• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Şeffaf burun akıntısı

mahmutacetinn

Aktif Üye
Hastalık Belirtileri
Şeffaf burun akıntısı, cere üstü tüylerin anormalliği.
Merhaba, dişi kuşumda az önce farkettim, burnunun içinde şeffaf sıvı vardı ve biraz gagasına sıçramış kaşınırken. Soğuk algınlığından şüpheleniyorum ama bilmiyorum neden böyle oldu. Dünde gagasında ıslaklık dikkatimi çekmişti ama su içmiştir ondan dolayı ıslaklık vardır diye düşünüyordum. Ayrıca ceresinin üzerinde ki tüylerde de bir gariplik var bir kaç gündür. Atacağım videoda görebilirsiniz. Kuşumun nesi olduğu hakkında fikir verebilecek, hastaysa tedavi yöntemi önerebilecek birileri var mı.

Not: Yemesinde içmesinde bir problem yok.

Not: Uyku saati olduğu için uyku moduna girmişti, lambayı yaktım video çektim, o yüzden durgun görünüyor. Genelde ne çok hareketli ne çok hareketsiz.

Streamable Video

Zehra Berik

Müdavim
Kıdemli Üye
Videoda kuyruk sekmesi gördüm bu da solunum sıkıntısı çektiğine işaret bunun içinde mamaist sitesinden nefes açıcıyı sipariş verirseniz bu sorunu düzelecektir ya da kekik çayı tarifini hazırlayip verebilirsiniz tarifi ve yapılışı forumda mevcut

mahmutacetinn

Aktif Üye
Videoda kuyruk sekmesi gördüm bu da solunum sıkıntısı çektiğine işaret bunun içinde mamaist sitesinden nefes açıcıyı sipariş verirseniz bu sorunu düzelecektir ya da kekik çayı tarifini hazırlayip verebilirsiniz tarifi ve yapılışı forumda mevcut
Merhaba, kuş aşağı yukarı 8 aylık, aldığımdan beri ortalama 6 aydır kuyruğu böyle. Evet solunum yolunda bir sıkıntı var ama bir türlü çözemedim, bazen burnundan vikvik sesler geliyor. Bahsettiğiniz turbo nefes açıcıyı mamaistten aldım 1 kere kullandım ama fayda etmedi malesef, çok sık kullanmamak gerekiyormuş o yüzden 2-3 haftada 1 defa kullanmayı planlamıştım. Burnu tıkalımı temizlemek mi gerekiyor diye düşünmeye başladım ama burada onu yapacak veteriner yok, kendimde zarar veririm diye yapmaktan korkuyorum, çaresiz kaldım biraz.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba eğer ki solunum sıkıntısı başlarda ise nefes açıcılar yada kekik spreyi fayda sağlıyor ama kronikleşmiş ise iş zorlaşıyor biraz. Doksisiklin etkenli ilaç kullanırsanız fayda sağlar diye düşünüyorum. Doksimis yada hipradoxi. Bu ikisinden biri olabilir. Bir hafta boyunca suluğuna katıyorsunuz bir hafta sonunda da probiyotik takviyesi yaparsınız. Bu uygulama esnasında kekik spreyi de uygulayabilirsiniz zararı olmaz. Gervit ve entrobac düzenli olarak kullanıyor musunuz. Yani kuşunuzun bağışıklığı ne durumda.

mahmutacetinn

Aktif Üye
Merhaba eğer ki solunum sıkıntısı başlarda ise nefes açıcılar yada kekik spreyi fayda sağlıyor ama kronikleşmiş ise iş zorlaşıyor biraz. Doksisiklin etkenli ilaç kullanırsanız fayda sağlar diye düşünüyorum. Doksimis yada hipradoxi. Bu ikisinden biri olabilir. Bir hafta boyunca suluğuna katıyorsunuz bir hafta sonunda da probiyotik takviyesi yaparsınız. Bu uygulama esnasında kekik spreyi de uygulayabilirsiniz zararı olmaz. Gervit ve entrobac düzenli olarak kullanıyor musunuz. Yani kuşunuzun bağışıklığı ne durumda.
Söylediğiniz ürünleri temin edeyim ben, inşallah faydası olur teşekkür ederim. Evet Entrobac, Gervit, Bt Aminforte, Sedochol Düzenli aralıklarla veriyorum. Lakin Sedocholu 2 haftada 1 olacak şekilde veriyorum daha 2 defa verdim.

