• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! Röhnfried Topfit Futterkalk Nedir Nasıl Kullanılır

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Röhnfried Topfit Futterkalk Zengin Içerikli Vitamin Mineral

Merhaba bu ürünü birkaç üreticinin videolarında gördüm sanırım Daniel lütolf da böyle bir ürün kullanıyordu Ailemizde kullanan ve bilgisi olan varmıdır acaba ?
Sitelerden okuduğum kadarıyla

Topfit i, vitamin, mineral ve eser elementlerin özel olarak tanımlanmış bir karışımıdır.
Düzenli dozlarda bunlar büyümeyi, kas yapımını, doğurganlığı ve kemik yapısının gelişimini destekler. Topfit, özellikle üreme ve yetiştirmede en iyi sonuçları sağlar.
Topfit ,kalsiyum, fosfor, sodyum ve magnezyum gibi tüm hayati mineralleri içerir. Ayrıca eser elementler çinko, manganez, demir, bakır, iyot, kobalt ve vitamin A, D3, E+B kompleksi.
Tüy dökümü, üreme ve seyahat süresi boyunca Röhnfried Topfit uygulayın. Kullanım Şekli Üreme ve tüy döneminde Kuş kumu, Grit veya mamaya 10 kuşa 20 gr olarak ayarlanarak devamlı kullanılabilir. (Orjinal sitesinde güvercin hesabıyla orantılanmış haliyle bu oranların çok daha azını kullanmak gerekli diye düşünüyorum)

Ekli dosyayı görüntüle 44614

Bahar Y.

Müdavim
İlk defa görüyorum desem yalan olmaz Yasin abi, o yüzden bende yorumları merak ediyorum konuyu takipteyim👍🏻

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
İlk defa görüyorum desem yalan olmaz Yasin abi, o yüzden bende yorumları merak ediyorum konuyu takipteyim👍🏻
bahar kardeşim ben daniel lütolf videosunda gördüm bakalım yorumları bende takip ediyorum

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici

Merhaba bu ürünü birkaç üreticinin videolarında gördüm sanırım Daniel lütolf da böyle bir ürün kullanıyordu Ailemizde kullanan ve bilgisi olan varmıdır acaba ?

Topfit i, vitamin, mineral ve eser elementlerin özel olarak tanımlanmış bir karışımıdır.
Düzenli dozlarda bunlar büyümeyi, kas yapımını, doğurganlığı ve kemik yapısının gelişimini destekler. Topfit, özellikle üreme ve yetiştirmede en iyi sonuçları sağlar.
Topfit ,kalsiyum, fosfor, sodyum ve magnezyum gibi tüm hayati mineralleri içerir. Ayrıca eser elementler çinko, manganez, demir, bakır, iyot, kobalt ve vitamin A, D3, E+B kompleksi.
Tüy dökümü, üreme ve seyahat süresi boyunca Röhnfried Topfit uygulayın. Kullanım Şekli Üreme ve tüy döneminde Kuş kumu, Grit veya mamaya 10 kuşa 20 gr olarak ayarlanarak devamlı kullanılabilir. (Orjinal sitesinde güvercin hesabıyla orantılanmış haliyle bu oranların çok daha azını kullanmak gerekli diye düşünüyorum)

@The Search ben bu katkıyı hiç kullanmadım bu yüzden tecrübe edinmedim 😊 Lakin sen zaten açıklamalı şekilde ürünü tanıtmışsin kardeşim emeğine sağlık 👍🙏 içeriği tamda aradığım bir ürün alıp denemeyi düşünüyorum

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör

Bu ürünü kullanmadım ama denemeyi düşündüğüm ürünlerden. Şu an hali hazırda kullandığım buna benzer 2 ürünüm var. 1.si Vitaminsed Paloma, 2.si versele laga colombine vita. İki ürünün içerikleri birbirinden biraz daha farklı. Palomatı Grit kumla karıştırarak devamlı kafeslerde bulundururum. Üreme sezonunun 2.batımında, özellikle çok yumurta yapan çiftlerde, toprak kaplarda paloma+grit kum+ colombine+ tollisan mineral balance (yurtdışından getirtince hediye gelmişti 2 kutu 😊) birlikte kullanıyorum şu an. Özellikle 1 çiftimde yumurta kabuğunda incelme fark ettiğim an toprak kaplarda da vermeye başladım. Sonuç hızlı bir şekilde başarılıydı. Ancak bu durumu fark edince röhnfried mineral drink desteği de verdim 1 gün. Toz minerallerden mi yoksa mineral drink in katkısı mı, yoksa her ikisinin faydası mıydı tam anlayamadım onu maalesef. Ancak işe yaradı. Hatta bir çiftim, follukta yastık yumurta olmasına rağmen yabruların üstüne çok oturmuşlardı. Bir yavru da kafa eğriliği oluşmuştu. Mineral drink 1 günde toparladı durumu. Bebek düzeldi. Ama sonuç olarak mineral destekleri kullanımını öneriyorum 👍

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bende ilk kez duyuyorum. Ama Röhnfried ürünleri zaten kaliteli ve zengin içerikli 😊 eline emeğine sağlık faydalı bir açıklama olmuş @The Search 🖐🏻

Grpet

Müdavim
Üretici
top fit bir kum katkısı denebilir mamalarda tadı biraz ağır oldugu için yemiyorlar mama yerine kumlarına az miktarda katılabilir. yada yemlerin üstüne az bisi serpebilirsiniz bölünmüş olarak bulmak mümkün değil kutusuda 1 kg ama alternatif ürünler var

versele laga colombine vita Bölünmüsü var
Natural Vitamineral Bölünmüşü var

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Bende kullanmadım hiç ama kullanılması gereken ürünlerden ise ekleriz onuda listeye. :)

@Ayvalık Jumbo Muhabbet Duygu hocam kullanıp memnun kaldığınız ürünlerle ilgili bir yazı paylaşsanız bizimle çok güzel olur. 😊
Şehmus abinin siteye eklediği ürünü alacağım bende ama bunlar dışında üretim yapmayanların da kullanması gerek dediğiniz ürünler neler merak ediyorum. :)

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Bende kullanmadım hiç ama kullanılması gereken ürünlerden ise ekleriz onuda listeye. :)

@Ayvalık Jumbo Muhabbet Duygu hocam kullanıp memnun kaldığınız ürünlerle ilgili bir yazı paylaşsanız bizimle çok güzel olur. 😊
Şehmus abinin siteye eklediği ürünü alacağım bende ama bunlar dışında üretim yapmayanların da kullanması gerek dediğiniz ürünler neler merak ediyorum. :)
Tamam, müsait bir zamanda bir yazı hazırlamaya çalışacağım. Unutursam, hatırlatırsanız sevinirim. 🙏 Bu aralar biraz yoğunum da. Sevgiler 🌸