• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sevda papağanı bit sorunu

mmlkckrr

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Gece ses çıkartma sürekli şişkin durma kendini çok kaşıma ve yara yapma
Hastalık Belirti Tarihi
10 May 2023
Merhaba arkadaşlar
Sevda papağanım tüy dökme dönemini ağır atlatıyor ve bunun üstüne davranışlarında tuhaflık bulup veterinere götürdük ve pire teşhisi kondu. Sprey tedavisinin ardından dezenfekte ettigim kafesine koydum.Kafesi sabah akşam olmak üzere temizleyip sabah ve akşam yara yaptığı derisine doktorun verdiği kremi sürüyorum.Ayrıca kafesini de spreyliyorum günde 1 kere . Daha yapılacak herhangi bir şey varsa yardımcı olursanız sevinirim

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Merhaba arkadaşlar
Sevda papağanım tüy dökme dönemini ağır atlatıyor ve bunun üstüne davranışlarında tuhaflık bulup veterinere götürdük ve pire teşhisi kondu. Sprey tedavisinin ardından dezenfekte ettigim kafesine koydum.Kafesi sabah akşam olmak üzere temizleyip sabah ve akşam yara yaptığı derisine doktorun verdiği kremi sürüyorum.Ayrıca kafesini de spreyliyorum günde 1 kere . Daha yapılacak herhangi bir şey varsa yardımcı olursanız sevinirim
Merhaba, pire mi bit mi? Üzerinde dış parazit görerek mi teşhisi koydu veterineriniz? Enseye 1 damla yapıldı mı? Sprey nedir?

mmlkckrr

Yeni Üye
Herhangi bir damla yapmadı direkt bize sorular yöneltti ve bit teşhisi koydu. Ozzy derm sprey hem yarası için hemde bit pire sorunu için sıkmamızı söyledi.Papağanımı hemen eve gelince dediği gibi spreyleyip 3 4 saat kutuda beklettim bende o arada kafesini dezenfekte ettim

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kullandığınız sprey zararlı solunuma zarar verir ve pire teşhisini nasıl koydu yanı pire kuşta nasıl olucak nasıl tutunacak? Dışkı ve kuşun videosunu atar mısınız

mmlkckrr

Yeni Üye
Videosunu atamadım ama kendi kendine sisirip bırakıyor ve ara sıra kaşınıyor onun dışında herhangi bir sorun yok.Götürdüğümüz veteriner dişkisinda sorun olmadığını söyledi bize yazın olabilecek şey olduğunu da belirtti ama bit nasıl görünür bilmediğimiz için var mı yok mu anlamadık ama küçük küçük siyah şeyler pecetesinin üzerinde oluyor

Ekli dosyalar

mabişkuş

Yeni Üye
merhaba gece kafesin etrafına bir şerit bant yapıştırın sabah kalktığınızda parazitleri görürsünüz ona göre cinsine karar verirseniz eğer kuş biti mevcutsa vilmectin alıp şırıngayla pamuğa bir damla damlatıp ense tüylerini aralayıp sürün aynı problemi yaşadım ne kadar temizlesem de kafesi tekrar etti bu ilacı bir defa kullandım 1hafta geçmeden bit kalmadı tüneğin arasını vs kontrol edin

Üst Alt