Peki o sudan solunum problemi olmayan kuşumda içerse onun için problem olur mu ?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Söylediğiniz ürünleri temin edeyim ben, inşallah faydası olur teşekkür ederim. Evet Entrobac, Gervit, Bt Aminforte, Sedochol Düzenli aralıklarla veriyorum. Lakin Sedocholu 2 haftada 1 olacak şekilde veriyorum daha 2 defa verdim.

Peki o sudan solunum problemi olmayan kuşumda içerse onun için problem olur mu ?
Takviye değil ilaç olduğu için sadece hasta olan kuşunuz içsin 😊🖐🏻

Doğacı

Eski Forumcu
Aslında nefes darlığına,astım hastalığına çoook iyi gelen bir ürün var, keçiboynuzu.
Keçiboynuzunu yıkayıp su ile kaynatıyoruz özünü bırakıyor. Bu su solunum yolu için mükemmel bir ürün fakat kuşlar için kullanabilir miyiz kanatlı uzmanına sormak gerek,bazı kişiler keçiboynuzu veriyormuş kuşuna.

@Şehmus BAKIR keçiboynuzu suyu verilir mi abi seyreltilip?

mahmutacetinn

Aktif Üye
Aslında nefes darlığına,astım hastalığına çoook iyi gelen bir ürün var, keçiboynuzu.
Keçiboynuzunu yıkayıp su ile kaynatıyoruz özünü bırakıyor. Bu su solunum yolu için mükemmel bir ürün fakat kuşlar için kullanabilir miyiz kanatlı uzmanına sormak gerek,bazı kişiler keçiboynuzu veriyormuş kuşuna.

Aslında hem doğal hem mantıklı

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici

Yok kardeşim öyle direkt verilmez damıtma yapılabilir 👍

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Hocam damıtma dediğiniz kaynattıktan sonra aynı gerwit vs gibi sularına bir kaç damla şeklinde mi ?
Yok öyle değil hemopatların yaptığı gibi birden fazla karışımın ısı, buhar, sıvı bileşimiyle elde edilen hemaopatik ilaçlar gibi ☺👍

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
6 aydır böyleyse bence kronikleşmiş olabilir havaların soğuması ile tekrarlamıştır. Bu da kuşunuzun vücut direnci düştüğüne işaret eder. Verdiğiniz takviyeleri gözden geçirmenizi tavsiye ederim. İlaç vs kullanıcaksanız da balgam attırıcı bir ilaç kullanmanız gerekir. Ben santadox %10 kullanmıştım solunum rahatsızlığı için balgam atıcı özelliği var

mahmutacetinn

Aktif Üye
6 aydır böyleyse bence kronikleşmiş olabilir havaların soğuması ile tekrarlamıştır. Bu da kuşunuzun vücut direnci düştüğüne işaret eder. Verdiğiniz takviyeleri gözden geçirmenizi tavsiye ederim. İlaç vs kullanıcaksanız da balgam attırıcı bir ilaç kullanmanız gerekir. Ben santadox %10 kullanmıştım solunum rahatsızlığı için balgam atıcı özelliği var
Teşekkür ederim, araştırayım bunu bende.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
bugün mesela dün ki halinden eser yok, ceresinin üzerinde ki tüyler normal, akıntıya dair her hangi bir iz yok.
Merhaba, beyaz kağıt üzerine dışkılarını görebilir miyiz? Elinizdeki respiratory turboyu 2-3 gün üst üste kullanabilirsiniz gerektiğinde. Bakteriyel olmayan daha önceden oluşmuş, kronikleşmiş ciğer hasarlarıda haftada 1-2 kez kullanılabilir. Ama bir dışkılarını görelim önce

mahmutacetinn

Aktif Üye
Merhaba, beyaz kağıt üzerine dışkılarını görebilir miyiz? Elinizdeki respiratory turboyu 2-3 gün üst üste kullanabilirsiniz gerektiğinde. Bakteriyel olmayan daha önceden oluşmuş, kronikleşmiş ciğer hasarlarıda haftada 1-2 kez kullanılabilir. Ama bir dışkılarını görelim önce
Tamam hocam gün içerisinde paylaşayım

Üst Alt