• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Popoda dışkı birikmesi

Dilek7

Aktif Üye
Kuşum 2 aydır çok hastaydi baska konularda bahsetmistim. Şu an poposunda dışkılar kurumuş ılık su ile mi çıkarayım ya da zeytin yağı falan.. ne yapmaliyim çok kurumuş kuş çok rahatsız oynayıp duruyor poposuyla.

Dilek7

Aktif Üye
Ilık su ile temizledim panikten hemen. Yumuşak bir şeyle de hafif hafif temizledim çıkmayanları. Kuşumun poposunun kenarlarında sivri kemik geliyor elime normal mi. Daha önce farketmemistim hiç çünkü kiloluydu. Şimdi hastalıktan 30 oldu o yüzden mi acaba. 2 gündür su içmek istemiyordu o yüzden yapışmış olabilir mi dışkılar?

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Güncel kilosu şuan 30 gram mı. Ne hastalığı geçirdi. Videosunu atar mısınız. Temiz beyaz peçeteye birden fazla yeni yapılmış dışkıları da. Ilık suyla temizlemeniz iyi olmuş. Probiyotik veriyor musunuz.

Dilek7

Aktif Üye
Dün 29 gr oldu malesef. Veteriner şu an probiyotik kullanmasın dedi. Verdigi ilaclar var çünkü fotografini koyarım. Kırmızi olanin ismini unuttum vitamin ile başka bir şey karışık sanirim iki şey var içinde çalkalamam gerekiyormuş. Ayrıca şeffaf renkli bir vitamin de verdi.

Gittigim hiç kimse net bir hastalık söylemiyor. Parazit testi negatif çıktı. Yedigi yemden ya da baska yiyecekten kaynakli olabilir dedi. Soyledigi her şeyi sipariş verdim dün.belki mantar da olabilir dedi ama net bir şey yok.
Daha önce paylaşmiştim burada, tuhaf sarı büyük bir şey buldum kuşun altinda kokulu sert ama biraz eziliyor. Kuşu çıkarttigina eminim o şeyi çünkü kokunun aynisi 3 aydır ağzındaki koku ile aynı, dışkı kokusuyla da ayni (iltihap gibi koku). 18 aralıkta ağzında köpukler sıvılar akmaya başladı çok yapışkan bir şeydi, kilo kaybı da o zaman başladı. 3 gün önce bitti sıvı cıkarması tekrarlar mı bilmiyorum. Şu an azalmıs gibi ağzindaki koku bugun ilk kez. Yaşasın diye çok uğraşıyorum çok üzülüyorum haline.
Watch unnamed | Streamable ağzına şırınga ile su vermeye çalıştigim icin ıslak, kırmızılik ise vitamin verdigim için.

Ekli dosyalar

Dilek7

Aktif Üye
Şu sarı şeyi doktora da gösterdim, çiftlesme olmadigina emin misin dedi surekli. Ben de hiç görmedim olmadi dedim. Daha 10 aylık falan kuşlarim yeni yeni kur yapiyorladı.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Dilek7

Aktif Üye
Daha dün başladım ağizdan veryorum direkt antibiyotigi. 14 gün yazmış bu çok degil mi sizce? Öncesinde 7 gun antb. Kulladim sonra probiyotik. 3 hafta sonra yine antb. Sonra probiyotik ve vitamin. Dün de işte hayvan hastanesindeki veteriner yine antibiyotik verdi.

Son düzenleme:

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Antibiyotik kullanımı beş veya duruma göre yedi gündür. İkinci antibiyotik arası ise en az 15 gün olmalı. Röntgeni çekildi mi yavrunuzun. Durumu iyi gözükmüyor. Kanatlılardan anlayan hekim mı gittiğiniz.

Dilek7

Aktif Üye
Gittigim özel veterinerler kanatli uzmanı degildi o yüzden beni hayvan hastanesine yönlendirdi. Bize bakan kişi kuşlarda uzmandı sanırim diğer doktorlar sadece kedi bakıyordu. Kuş ölebilir de dedi. Saglikli olan erkek kuşuma da antibiyotik verdi sizce ona da vermeme gerek var mı?
10 gün sonra kontrole gel dedi. Belki o gün röntgen çeker ya da ben rica ederim. Mantar olabilir dedi ama hiç eline bile almadı kuşu ağzina bakmadı. Neyse belki de ilk bakışta anlamıştır durumu diye düşünüyorum.

Dilek7

Aktif Üye
Kuşa şırınga ile su versem olur mu sizce çünkü hiç içmiyor. Gagasini da açmiyor asla. Gagasinin birlestigi yerden su sıksam diline sızar mı sizce biraz da olsun?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Sağlıklı kuşa antibiyotik vermeyin. Kafesleri ayırıp bağışıklığı güçlü tutmak için multivitamin desteği sağlamanız yeterli. Evet su içmiyorsa şırınga ile ağıza bir iki damla su verin. Dışkı tahlili ve röntgeni çekilmeliydi. Gözle analiz olmuş biraz. Yemiyorsa mama yapıp besleyin. Ama durumu kötüye gidiyorsa bence 10 günü beklemeyin. Bugün yada yarın gidin bence.

