• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Rahatsızlıkların muhtemel sebebi

gaziaydogann

Yeni Üye
Merhaba Kuşumu sahiplenmeden önce hava akımına maruz kalmış ve bana geldiğinde kalça tarafı kelleşmiş, ishal ve 37 gr dı. Artık yemek yiyor 40 gr kuyruğu çıkmaya başladı ama herhangi bir temas da dökülüyor. Kalçasında hala kellik var sulu ishali ara sıra katı veya sıvı oluyor şuan katı yapıyor ama kakası tüylerine asılı kalıyor düşmüyor sabah baktığımızda kalçasında kaka birikmesini görüyoruz. Tüyleri sık değil ilk geldiğinde bacaklarında tüy vardı ama şimdi bacaklarında ve kanat altlarında hiç tüy yok. Yemesinde içmesinde sıkıntı yok yem olarak dal darı hiç eksik olmuyor karışık yemi var gaga taşı, kireç taşı, mineral taşı var ek olarak yumurta beyazı ve sarısını veriyoruz haftada 1 kere çok olmama şartıyla yeşillik veriyorum. Suyunu 2 günde bir değiştirip içine vitamin koyuyorum hava akımlarından koruyorum şefkatsiz geçtiği gün olmuyor zaten ve tüylerini temizlediğine çok rastlamadım. Ama tüy dökülmesi ve kaka sorununa çözüm bir türlü bulamıyorum yardım eder misiniz ek olarak kakası uzun kanatlarına yapışıyor uzun kanatlarını kessem sıkıntı olur mu zaten uçma yetisi yok ve göbeği şiş durumda. parça parça videolar paylaştım kuşumun bütün problemlerinin birleşimini gösteriyor o videolar. uçmak istediğinde karşılaştığı sonuç, yürümek istediğinde başına gelenler, her şey mevcut lütfen videoları izleyerek bilgili arkadaşlar yorum yapar ise sevinirim. Ben cerrahi operasyona ihtiyacı olduğu kanaatindeyim fakat bana en yakın yer izmir ve izmirde yeterli yetkinlikte bir doktor var mı yok mu inanın bilmiyorum.

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bu yavrucakta bir değil birden fazla rahatsızlık var. Videolari izledim de pıtır pıtır nasıl da tatlı yürüyor öyle diyeceğim o ki maşallah enerjisi yerinde 🙏🏻 ama buradaki öneriler yorumlar bu kuşa yetersiz kalabilir. Siz işinin ehli bir veteriner sormuşsunuz imkanınız varsa İzmir'de kanatlı uzman Burak Uçar hoca var. Kesinlikle uzman gözetiminde bu yavrucak şifa bulsun derim 🙏🏻

gaziaydogann

Yeni Üye
Çok teşekkür ederim ilginiz için. Yaşına dair bir çıkarımda bulunabilir misiniz? Biz sahiplendik bilemiyoruz açıkçası

Sümeyya

Aktif Üye
izmirde Burak hoca var Instagram hesabı kusveterineri gönderilerine bir göz atmanızı tavsiye ederim, kuşa olan ilginiz için de teşekkürler inşallah bir an önce sağlığına kavuşur

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Bir yaş üstü bence 1.5 falan olabilir kuşa bence bie röntgen çektirmenizi tavsiye ederim. Dışkı fotosuda paylaşır mısınız

gaziaydogann

Yeni Üye
Bu yavrucakta bir değil birden fazla rahatsızlık var. Videolari izledim de pıtır pıtır nasıl da tatlı yürüyor öyle diyeceğim o ki maşallah enerjisi yerinde 🙏🏻 ama buradaki öneriler yorumlar bu kuşa yetersiz kalabilir. Siz işinin ehli bir veteriner sormuşsunuz imkanınız varsa İzmir'de kanatlı uzman Burak Uçar hoca var. Kesinlikle uzman gözetiminde bu yavrucak şifa bulsun derim 🙏🏻
Enerjisinin yerinde olması iyiye işaret midir?

gaziaydogann

Yeni Üye
izmirde Burak hoca var Instagram hesabı kusveterineri gönderilerine bir göz atmanızı tavsiye ederim, kuşa olan ilginiz için de teşekkürler inşallah bir an önce sağlığına kavuşur
Dün gece inceledim teşekkür ederim tavsiyeniz için en kısa zamanda görüşeceğim telefonda

