• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Sadece çekirdek yemesi

Doğukan G.

Aktif Üye
Bu arkadaşı çekirdek yeme huyundan nasıl vazgeçirebilirim? Yemin içinden sadece çekirdekleri yer, kalmadığı zaman son çare dal darıya gider onu da koymadığım zaman aç bekler. Sebze olarak semizotu ve marula biraz alıştı. Onun harici bu saydıklarımdan başka bir şey yemiyor. Diğer yiyeceklerden çok fazla karışım yapıp yedirmeye çalıştım ama hiç oralı olmuyor. :/

Ekli dosyalar

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Bu arkadaşı çekirdek yeme huyundan nasıl vazgeçirebilirim? Yemin içinden sadece çekirdekleri yer, kalmadığı zaman son çare dal darıya gider onu da koymadığım zaman aç bekler. Sebze olarak semizotu ve marula biraz alıştı. Onun harici bu saydıklarımdan başka bir şey yemiyor. Diğer yiyeceklerden çok fazla karışım yapıp yedirmeye çalıştım ama hiç oralı olmuyor. :/
Hocam bu ikisi de yağ yapan fazla verilmemesi gereken besinler , yani sadece bu ikisini tüketmesi onun sağlığı açısından kötü olur siz de onların yerine normal yem , aspurlu olabilir ve Pelet yem bu ikisini ayrıca bahsettiğiniz sebzelerden yiyebilir ama onların da fazlası iyi olmaz yine yani kısacası biraz bekleyin çok değil en fazla 8 saat daha halen de yemezse yapacak birşey yok ama özellikle vermemeye çalışın 8 saat kadar aç kalabilir sonrasında halen yemezse yapacak birşey yok benim bildiğim😅