• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Paşa'nın kanatlı uzmanlı macerası..

berranazbas

Paylaşımcı
Merhaba tekrardan uzun zamandır yoktum. Malum yks iyice yaklaştı. Dün paşayı patikaya veterinerdeki uzman Mustafa deniz hocama götürdüm. Muayene amaçlı. Kendisi kanatlı uzmanı klinik de kanatlılar üstüne çalışıyor. Röntgen çektik röntgende sağ hava kesesi kapalı gözüküyor dedi. Bir losyon hazırlayıp her gün buhar makinesine koymamı söyledi. Ona günlük ve haftalık kullandığım vitaminlerden bahsettim. Özellik rohnfrid vitaminleri çünkü ben çok memnunum orada hiçbir sıkıntı yok. Mustafa hoca rohnfrid çok ağır bir vitamin dedi ben sana daha iyi bir vitamin vericem dedi. Aynı zamanda girit kumun sindirim ile alakası olmadığını girit kumu sadece çok sert birşey tükettiği zaman vermem gerektiğini söyledi. Dedim ki sindirim problemi vardı ağzını açıp kapatıyordu alakası bile yok dedi ve girit kumu veya kuş kumunu kullanmamam gerektiğini özellikle sert birşey yediği zaman kullanmam gerektiğini söyledi. Tohumları bırak bol bol yeşilliğe yumurtaya geçsin dedi. Ispanak yesin bol bol dedi. Paşa'nın genel sağlığı gayet iyi çıktı. 90 grama yakın 1 yaşında bir sultan papağanı. Ben kendisinden ağız kültür testi ve dışkı testi de yaptırmak istedim. Onları da tekrar sizinle paylaşırım. Birde suya damlatılan vitaminlerin etkisinin 10 15 dakika içinde geçtiğini söyledi ve önermediğini söyledi. Daha çok doğal beslenme yeterli olur dedi. Çünkü kuşlar doğasında bu şekilde yaşıyorlar dedi. Ekstra yaptığımız verdiğimiz vitaminleri karaciğeri yorar dedi. Onu da belirtmek istedim

Patikaya veteriner kliniği - Mustafa deniz kesinlikle öneriyorum gönül rahatlığıyla gidebilirsiniz

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bende katılıyorum takviyelerin fazlası her zaman karaciğeri yorar. Şuan çıkmasa bile uzun vadede kendini gösterebilir. Ama dozunda ölçüsünde verildiği zaman sorun olcağını düşünmüyorum. Kaldı ki hepinizin yavrusu kafes kuşları doğadaki gibi dilediği besinleri maalesef karşılayamıyorlar. Kum olayına da değinmek istiyorum. Dört farklı kanatlı uzmana gitmişliğim farklı zamanlarda. Bu dört kanatlı uzmanın üçü grit kum kullanmamı önerdi diğeri önermedi. Önermeyen kendince açıklama yaptı. Kum dan sonra su içmemesi gerekir yoksa kum taşlıkta çamurlaşır gibi bir açıklama yaptı geçmiş zaman hatırlamıyorum 😊 açıklaması nedense çok mantıklı gelmedi. Ama zaten sabahtan akşama kadar kum tüketmiyorlar ihtiyaçları kadar tükettikleri için kum un da sindirime yardımcı olduğu için zararı olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca yavrunuza da geçmiş olsun diliyorum 🩷🙏🏻

berranazbas

Paylaşımcı
Bende katılıyorum takviyelerin fazlası her zaman karaciğeri yorar. Şuan çıkmasa bile uzun vadede kendini gösterebilir. Ama dozunda ölçüsünde verildiği zaman sorun olcağını düşünmüyorum. Kaldı ki hepinizin yavrusu kafes kuşları doğadaki gibi dilediği besinleri maalesef karşılayamıyorlar. Kum olayına da değinmek istiyorum. Dört farklı kanatlı uzmana gitmişliğim farklı zamanlarda. Bu dört kanatlı uzmanın üçü grit kum kullanmamı önerdi diğeri önermedi. Önermeyen kendince açıklama yaptı. Kum dan sonra su içmemesi gerekir yoksa kum taşlıkta çamurlaşır gibi bir açıklama yaptı geçmiş zaman hatırlamıyorum 😊 açıklaması nedense çok mantıklı gelmedi. Ama zaten sabahtan akşama kadar kum tüketmiyorlar ihtiyaçları kadar tükettikleri için kum un da sindirime yardımcı olduğu için zararı olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca yavrunuza da geçmiş olsun diliyorum 🩷🙏🏻
Teşekkür ederim 🥰 🙏

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Röhnfried ünlerini karalayan uzmana uzman mı denir☺ elindekini ürünleri başka türlü nasıl satacak 🤔 doktorlar bile komisyon aldıkları anlaşma yaptıkları ilaçları reçete yapıyor maalesef. Girit kumada çamur atmış. Ne yiyor bu kuşlar sert taş mı? Yediği en sert şey tohumdur onuda sindirmesi için kum gereklidir. Yemesinler hasta olsunlar bana getirin mantığı. Yerinizde olsam tekrar gitmezdim.

berranazbas

Paylaşımcı
Röhnfried ünlerini karalayan uzmana uzman mı denir☺ elindekini ürünleri başka türlü nasıl satacak 🤔 doktorlar bile komisyon aldıkları anlaşma yaptıkları ilaçları reçete yapıyor maalesef. Girit kumada çamur atmış. Ne yiyor bu kuşlar sert taş mı? Yediği en sert şey tohumdur onuda sindirmesi için kum gereklidir. Yemesinler hasta olsunlar bana getirin mantığı. Yerinizde olsam tekrar gitmezdim.
Zannetmiyorum. Kendisini daha önceden beri tanıyorum. Öyle birisi olsaydı bana dün satardı ilaçları vitaminleri. Sonuçta adı üstünde uzman okumuş bu bölümü. Üstelik 3 tane kliniği mevcut kendisinin. Kendisi girit kumun mantığını bana anlattı kuşların anatomik yapısından bahsetti. Sonuçta siz sadece tecrübe ile konuşuyorsunuz. Bu bölüm hakkında herhangi bir diplomanız var mı?

berranazbas

Paylaşımcı
Keşke biraz ezber bilgilerle uzmanları kötüliyiceğinize bölümü okuyup bilgi verseydiniz. Kusura bakmayın da size mi güvenmem daha mantıklı uzman birisine mi ? Mesela kuşların anatomik yapısıyla ilgili ne biliyorsunuz biraz aydınlatın beni ikna edin yani. Size güvenmem için bir uzmanı kötülüyorsunuz ya ikna edin anlatın bana şu şu şu diye bende ikna olayım

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Keşke biraz ezber bilgilerle uzmanları kötüliyiceğinize bölümü okuyup bilgi verseydiniz. Kusura bakmayın da size mi güvenmem daha mantıklı uzman birisine mi ? Mesela kuşların anatomik yapısıyla ilgili ne biliyorsunuz biraz aydınlatın beni ikna edin yani. Size güvenmem için bir uzmanı kötülüyorsunuz ya ikna edin anlatın bana şu şu şu diye bende ikna olayım
Merhaba Berranas..
Sanırım veteriner hekim ile yeni tanıştın, 2 Mart ta üretici bir tanıdığın vardı ve yardım alıyordun
Keşke o zaman da veteriner hekimi tanısaydın kuşuna bunca ilacı vermezdin
Hepimizin hatası oluyor, tabiki seninde..
Kırıcı olmaya gerek yok..
Forumdan bilgi almak istemiyorsan ve faydasız görüyorsan daha uzman işinin ehli kişilerden yardım alabilirsin👍
Zaman kaybın olmaz, sonuçta diploma her sıkıntıyı çözer👍

berranazbas

Paylaşımcı
Merhaba Berranas..
Sanırım veteriner hekim ile yeni tanıştın, 2 Mart ta üretici bir tanıdığın vardı ve yardım alıyordun
Keşke o zaman da veteriner hekimi tanısaydın kuşuna bunca ilacı vermezdin
Hepimizin hatası oluyor, tabiki seninde..
Kırıcı olmaya gerek yok..
Forumdan bilgi almak istemiyorsan ve faydasız görüyorsan daha uzman işinin ehli kişilerden yardım alabilirsin👍
Zaman kaybın olmaz, sonuçta diploma her sıkıntıyı çözer👍
Veteriner hekimi daha önceden beri tanıyordum daha önce başka bir kuş götürmüştüm lakin o zaman çalıştığı klinikten ayrıldığı için bir daha iletişime geçemedim. Şans eseri arkadaşımın kedisi için gittiğimiz klinikte karşılaştık zaman geçmeden muayeneye götürdüm.
Kuşuma bunca ilacı vermedim. Sadece solunum için tek ilaç kullandım o da zaten belli aralıklarla. Kuşumda bir sıkıntı olmuş olsaydı zaten veterinerde çıkardı. Ben kırıcı olmak için bu konuyu açmadım ama karşımdaki insan ona uzman mı denir böyle uzman mı olur ben olsam bir daha götürmezdim gibi laflar edince söylemek zorunda kaldım. Ben forumu seviyorum faydasız da görmüyorum lakin karşımdaki kişi nasıl bu kadar emin olup bu şekilde konuşabiliyor hayret ediyorum. Evet diploma herşeyi çözer diploma bir belgedir. Keşke biraz açık olsanız herşeyi bu şekilde eleştirmeseniz. Ben kimsenin şahsına münhasır bir kelime söylemedim.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bakın bende bunun eğitimini alıyorum. Ama size bunu ıspatlamak zorunda değilim. Kişisel verilerimi size sunacak değilim. Demet hanımın dediği gibi daha öncede destek aldığınız abiniz vardı kuşunuz iyileştirmişti ama görüyorum ki iyileşmemişki hala kanatlı uzmanı için fellik fellik geziyorsunuz. Bu uzmandan daha öncede destek aldıysanız neden burada uzaman arayışına girmiştiniz. Ne tutarsızsınız. Resmen forumun amaçlarını ve destek olanları kötülemek için buradasınız. Tavsiyelerimize güvenmiyorsanız burada işiniz ne? Biz kimseye ilaçta satmıyoruz kar marjımızda yok komisyonda almıyoruz. Her okuyan hekim olsaydı ortalık hekimden geçilmezdi. İşinin ehli diye bir tabir vardır. Kimisi Mesleği uğruna canını ortaya koyar kimside para uğruna ölüdürmeyi bile göze alır.

Ne diliyorum biliyomusunuz dilerim en kısa zamanda kuşlar sizin elinizden kurtulur. Çok amin 🙏🏼

Doğukan G.

Aktif Üye
Burada konu açacağınıza gidin ve uzmanınıza daha çok para dökmeye devam edin yormayın kendinizi buralarda.

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Kuşlar doğal olarak yaban ortamında foraj yaparken(yiyecek ararken) az miktarda grit tüketirler, bu da midelerinde tohumları ve diğer yiyecekleri öğütmelerine yardımcı olur. Ancak evde beslenen kuşlar, grite doğadakiler gibi erişim sağlayamayabilir, bu nedenle onlara grit sağlamak faydalı olabilir. Sultan papağanları gibi birçok papağan türü, tohumların sindirilmesine ve sindirim sürecine yardımcı olması açısından gritten faydalanabilir. Ancak, tüm kuşların grite ihtiyacı olmadığını belirtmek önemlidir. Meyve yiyen türler gibi yumuşak yiyecekler tüketen kuşlar veya bol miktarda kalsiyum içeren yapraklı yeşillikler gibi besleyici diyetlere sahip kuşlar, genellikle grit takviyesine ihtiyaç duymayabilirler.

Benim okuduklarıma göre kanarya, ispinoz gibi türlerin taşlıklarında papağanlardaki gibi güçlü kaslar olmadığı için çokça kum tükettikleri görülmüş ama bunun yararlılığını kanıtlayan pek bir araştırma olmamış. Sindirim sıkıntısı yaşayan papağanlara verilen az miktarda kum çoğu zaman faydalı olmuş.

Kafese grit koymanın riski var elbette. Bazı kuşlar, özellikle papağanlar (psittacines ailesinden olanlar), bazen gerektiğinden fazla miktarda grit yiyebiliyorlar. Bu durum sindirim sistemini tahriş edebiliyor veya kese, ventrikül veya proventrikülde tıkanıklığa (blokaj) yol açabiliyor. Kötü bir diyeti olan evcil kuşlar, beslenme ihtiyaçlarını karşılamak için fazla miktarda grit yemeye çalışabiliyorlar.

Ben şahsen kafeste grit kum bulunduruyorum. Kuşlarımda henüz aşırı şekilde kum yeme gibi bir şey gözlemlemedim. Kumu kaldırınca kursaklarını genişletmeye çalıştıklarını defalarca kez gördüm. Kumun taşlıkta sindirime yardımcı oluşunu, memelilerdeki dişlerin işleyişine benzetiyorum. Bizde de sindirim mide kasları ve mide özsuyu ile gerçekleşebilir ama dişlerimizle besinleri küçültüp sindirim sistemimizi rahatlatıyoruz 😊. Kuşların da memnun olduğunu düşünüyorum.

Kuşunuza grit verip vermeyeceğiniz tamamen size kalmış bir tercih, ama bir kanatlı uzmanının körü körüne bir düşünceyi bu şekilde savunması bence sorgulamanız gereken bir durum. Şahsen konuda uzman kişi bile olsa bu kadar kesin evet veya hayır diyebilmek için grit kumun birçok kuş üzerinde iyice denenmesi, gözlemlenmesi, araştırılması ve faydalı/faydasız oluşunun kesinleşmesi gerekir diye düşünüyorum.

berranazbas

Paylaşımcı
Bakın bende bunun eğitimini alıyorum. Ama size bunu ıspatlamak zorunda değilim. Kişisel verilerimi size sunacak değilim. Demet hanımın dediği gibi daha öncede destek aldığınız abiniz vardı kuşunuz iyileştirmişti ama görüyorum ki iyileşmemişki hala kanatlı uzmanı için fellik fellik geziyorsunuz. Bu uzmandan daha öncede destek aldıysanız neden burada uzaman arayışına girmiştiniz. Ne tutarsızsınız. Resmen forumun amaçlarını ve destek olanları kötülemek için buradasınız. Tavsiyelerimize güvenmiyorsanız burada işiniz ne? Biz kimseye ilaçta satmıyoruz kar marjımızda yok komisyonda almıyoruz. Her okuyan hekim olsaydı ortalık hekimden geçilmezdi. İşinin ehli diye bir tabir vardır. Kimisi Mesleği uğruna canını ortaya koyar kimside para uğruna ölüdürmeyi bile göze alır.

