• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Rainbow Yavru Kursak Mantarı mı başka hastalık mı?

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Hastalık Belirtileri
Kusma - Yem yememe - Halsizlik - Kabarma - Sürekli uyku hali
Hastalık Belirti Tarihi
24 Ağu 2022
Kullanılan İlaç
Entrobac - Kombi Mix -Elle Besleme Maması
Merhaba Arkadaşlar.
3 senedir üretim yapıyorum elimde şimdiye kadar ölen kuş olmadı ama sanırım ilk defa olmak üzere. Bu durumdan Allah'ın izniyle kurtulmama yardımcı olursanız çok sevinirim. Bu yavru daha 3 aylık civarı. Karışık salmanın dibinde dışkıda yem gördüğümde ayırarak bu kuştan kaynaklandığını farkettim. Küçük tek kafeste izole şekilde takviyelere devam ederken iki günde kuş bu hale geldi. Hiç yem yemiyor suluğa yanaşmıyor günde bir kez elle besleme maması veriyorum bir süre sonra kusuyor. Gayet halsiz, durumu hiç iç açıcı gelmiyor. Kür amaçlı Kombi Mix + Med Tollyamin Forte geçmiştim ama şuan tekrar vermek istemiyorum. Fungi-Stop isimli bir kursak mantarı ilacı sipariş ettim ama gelen kadar ne olur bilemem. Aklına başka bir yöntem ya da ilaç gelen varsa akıl birliği yapalım.
Teşekkürler.

WhatsApp Video 2022-08-26 at 20.03.36

Son düzenleme:

Mert.

Eski Forumcu
Elle besleme mamasiyla beslemeye devam edin bence yem yemiyorsa kanatlı hayvanlar uzmanına başvurunuz bence çünkü durumu bana iyi gelmedi geçmiş olsun inşallah kurtarir

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Elle besleme mamasiyla beslemeye devam edin bence yem yemiyorsa kanatlı hayvanlar uzmanına başvurunuz bence çünkü durumu bana iyi gelmedi geçmiş olsun inşallah kurtarir
İnsallah. En sonunda oyle yapilacak gibi gorunuyor ama yakinimda hic yok.

Mert.

Eski Forumcu
Sen geç kalma engec sabah götür çünkü durumu kotu

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kardeşim kuşu besle ama ilaç da kullan trifulacan veya fungistop çünkü hastalık ilerlemiş 👍

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Bu akşam kendisini kaybettik... Bu havalara dikkat edelim arkadaşlar bakterinin üremesini engelleyemiyoruz. Benim kadar salmasının ve 45x35 kafeslerinin temizliğine dikkat eden adam çok yoktur ama bu kursak mantarı belasından kurtuluş neredeyse yok gibi bir şey. Geçer gibi olup geri geliyor. Kombi mix tedavisi bitti 1 gün probiyotik verip yarın Fungi-Stop devam edecektik ama nasip olmadı...
@Şehmus BAKIR
@Tuğrul Bey
@Mert.
Gayretleriniz için teşekkürler

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bu akşam kendisini kaybettik... Bu havalara dikkat edelim arkadaşlar bakterinin üremesini engelleyemiyoruz. Benim kadar salmasının ve 45x35 kafeslerinin temizliğine dikkat eden adam çok yoktur ama bu kursak mantarı belasından kurtuluş neredeyse yok gibi bir şey. Geçer gibi olup geri geliyor. Kombi mix tedavisi bitti 1 gün probiyotik verip yarın Fungi-Stop devam edecektik ama nasip olmadı...
@Şehmus BAKIR
@Tuğrul Bey
@Mert.
Gayretleriniz için teşekkürler
Başınız sağ olsun 😔🙏

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
başınız saolsun, maalesef erken teşhis ve erken müdahale çok önemli.
Bu bağlamda bir üretici abimizin bir lafı vardı, onu tekrar yeri gelmişken dile getireyim, kendisi " ben her gün kuşlarımın hepsi ile tek tek göz teması kurarım " derdi. tabii ki dışkı, kuşun genel durumunu kontrol erken teşhis ve müdahalede çok önemli oluyor.

nymeria

Tutkulu
Şampiyon Üye
Yardımsever üye
Başınız sağ olsun 🙏

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Başınız sağolsun 😔

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör