardımcı olabilecek vardır.
İzmir'de yaşadığımdan buralarda tanıdığı olana götürebilirim yeter ki sorun çözülsün. Yardımlarınızı bekliyor, şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 49469
Ekli dosyayı görüntüle 49467Ekli dosyayı görüntüle 49468
Ekli dosyayı görüntüle 49468Ekli dosyayı görüntüle 49467
Kuş yaklaşık 6 yaşlarında. Hareketlerinde, neşesinde ve dışkısında olağan dışı herhangi bir problem yok. Ele alışık, bol bol öter. Gündüz kafesinde bırakıyorum. Akşam eve geldiğimde 4-5 saat kafes dışında kalır, uçar oynar ve sair yani herhangi bir olumsuz durumu yok.
Böyle bir forumun ve destek verildiğinin bilincinde değildim. Küçük bir araştırma ile burayı buldum umarım aranızda bu sorunu giderebilmeme yardımcı olabilecek vardır.
İzmir'de yaşadığımdan buralarda tanıdığı olana götürebilirim yeter ki sorun çözülsün. Yardımlarınızı bekliyor, şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 49469
Ekli dosyayı görüntüle 49467Ekli dosyayı görüntüle 49468
Ekli dosyayı görüntüle 49468Ekli dosyayı görüntüle 49467