• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Premature sultan papağanı

eozturke

Yeni Üye
Merhaba,
Sultan papağanım 3 yavru yaptı. Ben hiç mudehale etmedim ancak her gün yavruları gözle kontrol ettim. Yavrulardan iki tanesi hizla gelişiyordu ancak bir tanesi hep küçük kaldı kursağı da doluydu aç değildi sanırım. Yaklaşık 20 günlük yavru. Kardeşleri kanat ve kuyruk çıkardı ama bu hala tüysüz. Dün küçük olan yavruyu yuvanın köşesinda buz gibi yatar buldum, sanırım kardeslerinin de tırnakları batmış biraz kesikleri de var. Neredeyse ölmüştü, peteğin üzerinde ısıttım enjektörle besledim, iki gündür beslemeye çalışıyorum, cılız ve neredeyse sesi hiç çıkmıyor. Önerileriniz var mıdır? Teşekkür ederim

Grpet

Müdavim
Üretici
bu tarz gelişim bozukluğu olan kuşlar cıkabilir örnekleri cok bir hastalık tanmı genetikten m bilmiyorum ama bu kuslar belli br zman sonra normale dönuyor bu süreçte onlara dikkat etmmek gerek hastalanmaya yada soyutlanmaya cok yatkın oluyorlar bir kez banada denk geldi 2 aylık oldu kus kardeslerine gere baya geride idi kusu elime aldım az sevip yerine koydum 5 dk sonra can cekiserek öldü sanırım kalp krizi gecirdi korkudan bu yüzden dikkat etmek gerek

eozturke

Yeni Üye
3 gün kendim besledim, benim yavrum da öldü biraz önce. Sanırım bazı şeylere engel olamıyoruz.

Bahar Y.

Müdavim
Şu sıralar hep et bebeklerin ölümüyle karşılaşıyoruz...
Sebebi ne acaba

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bir önceki kuluckada başıma geldi gelişimi yavaş oluyor ama eninde sonunda yuvadan ayrılıyor. İlk doğan yavrumu yeme en son düşürdüm