• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru Bakımı Sakat kuş bakımı

nesli-han

Yeni Üye
geçenlerde kuşçuda gördüğüm bi muhabbet kuşunu aldım. kuş ay olarak diğerlerinden büyüktü ama ayakları çok zayıf ve diğer kuşlarıma göre soğuklar elime alınca bariz fark ediliyor. vücudu diğerlerine göre küçük ve yine zayıf. kuyruğu kısa ve annesi küçükken kanadına basmış sanırım kırılıp tekrar kaynamış o sebeple de uçamıyor sağ kanadı sola göre havada duruyor. yem sabahları pek yemiyor o yüzden dışkı sulu oluyor ve bazen ilk dışkıda sindirilmemiş yem görüyorum sonrakiler düzeliyor. dışkısı her zaman diğer yavru kuşa göre açık renkli oluyor. öğlene doğru iştahlanıyor akşam da bol bol yem yiyor + olarak dal darı veriyorum 2 3 günde bir. veteriner tavsiyesiyle b vitamini veriyorum haftada 2 kez günlük değiştirerek. yulaf kırmıyor hiç.

ilk fotoğraf kanadı ikincisi ayaklarının zayıflığı için normal mi emin olmadığım için yüklüyorum.

onun için başka ne yapabilirim daha önce onun kadar ufak ve engelli bir kuş bakmadığım için her türlü tavsiyeye açığım.

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
geçenlerde kuşçuda gördüğüm bi muhabbet kuşunu aldım. kuş ay olarak diğerlerinden büyüktü ama ayakları çok zayıf ve diğer kuşlarıma göre soğuklar elime alınca bariz fark ediliyor. vücudu diğerlerine göre küçük ve yine zayıf. kuyruğu kısa ve annesi küçükken kanadına basmış sanırım kırılıp tekrar kaynamış o sebeple de uçamıyor sağ kanadı sola göre havada duruyor. yem sabahları pek yemiyor o yüzden dışkı sulu oluyor ve bazen ilk dışkıda sindirilmemiş yem görüyorum sonrakiler düzeliyor. dışkısı her zaman diğer yavru kuşa göre açık renkli oluyor. öğlene doğru iştahlanıyor akşam da bol bol yem yiyor + olarak dal darı veriyorum 2 3 günde bir. veteriner tavsiyesiyle b vitamini veriyorum haftada 2 kez günlük değiştirerek. yulaf kırmıyor hiç.

ilk fotoğraf kanadı ikincisi ayaklarının zayıflığı için normal mi emin olmadığım için yüklüyorum.

onun için başka ne yapabilirim daha önce onun kadar ufak ve engelli bir kuş bakmadığım için her türlü tavsiyeye açığım.
Merhaba geçmiş olsun
♦Röhnfried ürünleri tavsiye ederim profesyoneldir
Entrobac probiyotik bağışıklık sistemi içindir
Gervit-w multivitamin
BtAmin forte tüy kas kemik yapısını destekler sinir sistemini güçlendirir dengeyi sağlar mutlaka verin
Soğukluk kansızlıktan olur onun içinde
Kanatlıoil Formmix tavsiye ederim kan yapar
Kuvvetlendirir iştah açar kemik yapısına tüy yapısına etki eder
3 gün ara ile 1 damla ağzına damlatın lütfen çaykaşığı ile verebilirsiniz 😊

Ekli dosyalar

nesli-han

Yeni Üye
Merhaba geçmiş olsun
♦Röhnfried ürünleri tavsiye ederim profesyoneldir
Entrobac probiyotik bağışıklık sistemi içindir
Gervit-w multivitamin
BtAmin forte tüy kas kemik yapısını destekler sinir sistemini güçlendirir dengeyi sağlar mutlaka verin
Soğukluk kansızlıktan olur onun içinde
Kanatlıoil Formmix tavsiye ederim kan yapar
Kuvvetlendirir iştah açar kemik yapısına tüy yapısına etki eder
3 gün ara ile 1 damla ağzına damlatın lütfen çaykaşığı ile verebilirsiniz 😊
çok çok teşekkür ederim hemen temin edeyim. ne kadar süre kullanılmalı formmix? 10-15 gün kadar 3er gün arayla vermem yeterli olur mu yoksa sürekli ek gıda gibi kullanılması sıkıntı yaratır mı?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
çok çok teşekkür ederim hemen temin edeyim. ne kadar süre kullanılmalı formmix? 10-15 gün kadar 3er gün arayla vermem yeterli olur mu yoksa sürekli ek gıda gibi kullanılması sıkıntı yaratır mı?
Rica ederim geçmiş olsun 😊3 gün ara ile ilk 2 hafta, 3 hafta 1 defa 4. Hafta 1 defa 15 de 1 (7. Hafta) duruma bakın büyük ihtimalle çok gelişme olur😊🤲

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Ayaklarına kantaron yağı ile fazla bastırmadan her gün, günde bir kez masaj yapın ☺