• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Prebiyotik

bakidoruk

Yeni Üye
Merhabalar. Üç aylık erkek jumbo muhabbet kuşu sahibiyim. Bir ay kadar süredir benimle. Bir kaç sorum var yardımcı olursanız sevinirim.

Elimde halihazırda Wahlen Birds marka 10gr prebiytotik var. Daha önce vefat eden kuşum için almıştım ağzı kapalı ışık almayan yerde muhafaza ettim, yaklaşık 6 ay kadar önce almıştım. Karadeniz pet sitesinden Entrobac sipariş verdim. Siparişim gelene kadar kullansam sorun yaşar mıyım? İlaç suluğum 20ml, ve bu prebiyotikten 0,25gr kadar koyacağım?

Bir ayağında bilezik var, nasıl çıkarılır bilemedim. Hayvan rahatız mı bu durumdan bilmiyorum ama ben olsam çok rahatsız olurdum o yüzden çıkarmak istiyorum.

Uçup konduktan hemen sonra ağzında nefes alıyor ve vik vik ses geliyor 2 saniye boyunca. Bu bir hastalık belirtisi midir? Gr pet sitesinden kombi mix ve tolyamin forte aldım. Gelince bu ilacı kullansam sorun olur mu? Cuma ve Cumartesi günü, kuşu aldığım üreticinin tavsiyesi ile mikostatin damlattım ancak alkol ve şeker olduğunu öğrenince kullanmayı bıraktım. Yarım gün elektrolik 3 plus, yarım gün gazı kaçmış maden suyu verdim.

Şahin_tutuş

Paylaşımcı
6 ay kadar önce aldıysanız bir problem olacağını sanmıyorum probiyotiğin.

Sizi telaşa vermek istemem ama vik vik sesi solunum yolu hastalıklarından olabilir. Kuşçular arasında tam da böyle anılıyor bu hastalık. İyileştirme konusunda bilgim yok ama dikkat etmekte fayda var. Forumdan @Demet bükay size hem bilezik hem şu vik vik sesi konusunda yardımcı olacaktır. Benim kuşlardan bir tanesinde olmuştu bu vik vik sesi ama 1-2 gün sürüp geçmişti. Basit bir nezleydi sanırım.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhabalar. Üç aylık erkek jumbo muhabbet kuşu sahibiyim. Bir ay kadar süredir benimle. Bir kaç sorum var yardımcı olursanız sevinirim.

Elimde halihazırda Wahlen Birds marka 10gr prebiytotik var. Daha önce vefat eden kuşum için almıştım ağzı kapalı ışık almayan yerde muhafaza ettim, yaklaşık 6 ay kadar önce almıştım. Karadeniz pet sitesinden Entrobac sipariş verdim. Siparişim gelene kadar kullansam sorun yaşar mıyım? İlaç suluğum 20ml, ve bu prebiyotikten 0,25gr kadar koyacağım?

Bir ayağında bilezik var, nasıl çıkarılır bilemedim. Hayvan rahatız mı bu durumdan bilmiyorum ama ben olsam çok rahatsız olurdum o yüzden çıkarmak istiyorum.

Uçup konduktan hemen sonra ağzında nefes alıyor ve vik vik ses geliyor 2 saniye boyunca. Bu bir hastalık belirtisi midir? Gr pet sitesinden kombi mix ve tolyamin forte aldım. Gelince bu ilacı kullansam sorun olur mu? Cuma ve Cumartesi günü, kuşu aldığım üreticinin tavsiyesi ile mikostatin damlattım ancak alkol ve şeker olduğunu öğrenince kullanmayı bıraktım. Yarım gün elektrolik 3 plus, yarım gün gazı kaçmış maden suyu verdim.
Merhaba öncelikle bileziği kestirin, bilezik kesme aparatları var, petshoptan veya bir üreticiden yardım alabilirsiniz
3 aylık bir kuş bu şekilde nefes alması normal, kafes içinde dururken ses varsa farklı bir durum sıkıntı olabilir
Streamable.com üzerinden kısa bir video paylaşır mısınız lütfen görelim bakalım nedir ne değildir😊

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Daha önce çektiğim bir video. Burada, strese girdiğini düşünüp çok önemsememiştim.

Yeni video çekemedim çünkü artık bu hareketi hiç yapmıyor, sanırım düzeldi inşallah. :)

Şimdi sadece yem yedikten sonra kanatlarını hafif açık bırakıyor. Aşağıya fotoğraf ekliyorum.
Videoda yapıyor evet seste var düzeldiyse çok şükür atlatmıştır
♦ Röhnfried ürünleri tavsiye ederim rutin kullanın lütfen
Entrobac probiyotik bağışıklık sistemi içindir
Gervit-w multivitamin
BtAmin forte tüy kas kemik yapısını destekler sinir sistemini güçlendirir dengeyi sağlar mutlaka verin
İnternet üzerinden yada mamaist.com dan temin edebilirsiniz
İlaç değil takviye (vitamin) dir
Tüm kuşlarımızın daha sağlıklı gelişimi, kursak sindirim ve bağırsak yapısı için gereklidir 😊