YouTube da bir çok kanalda kuşları ele alıştırmak için perde yöntemini kullanıyorlar, bilmeyenler varsa, kuşu alıp perdenin içine giriyor ve kuşu salıyorlar, kaçacak yeri olmayan kuş mecburen ya perdeye ya da sahibinin üstüne konmak durumunda kalıyor. 10-15 dk içinde alışıyor artık kacmamaya başlıyor ve 2-3 gün üst üste uygulandıktan sonra perde dışında da kacmamaya başlıyor. Peki sizce bu yöntem doğru mudur? İlk izlediğimde aklıma, doğduktan sonra birkaç ay boyunca kacamayacagi bir yere zincirle bağlanıp, sonrasında plastik sandalyeye bile bağlansa kaçmaya çalışmayan filler geldi. Öğretilmiş çaresizlik yani. Kaçamayacağına o kadar ikna olmuş ki denemiyor bile. Kuşa da acaba perde yöntemiyle öğretilen şey güven değil de çaresizlik mıdır diye düşündüm ama bir sürü kuş besleyen üreticilik yapan veya kuşlarıyla arası gayet iyi olan insanların bu yöntemi uyguladığını gördüğümde acaba çaresizlik değil de zarar gelmeyeceğini öğrenip güven mi duyuyor gerçekten diye düşündüm ve sizin de fikrinizi almak istedim