• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Selamlar iyi günler muhabbet kuşumun sağ kanadı titremeye başladı ve tüyleri kabarık acaba neden olur

Batuhan

Yeni Üye
Kuşu daha yeni aldık yavru bize de çok alışmadı acaba bi hastalığı varmıdır ona göre veterinere veya aldığımız pet shopa götürüp baktırıcam

Batuhan

Yeni Üye
Sağ kanadını hafif kaldırıyor ve sağ kanadı titriyor şuan farkettim tüm vücudu da titriyor hafif şekilde

Batuhan

Yeni Üye
Lütfen acil cevap verir misiniz bir bilginiz varsa çok endişeleniyorum

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba hoşgeldiniz
Yavru kuşunuz kendini bir yere çarptı mi ? Uçabiliyor mu? Sanırım uçmayı bilmediği için duvara veya başka yere çarpıp kanadını incitmis olabilir bu yüzden kafesten bir zaman çıkarmadan kafes içinde dişi yavrunuzu egitebilirsiniz.. dışkıda bir iç hastalık olduğu görünmüyor yani dışkı sağlıklı yem yiyorsa da sıkıntı yok sadece vitamin ve kalamar kemigi,kum daldari verin biraz zamanla iyi olacak inşallah durumu ile ilgili bizleri bilgilendirirseniz sevinirim geçmiş olsun

Batuhan

Yeni Üye
Dün abim kafesten kaçırdı ve biraz uçup vurdu kendini biyerlere o zaman ondandın teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için o zaman şimdilik veterinere falan gitmeme gerek yok yemi de kendi yemiyor henüz keşfedemedi herhalde sürekli vitaminli krakeri yiyor dün kabından yedirdim biraz ama hayırlısı ve su içmiyor geldiğinden beri hiç içdiğini görmedim nasıl içirebilirim acaba ?

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Öncelikle hoşgeldiniz. Bir kaç şey eklemek istiyorum. Plastik tünek ve gazete kuşlarda tercih edilmemeli. Plastik tünek uzun süreli kullanımda mantar gibi çeşitli hastalıklara yol açabilir. Gazete de boyalı olduğu için zararlı. Kuşunuzu geldikten 5-6 gün sonra dışarı çıkarmalısınız. Veterinere gerek yok gibi. Ama bana kalırsa yeni alınan kuşlara iç ve dış parazit kürü uygulanmalı. Önlem amaçlı.