• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! sallabaş

livanur3781

Yeni Üye
Hastalık Belirti Tarihi
8 Ara 2025
belki limonu hatırlarsınız rahatsızlıgı geçmişti ama simdide baska birsey oldu nerdeyse 1 ay oldu gece 5 6 gibi yine sesine uyandim baktigimda kafasi donuk bi sekilde duruyordu 5 veteriner gezdim hicbiri net birsey soylemedi hastaligi hakkinda veya ilac onermedi felc boyun tutulmasi beyinde bi sorun olduhunu veya sinirsel birsey oldugunu soylediler internetten baktigim kadariyla sallabas oldugunu dusunuyorum fotograflarini birakicam yardimci olursaniz bildiginiz bir ilac tedavi varsa soylerseniz iyi olur bazi gunler kafasini kaldiriyor iyi oluyor ertesi gun kafasi yerde oluyorScreenshot_20260110_204654_Gallery.jpgScreenshot_20260110_204855_Gallery.jpg

Hamdi

Müdavim
Yardımsever üye
teşekkür ederim🙏🏻
Hiçbir yardımım dokunmadı maalesef keşke biraz daha bilgili olabilseydim boyun kırığı olabilir diye düşünüyorum ama donup kalıyor demişsiniz dengesinde sıkıntı var mı yürürken falan

livanur3781

Yeni Üye
evet boynu yüzünden denge sorunu yasiyor ama kirik olsa 1 ay duramazdi diye dusunuyorum yinede bilemiyorum

Hamdi

Müdavim
Yardımsever üye
evet boynu yüzünden denge sorunu yasiyor ama kirik olsa 1 ay duramazdi diye dusunuyorum yinede bilemiyorum
1 ayı bırakın 1 2 gün anca dayanırdı boyun kırığı çok kötü bir şey yetkili bilgili kişileri etiketledim inşallah derdinize çözüm bulabilirler siz gerwit w
entrobac ve bt aminini eksik etmeyin bunlar rutin klasik takviyeler.

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Röntgen Görüntüsü var mı Varsa Paylaşır mısınız ? Ben Bakteriyel Bir Rahatsızlığı Olduğunu Düşünüyorum. Bakteri Zaman Zaman Bu Tip Belirtiler Yapıyor. Röntgen Cektirmediyseni Çektirin ve Diski Analizi İsteyin Hekimden.

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Boyun Kırığı Değil merak etmeyin. Kırık Olsaydı yasamazdi.

livanur3781

Yeni Üye
hayir rontgen cektirmedim kusu goturmedim veterinere videosunu fotigraflarini gosterdim sadece tahminlerde bulundular getirin demediler

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kuş üzgünüm ki salmonella olmuş. Mutlaka antibiyotik kullanılması gerekir. Zaman kaybetmeden kanatlı uzmandan destek almanız gerekir.

livanur3781

Yeni Üye
gercekten cok veteriner gezdim beni ordan oraya yonlendirdiler hepsine gittim ama net bir hastalik ilac soylemediler iaci varsa baslayim. hastaligin ilk gunlerinde pantonic kullanmistim onuda vereyimmi?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
gercekten cok veteriner gezdim beni ordan oraya yonlendirdiler hepsine gittim ama net bir hastalik ilac soylemediler iaci varsa baslayim. hastaligin ilk gunlerinde pantonic kullanmistim onuda vereyimmi?
Pantonic takviyedir. Elinizde b kompleks vitamin varsa verin. Salmonella bakterisi vücuda hızla yayılır. Enroflaksasin etken madde yada bactrim tarzı bir antibiyotik bakteriyi baskılayabilir. Ama kanatlı uzman yönlendirmesi daha uygun olur.