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Enerjisinin yerinde olması iyiye işaret midir?
Videolarda pıtır pıtır yürüyor halsiz kabarık durmuyor ama yaşamını hiçbir şekilde müdahale etmeden bu şekilde sürdürür ise ömrü uzun olur mu bilemiyorum. Karnında şişlik var kist mi yada başka bir şey mi onun teşhisi konulup ona göre bir tedavi uygulanması lazım aynı şekilde kanatları tüyleri çok düzensiz kaliteli b vitamini kullanın derim. Ama sonuç itibariyle bir kanatlı uzman mutlaka görmeli 🙏🏻 derseniz ki ben forumdan uzman kişilerden yola çıkarak kendimce tedavi uygulayacağım o zaman uzman arkadaşların yorumlarını bekleyin.

gaziaydogann

Yeni Üye
Videolarda pıtır pıtır yürüyor halsiz kabarık durmuyor ama yaşamını hiçbir şekilde müdahale etmeden bu şekilde sürdürür ise ömrü uzun olur mu bilemiyorum. Karnında şişlik var kist mi yada başka bir şey mi onun teşhisi konulup ona göre bir tedavi uygulanması lazım aynı şekilde kanatları tüyleri çok düzensiz kaliteli b vitamini kullanın derim. Ama sonuç itibariyle bir kanatlı uzman mutlaka görmeli 🙏🏻 derseniz ki ben forumdan uzman kişilerden yola çıkarak kendimce tedavi uygulayacağım o zaman uzman arkadaşların yorumlarını bekleyin.
İzmirdeki veteriner hekim ile görüştüm fakat tahmini olarak korkunç bir rakam söyledi sanırım tedavi konusunda elimden bişey gelmeyecek. tüyleri için kaliteli b vitamini demiştiniz spesifik olarak tavsiye edeceğiniz bir ürün var mı acaba? ayrıca uzman arkadaşların konuyu görebilmesi adına ne yapabilirim?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
İzmirdeki veteriner hekim ile görüştüm fakat tahmini olarak korkunç bir rakam söyledi sanırım tedavi konusunda elimden bişey gelmeyecek. tüyleri için kaliteli b vitamini demiştiniz spesifik olarak tavsiye edeceğiniz bir ürün var mı acaba? ayrıca uzman arkadaşların konuyu görebilmesi adına ne yapabilirim?
Önce göbeğindeki kitle teşhis edilmeli. Tüyleri içinde nekton biotin ve BT amin forte takviyesi uygulayınız. Daha sonra probiyotik entrobac ve multivitamin gervit temin ediniz. Bu takviyeleri haftanın farklı günlerinde uygulayınız. İyi bir bakımla kendini toparlayabilir 🙏🏻 uzmanlarımız bu konuyu gördüklerinde yorum yapacaklardır 🙏🏻

gaziaydogann

Yeni Üye
Önce göbeğindeki kitle teşhis edilmeli. Tüyleri içinde nekton biotin ve BT amin forte takviyesi uygulayınız. Daha sonra probiyotik entrobac ve multivitamin gervit temin ediniz. Bu takviyeleri haftanın farklı günlerinde uygulayınız. İyi bir bakımla kendini toparlayabilir 🙏🏻 uzmanlarımız bu konuyu gördüklerinde yorum yapacaklardır 🙏🏻
İlginiz için çok teşekkür ederim cerrahi operasyonların maddi külfeti fazla olduğu için umarım bu konuda yapılabilir başka bir şeyler vardır. Yazmalarını bekleyeceğim

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
İlginiz için çok teşekkür ederim cerrahi operasyonların maddi külfeti fazla olduğu için umarım bu konuda yapılabilir başka bir şeyler vardır. Yazmalarını bekleyeceğim
Bu arada videolarınıza tekrardan bakmak istedim fakat açılmıyor isterseniz tekrar güncel video ve temiz beyaz peçeteye birkaç birikmiş güncel dışkı fotosu ekleyin. Uzmanlarımız gördüğünde değerlendirsinler 🙏🏻 rica ederim 🌸

gaziaydogann

Yeni Üye
Bu arada videolarınıza tekrardan bakmak istedim fakat açılmıyor isterseniz tekrar güncel video ve temiz beyaz peçeteye birkaç birikmiş güncel dışkı fotosu ekleyin. Uzmanlarımız gördüğünde değerlendirsinler 🙏🏻 rica ederim 🌸
2 günlük süresi olduğu için kaldırılmıştır muhtemelen. uzman arkadaşlarımız gönderimi gördüklerinde hemen yükleme yaparım izleyebilmeleri için. Nekton biotin ürününü hiçbir siteden temin edemedim Aslı hanım muadil öneriniz var mı?

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
2 günlük süresi olduğu için kaldırılmıştır muhtemelen. uzman arkadaşlarımız gönderimi gördüklerinde hemen yükleme yaparım izleyebilmeleri için. Nekton biotin ürününü hiçbir siteden temin edemedim Aslı hanım muadil öneriniz var mı?
mamaist . com buraya bir bak