Dilek7

Aktif Üye
Peki ayırayım kafesleri. Sizin de bir fikriniz yok sanırım değil mi kuşa ne olduğu hakkında 😓 cıvıl cıvıl iştahlı bir kuştu birden böyle oldu. Yem böyle yapar mı nature plan ismindeki yem kullandım hep ballı meyveli olandan çok pişmanım. Simdi sade garden mix veriyorum önceki veteriner önermişti. Şu anki de gold wings almamı yazmis kağıda. Ya da o sarı şey yumurtlamaya çalışan bir kuştan çıkar mı ki yuvaligi çok inceliyorlardi girip çıkmaya başlamıştı sonra hastalandi bu sarı büyük şey çıktı.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Peki ayırayım kafesleri. Sizin de bir fikriniz yok sanırım değil mi kuşa ne olduğu hakkında 😓 cıvıl cıvıl iştahlı bir kuştu birden böyle oldu. Yem böyle yapar mı nature plan ismindeki yem kullandım hep ballı meyveli olandan çok pişmanım. Simdi sade garden mix veriyorum önceki veteriner önermişti. Şu anki de gold wings almamı yazmis kağıda. Ya da o sarı şey yumurtlamaya çalışan bir kuştan çıkar mı ki yuvaligi çok inceliyorlardi girip çıkmaya başlamıştı sonra hastalandi bu sarı büyük şey çıktı.
O muhtemelen sindirim bozukluğu yüzünden çıkardığı dışkıydı, yavrunuzun durumu iyi değil ne yazık ki.. Ballı, meyveli vs yemler katkı içerir ne yazık ki.. Her kuşun kursağında candida vardır ancak bu tarz katkı maddeli olanlar mantarı artırarak enfeksiyona yol açar. Kuşunuzda bakteriyel ve mantar enfeksiyonu bir arada olabileceği gibi, mantar veya bakteriyel enfeksiyon tek başına da sebep olabilir. Sizin şu an yapmanız gereken elinizde varsa probiyotik verin, zeolit tozu varsa elle besleme mamasına mercimek tanesi kadar katıp beslemeniz 🙏 Kanatlı uzmanına da mutlaka götürün 🙏

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ballı meyveli yemler ve türevleri kısa vadede olmasa bile uzun vadede kuşu etkiliyor maalesef. İçinde ne olduğu belli olmayan ticaret amaçlı bir sürü şey koyuyolar. Bir kere yaptı demi o dışkıyı bir daha yapmadı. Belli ki sindirimde sıkıntı var. Dışkı tahlilinde ne olduğu ortaya çıkardı. Ve köpüklü kusma dediniz. Yavrunuzu bu hastalıklar büyük ihtimalle kurumaya götürdü. Ben versele laga kullanıyorum çok memnunum. Elekten geçirdiğimde bakıyorum içinde toz taneleri bile yok. Tavsiye ederim. Daldarı aspur yulaf verin yesin. Kuşların en sevdiği tohumlar. Onları da yemiyorsa dediğim gibi güç toplaması için mama yapın besleyin.

Dilek7

Aktif Üye
Haklisiniz versele lagaya geçecegim artık çok geç kaldım keşke daha önce sizleri tanısaydım almazdim o ballı yemi.
Hayır tahlille ilgili sadece parazit yok dedi başka bir şey demedi elinde enjektöre çekilmiş ilaçlarla geldi onlari anlattı sadece. Ben o zaman probiyotik vitamin zeolit kullanmaya devam edeyim. Peki antibiyotigi keseyim mi yoksa biraz kullandıktan sonra mi probiyotige baslayim. Sanirim ikisi bir arada kullanilmiyor.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Haklisiniz versele lagaya geçecegim artık çok geç kaldım keşke daha önce sizleri tanısaydım almazdim o ballı yemi.
Hayır tahlille ilgili sadece parazit yok dedi başka bir şey demedi elinde enjektöre çekilmiş ilaçlarla geldi onlari anlattı sadece. Ben o zaman probiyotik vitamin zeolit kullanmaya devam edeyim. Peki antibiyotigi keseyim mi yoksa biraz kullandıktan sonra mi probiyotige baslayim. Sanirim ikisi bir arada kullanilmiyor.
Antibiyotik beşinci günü ise ve düzelme varsa yedi güne tamamlayın eğer kullanımı yedi günü geçtiyse kesin. Probiyotik ve zeolit besleme yapın.

Dilek7

Aktif Üye
Yemde çok toz vardı ama ben bunun zararli oldugunu hic bilmiyordum normal sandim hep