• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Saksağanın kanadı kırık ne yabilirim?

Halil32

Yeni Üye
Yolda kanadı kırılmış uçamayan yetişkin bir saksağan buldum. Veterinere gittim ama kendisi bir şey yapamacağını yüksek bir yere bırakmamı söyledi. Evimde eski papağınımdan kalma kafesim var. Eğer sahiplenmek istersem hangi veterinere götürmem gerekiyor? Ayrı olarak kuş bir şey yemiyor içmiyorda. Ispartada ikamet ediyorum bildiğiniz bir kuş veterineri var mı?

Buğra Varol

Aktif Üye
Yolda kanadı kırılmış uçamayan yetişkin bir saksağan buldum. Veterinere gittim ama kendisi bir şey yapamacağını yüksek bir yere bırakmamı söyledi. Evimde eski papağınımdan kalma kafesim var. Eğer sahiplenmek istersem hangi veterinere götürmem gerekiyor? Ayrı olarak kuş bir şey yemiyor içmiyorda. Ispartada ikamet ediyorum bildiğiniz bir kuş veterineri var mı?
Yaşadığın yere yakın doğa koruma ve milli parklar var ise oraya götürebilirsin. Tedavisini yapıyorlar kalıcı bir sorunu yoksa tekrar doğaya bırakıyorlar. Yetişkin bir karganın kafese uyum sağlayıp evcilleşiceğini sanmıyorum.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Kanadı kırık bir kulu yüksek bir yere koyarsanız diğer hayvanlara yem olur. Bunu tavsiye eden veterinerin aklından şüphe etmek lazım.

Kuşun fotoğrafını atabilir misiniz?
Buğday yer belki, bulabilirseniz un kurdu yer. Eğer hiçbir şey yemiyorsa sizin elle besleme yapmanız gerekir. Evcilleşmese bile hayatının geri kalanında yem olma korkusu olmadan yaşayabilir.
Ispartada Süleyman Demirel üniversitesi var diye biliyorum. Eğer veteriner fakültesi varsa orda egzotik hayvanlar kategorisinde bakıyorlar.

Buğra Varol

Aktif Üye
Veterinerin dediğini görmemiştim gerçekten şaşırdım kedilerin önüne at demek gibi bir şey bu. Beslemeyi düşünüyorsanız un kurdu, morio kurdu, çekirge, kuruyemiş,tahıl, sebze verebilirsiniz. Stresten yemek yemiyor olabilir.