• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Şehmus beye Teşekkür ederim

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Merhabalar. Bu mesajı @Şehmus BAKIR beye teşekkür etmek için yazıyorum. Bir çiftimizin 4-5 günlük yavrusunda kursak mantarı sonucu, kursak şişmesi oluşmuştu. Çiftimizi care4birds fungistop ile tedavi ettik ancak şişme yüzünden yavruyu besleyemediklerinden yavru ilacı tam alamadı ve şişme devam etti. Elle besleme mamasına fungistop uygulamaya başladık. Şişmeyi azalttı ama tam çözmüyor, biraz kontrol altına alıyor ama ilacı kestiğimizde daha şiddetli kursak şişmesi yaşanıyordu. Elle besleme mamasına 3 gün boyunca, günde 1 kez minik zerrecikler kadar fungistopla birlikte zeolit tozu ekledim. (Elimde 1 çuval zeolit vardı. Havanda dövüp süt eleğinden geçirdim bir kaç kez. Elle besleme aperatından geçebilecek bir toz haline getirdim) Zeolit tozunu pirinç tanesinin 1/3 ü ya da yarısı kadar ekledim. 4.günden itibaren sorun çözüldü. Şu an maşallahı var. Bu faydalı bilgi için çok teşekkür ederim. 🙏 Sayenizde minik bir yavru kurtuldu. Müdahale edilmeseydi, kursak şişmesi deri altına sızabilir ve balon yavru görünümü alabilirdi. Tekrar tekrar teşekkür ederim 🌸

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Çok geçmiş olsun hocam rica ederim 😊 O hayvana çabalarınızla ve bize güvenip tedaviyi uyguladığınız için biz teşekkür ederiz.