• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Pencereden Evimize Giren Minik

Stavukcuoglu

Yeni Üye
Herkese merhaba,
Öncelikle herkese mutlu bayramlar dilerim.
Yaklaşık 6 ay önce kaybettiğimiz Sütlaç'ımızdan sonra bayramın 1. Günü bayram hediyesi olarak camdan içeri gelen resimdeki miniği çevremizde sahibini bulamadığımız için sahiplenmeye karar verdik. Kafesimiz zaten evde duruyordu. Açıkçası buraya yazmamın sebebi durum tespiti yapabilmek.

Öncelikle erkek olduğunu düşündüğüm kuşun cinsiyetini belirtebilir misiniz?

Yaklaşık yaş tahmininde bulunabilir misiniz?

Sağlık sorunu varmı bilmiyorum ama resimlerini ekte tarafınıza ilettim.. En azından bayram sonrası gerekli tedariği sağlayıp durumunu iyileştirmek isterim.

Gözlemlediğim sorunlar;

Şuan yeni olduğu için sanırım hiç ötmüyor. Sadece ağzında sanırım yem parçaları var onlarla oynuyor.
Neredeyse her zaman tek ayak üzerinde duruyor. Arada değiştirmekle birlikte genelde sağ ayağı üzerinde duruyor ve sürekli ayaklarını uzatarak esnetme hareketi yapıyor.

Dün ilk etapta ishalini gözlemledim ancak şuan yemek ve su takviyesinden sonra öyle bir sorunu kalmadı gibi duruyor.

Yigit K.

Paylaşımcı
Dişi diyorum. 8 aylık civarında bir kuş gibi gözüküyor. Sağlık sorunu var mı diye kontrol etmemiz için dışkı fotoğrafı atmanız daha iyi olacaktır.

Mert.

Eski Forumcu
Dişi kesin bana ama 6 7 gibi geldi yiğit katiliyorum dışkı gerekir bence ayağın üstünde normaldir yara flan yoksa yorulmustur. Kendini toplaması gerekir

Stavukcuoglu

Yeni Üye
Dişi kesin bana ama 6 7 gibi geldi yiğit katiliyorum dışkı gerekir
6 7den kastınız aylık mı. Ozaman daha yavru diyebiliriz. Bana nedense daha çok yaşlı gibi gelmişti. Teşekkürler dışkı fotoğrafını ekliyorum şimdi.

Mert.

Eski Forumcu
Evt aylık

Stavukcuoglu

Yeni Üye
Birde eğer 6 7 aylık ise şuan çok durgun olması normal mi? Hiç ses çıkarmadı henüz. Ama ele alışık direk ele geliyor.

Mert.

Eski Forumcu
İshali var gibi normaldir 1hafta alışma süresi vardir 1 hafta gozlemleyelim bir durum olursa yazarsiniz korkuyordur yem yiyormu ve ele aliskindir

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhabalar,hayırlı bayramlar.
Sizin için bir umut olmuş misafiriniz ve iyi ki sizin pencerenizden içeri girmiş yoksa dışarıda yem olurdu yavrucak.

Kuş dişi ama yaş tahminini tecrübeli arkadaşlar yapar. :)

Elle kontrol ettiniz mi? Tüylerin altında bir yara vs var mı diye? Fotoğrafta sağlıklı duruyor ama yine de kontrol etmekte sakınca olmaz. 🤗

Benim size tavsiyem kumlu tünek kullanmamanız, ayak altları tahriş olur kuşun. Tahta tünek yeterli.

Durgun olması normal zira travma yaşıyor şu an bir nevi. Hem dışarıda ne badire atlattığını bilmiyoruz hemde yabancı bir ortama geldi. Size güvenmeye başlayınca açılır tahminimce. 😊

Stavukcuoglu

Yeni Üye
Merhabalar,hayırlı bayramlar.
Sizin için bir umut olmuş misafiriniz ve iyi ki sizin pencerenizden içeri girmiş yoksa dışarıda yem olurdu yavrucak.

Kuş dişi ama yaş tahminini tecrübeli arkadaşlar yapar. :)

Elle kontrol ettiniz mi? Tüylerin altında bir yara vs var mı diye? Fotoğrafta sağlıklı duruyor ama yine de kontrol etmekte sakınca olmaz. 🤗

Benim size tavsiyem kumlu tünek kullanmamanız, ayak altları tahriş olur kuşun. Tahta tünek yeterli.

Durgun olması normal zira travma yaşıyor şu an bir nevi. Hem dışarıda ne badire atlattığını bilmiyoruz hemde yabancı bir ortama geldi. Size güvenmeye başlayınca açılır tahminimce. 😊
Teşekkürler yorumunuz için. Elle kontrol etmedim açıkçası daha çok korkutmamak adına. Aslında elimde hiç tünek yok. Önceki kusumuzu hastalıktan kaybedince.kafes dışında herşeyini atmıştık sağlık açısından. Elimde sadece kumlu tunegin dis kabuğu kaldığı için geçici olarak koydum sıkıştırarak. Bayram sonrasi herşeyi tedarik edeceğim. Ele alışık olması sevindirdi beni açıkçası. Urkmuyor çok fazla bizden.

Ayrıca yem yiyor özellikle dün baya sanki sadece yem yedi dışarda aç kaldı sanırım. Şuan ara ara yeme iniyor. Onun dışında tunekte uyukluyoe genelde. Muhtemelen travmayı atlatmaya çalışıyor :)

Mert.

Eski Forumcu
Olabilir ama iyi takip gerekir ishalide düzelir tahmince bu bir haftada yem su dışında birşey vermeyin takip edelim. Hala devam ederse ilaç önerirler uzmanlar

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Dışkılar bozuk suyuna probiyotik koymanızı tavsiye ederim. Yara falan yoksa korkmayın. Ama gözlemlemeye devam edin solunum problemi ortaya çıkarsa buraya tekrar yazabilirsiniz. Kuş kumu da koyun bir anda aşırı yem yiyebilir sindirim problemi yaşamasın

Stavukcuoglu

Yeni Üye
Dışkılar bozuk suyuna probiyotik koymanızı tavsiye ederim. Yara falan yoksa korkmayın. Ama gözlemlemeye devam edin solunum problemi ortaya çıkarsa buraya tekrar yazabilirsiniz. Kuş kumu da koyun bir anda aşırı yem yiyebilir sindirim problemi yaşamasın
Teşekkürler yanıtınız için. Bayram dolayısıyla açık bir yer olmadığı için Çarşamba günü tedarik edeceğim eksikleri.. probiyotigide o gün alabilirim gibi. 1 hafta gözlem yapıp olumsuz durumda yazacağım teşekkürler

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuzum benim nasilda korkmuştur şimdi o. 😔 Ama evet sağlıklı gibi duruyor 🙏🏻 bir hafta on güne toparlar diye düşünüyorum. Ailenize mutluluk getirsin 🌸 sağlıklı ömrü olsun inşallah 🍀🙏🏻

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuş dişi iç ve dış parazit yapın takviyeleri verin yeter ilk etapta

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
İç için nilverm dış için vilmectin enseye bir damla

Üst Alt