• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

popoda şişlik, avicare temini

beyyza02

Müdavim
merhabalar, kuşumun poposunda 8 aydır sürekli büyüyen bir şişlik var. gerçekten bilgisi olan varsa bakmalarını çok rica ediyorum.

Her veteriner farklı bir şey dedi anladığımız kadarıyla yumurtlarken kloakda bir yırtılma olmuş ve vitamin eksikliği var.
Sürekli darı yedi 15 gün, o süreçte poposu inanılmaz büyüdü.
Dışkı incelendi sorun yok.

Şu an kuyrugu yok. koptular. vitwmin kullanırken daha iyiydi kesince dış görüntüsü kötüye gitti.

çok garip ilaçlar öneren, ilaçlık durum geçmiş ameliyat gerek diyen oldu. hepsi de fazlasıyla uzman olduklarını iddia ediyorlar.
son planım gerwit multi, probiyotik ve eğer satan güvenilir birini bulabilirsem deve dikeni, a vit, zeytinyağı içerikli iki adet takviye (avicare)
Bir vet bu ilaçlar öldürür dedi diğeri günlük 5 ilaç verdi. Ben orta yolu bulmaya çalışıyorum.

Eğer imkanı, bilgisi olan varsa
+Sizce ne yapmalıyım?
+Şehmus neyin sitesinden gerwiti hallederim avicare temin edebileceğim bir yer önerebilir misiniz?

++ vet önermeyin çok rica ediyorum, gitmediğim yer kalmadı çünkü.
onun için en iyisini yapmaya çalışıyorum.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kloakda yırtılma olsaydı o kuş yaşamazdı röntgenlerin devamı var mı içerde yumurta olabilir mi? Popoya dokununca yumuşak mı? Sert mı? Video ekler misiniz popoyu yakından görelim daldarı ve yağ yapacak gıda vermeyelim

Doğacı

Eski Forumcu
Merhaba,
Dediğim veteriner hekimle konuştunuz mu?

beyyza02

Müdavim
Kloakda yırtılma olsaydı o kuş yaşamazdı röntgenlerin devamı var mı içerde yumurta olabilir mi? Popoya dokununca yumuşak mı? Sert mı? Video ekler misiniz popoyu yakından görelim daldarı ve yağ yapacak gıda vermeyelim
merhabalar, elimde yok ancak bu süreç içinde iki tanr daha röntgen çekindik yumurta değil. şişlik hafif yumuşak. karaciğer tembelliği var a vitamini eksikliğine neden oluyor demişti bir veteriner.

Zehra Berik

Müdavim
Kıdemli Üye
merhabalar, elimde yok ancak bu süreç içinde iki tanr daha röntgen çekindik yumurta değil. şişlik hafif yumuşak. karaciğer tembelliği var a vitamini eksikliğine neden oluyor demişti bir veteriner.

Kuşu hassas tartı ile tartma şansınız var mı ? kilosunu tartıp yazar misiniz

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yağ bezesi bu ve yapacak birşey yok sadece zeolitli besleme ve Hemaopatik ilaç önerebilirim ağrısı ve sindirimi için 👍

beyyza02

Müdavim
Yağ bezesi bu ve yapacak birşey yok sadece zeolitli besleme ve Hemaopatik ilaç önerebilirim ağrısı ve sindirimi için 👍
beslenmeyi denedik mama sevmiyor elle beslediğimde de geri kusuyor. bahsettiğiniz ilacç vetformdaki ilaç mı? nereden temin edebilirim? Ben karaciğer destekleyici ve vitaminle ilerlemeyi düşünmüştüm.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
beslenmeyi denedik mama sevmiyor elle beslediğimde de geri kusuyor. bahsettiğiniz ilacç vetformdaki ilaç mı? nereden temin edebilirim? Ben karaciğer destekleyici ve vitaminle ilerlemeyi düşünmüştüm.
Evet o ilaçlar hocamızdan ya kendiniz gidip alacaksınız çünkü kargo hizmetleri yok yada bana özelden ulaşin ben temin edip yolluyorum☺👍

beyyza02

Müdavim
Evet o ilaçlar hocamızdan ya kendiniz gidip alacaksınız çünkü kargo hizmetleri yok yada bana özelden ulaşin ben temin edip yolluyorum☺👍
Bu saatte yazabildim kusura bakmayın şimdilik sizden karaciğer koruyucu, multivitwmin probiyotik vs almak istiyorum. zaten nornalde de kullanmak gerekiyor. birkaç hafta içinde istanbulda olacağım hanımefendiyle görüşmek isterim ilaçlarla ilgili. farklı bir öneriniz varsa alabilirim. teşekkür ederim.

beyyza02

Müdavim
ilaç içeriği vermediği için de biraz çekiniyorum açıkçası. Bu yüzden takviyelerle toparlamak istiyorum önce. çünkü uzun süredir takviye vermediğim için hayvan zaten yorgun düştü öncelikle toparlamak istiyorum.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
ilaç içeriği vermediği için de biraz çekiniyorum açıkçası. Bu yüzden takviyelerle toparlamak istiyorum önce. çünkü uzun süredir takviye vermediğim için hayvan zaten yorgun düştü öncelikle toparlamak istiyorum.
Hemaopat ve ilaçlarını kendi yapıyor yılların emeği var içeriğini söylememesi normal bence ama ben ilaçlarını hergün birçok hastaya kullanıyorum ve çok can kurtardık bunu samimiyetimle söylüyorum 🙏☺