• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sakatlık

Ahmed

Müdavim
Sultan papağınımın tirnağini kestim kestikten sonra sağ arka uzun ayak parmağında bir gariplik var gibi onu tam basmıyo topallıyo yürürken acaba bişimi oldu incittim mi parmağını keserken şu an tek ayağı havada bekliyo yorgun gibi enerjisi gittii

Hey2011

Paylaşımcı
Fotoğraf eklerseniz daha kolay yardımcı olacaklardır.

Ahmed

Müdavim

Daha demin bir yere koydum ilk baş düzgün yürüdü sonra yürümesinin ritmi bozuldu topllamaya başladı ağırliğıni bi tanesine daha fazla verdi şu an kendini temizliyor ama halsiz

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ayağında incinme var gibi gözüküyor tırnağı keserken baskı yaptınız mı

Ahmed

Müdavim
Bilmiyorum şuan uçup konuyo fln ara sira toplliyo rahatsizmi olduki sadece uzun süredir kesmiyordum tirnağını

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bilmiyorum şuan uçup konuyo fln ara sira toplliyo rahatsizmi olduki sadece uzun süredir kesmiyordum tirnağını
Eğer düzeliyorsa ellemeyin. Ağrı falan varsa mercimek tanesi kadar voltareni kulak çöpüyle sürebilirsiniz

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Tırnağı sinire denk gelecek şekilde kesmiş olabilirsiniz. Kanamamıştır ama acıtmıştırsınız. Tırnaklarını kesmeyin. Doğasında olmayan bir şey tırnak kesmek. Onlar kendi törpüler. Hastalık sonucu aşırı uzayan tırnak veya gagadır ozaman müdahale edilir. Sorun yokken kesilmesi uygun değil. Siz kestikçe daha fazla uzyacaktır.

Ahmed

Müdavim
Tırnağı sinire denk gelecek şekilde kesmiş olabilirsiniz. Kanamamıştır ama acıtmıştırsınız. Tırnaklarını kesmeyin. Doğasında olmayan bir şey tırnak kesmek. Onlar kendi törpüler. Hastalık sonucu aşırı uzayan tırnak veya gagadır ozaman müdahale edilir. Sorun yokken kesilmesi uygun değil. Siz kestikçe daha fazla uzyacaktır.
Hafif kanadı ama sadece kan olduğu gözükecek kadar aslında kesmezdim ama bayağı uzadı rahatsız etmesin diye kestim bundan sonra kesmem ve tesekkur ediyorum