• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

rainbow kuşum

meysa

Yeni Üye
Merhaba yeni yavru rainbow aldım 1 aylık sadece dal darı yiyor ve çok fazla yiyor yavru yemi aldım onu ağzında geveleyip aşağı atıyor neden olabilir yardımcı olursanız sevinirim

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Merhaba yeni yavru rainbow aldım 1 aylık sadece dal darı yiyor ve çok fazla yiyor yavru yemi aldım onu ağzında geveleyip aşağı atıyor neden olabilir yardımcı olursanız sevinirim
Bence daldarıyı bir süre vermeyip önce normal yem veya yavru yemi yemesini sağlamasınız. Kullandığınız yemin ve kuşun kafesteki fotoğrafını paylaşırsanız seviniriz.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba kuşunuzu yeni sahiplendiğiniz için yem yememe su içmeme durgunluk dışkı da düzensizlik gibi belirtiler olabilir. Eğer sadece daldarı yiyorsa avcunuza daldarıyla birlikte normal yem koyun o şekilde avcunuzdan verin. Hem size alışması daha kolay olur 😊 ama aç kalinca ben yiyeceğini düşünüyorum 😊 şuan stres içinde olduğu için yemiyor büyük ihtimalle. Yeminiz bitince daha kaliteli yem tedarik edersiniz. Aynı zamanda her kuşun kullanması gereken takviyeler gervit ve entrobac bu ikisi elinizde yoksa mutlaka temin ediniz. Ayrıca maşallah nazar değmesin çok minnoş 😊 tüyü gibi ömrü olsun 🙏🏻

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
%50 aspur karışımlı ve ak darı oranı da yüksek bir yem verin önce aspuru kırarlar alışması daha rahat olur.

Zehra Berik

Müdavim
Kıdemli Üye
Daha çok yavru olduğu için kolay kırabildigini yiyecektir benim kuş bile dal darı ve yemin içinde ki aspurdan hariç bir şey yemiyor 9 aylık olmasina rağmen 😄

meysa

Yeni Üye
Merhaba kuşunuzu yeni sahiplendiğiniz için yem yememe su içmeme durgunluk dışkı da düzensizlik gibi belirtiler olabilir. Eğer sadece daldarı yiyorsa avcunuza daldarıyla birlikte normal yem koyun o şekilde avcunuzdan verin. Hem size alışması daha kolay olur 😊 ama aç kalinca ben yiyeceğini düşünüyorum 😊 şuan stres içinde olduğu için yemiyor büyük ihtimalle. Yeminiz bitince daha kaliteli yem tedarik edersiniz. Aynı zamanda her kuşun kullanması gereken takviyeler gervit ve entrobac bu ikisi elinizde yoksa mutlaka temin ediniz. Ayrıca maşallah nazar değmesin çok minnoş 😊 tüyü gibi ömrü olsun 🙏🏻
çook teşekkür ederim temin edicem hemen😊