Ne diliyorum biliyomusunuz dilerim en kısa zamanda kuşlar sizin elinizden kurtulur. Çok amin 🙏🏼
Umarım ki sizde bu eğitimle kuşlara bakmaya devam etmezsiniz 🙏 bu şekilde meslektaşlarını kötüleyen bir hekim olamaz çünkü bu üslupla özellikle " nasıl uzman bu ya böyle uzman mı olur " . Bencilsiniz bu kadar.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Veteriner hekimi daha önceden beri tanıyordum daha önce başka bir kuş götürmüştüm lakin o zaman çalıştığı klinikten ayrıldığı için bir daha iletişime geçemedim. Şans eseri arkadaşımın kedisi için gittiğimiz klinikte karşılaştık zaman geçmeden muayeneye götürdüm.
Kuşuma bunca ilacı vermedim. Sadece solunum için tek ilaç kullandım o da zaten belli aralıklarla. Kuşumda bir sıkıntı olmuş olsaydı zaten veterinerde çıkardı. Ben kırıcı olmak için bu konuyu açmadım ama karşımdaki insan ona uzman mı denir böyle uzman mı olur ben olsam bir daha götürmezdim gibi laflar edince söylemek zorunda kaldım. Ben forumu seviyorum faydasız da görmüyorum lakin karşımdaki kişi nasıl bu kadar emin olup bu şekilde konuşabiliyor hayret ediyorum. Evet diploma herşeyi çözer diploma bir belgedir. Keşke biraz açık olsanız herşeyi bu şekilde eleştirmeseniz. Ben kimsenin şahsına münhasır bir kelime söylemedim.
Bak Berra sana laf yetiştirmek değil derdim
Kendi söylediğini kendin çürütüyorsun, daha önceden beridir tanıyorum ve 3 kliniği var yazan sensin, sonraki yazında klinikten ayrılmıştı diyorsun.
Diploma kitap okumaktan ibarettir, herkes diploma sahibi olabilir
Önemli olan uygulama, tecrübe ve faydalı olabilmektir, senin söylediğin gibi olsa hepsinin veterinerlik fakültesi diploması var, ama kuşlardan anlayan çok az.
Bir örnek vereyim ben tıpcıyım alanım tıp
Tereyağı ne kadar basit bir gıda değil mi?
Bilim ikiye ayrıldı bu tereyağı yüzünden hepside ordinaryüs profösörler..
Kitaplar sağlıklı dedi, hocalar(diplomalı binlerce prof) yenilir sağlıklı kalp için dedi
Yendi ve damarlar tıkandı
Diğer kısım muhalifler yemeyin tecrübe konuşuyor tıkar ölürsünüz dedi..
Yendi ve ölümler oldu
Şimdi kitap mı haklı tecrübe mi?
Sorarım sana, yaşın çok genç bu yüzden daha çok yolun var, lütfen yürümeden koşmaya çalışma..
Vakit önemli boşada vakit harcama olur mu😊

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Umarım ki sizde bu eğitimle kuşlara bakmaya devam etmezsiniz 🙏 bu şekilde meslektaşlarını kötüleyen bir hekim olamaz çünkü bu üslupla özellikle " nasıl uzman bu ya böyle uzman mı olur " . Bencilsiniz bu kadar.
Tamam tatlım. birgün banada gelirsen benide burada övebilirsin. Ne gerekiyorsa veririz sorun değil 👍🏻

samui

Yeni Üye
Merhaba tekrardan uzun zamandır yoktum. Malum yks iyice yaklaştı. Dün paşayı patikaya veterinerdeki uzman Mustafa deniz hocama götürdüm. Muayene amaçlı. Kendisi kanatlı uzmanı klinik de kanatlılar üstüne çalışıyor. Röntgen çektik röntgende sağ hava kesesi kapalı gözüküyor dedi. Bir losyon hazırlayıp her gün buhar makinesine koymamı söyledi. Ona günlük ve haftalık kullandığım vitaminlerden bahsettim. Özellik rohnfrid vitaminleri çünkü ben çok memnunum orada hiçbir sıkıntı yok. Mustafa hoca rohnfrid çok ağır bir vitamin dedi ben sana daha iyi bir vitamin vericem dedi. Aynı zamanda girit kumun sindirim ile alakası olmadığını girit kumu sadece çok sert birşey tükettiği zaman vermem gerektiğini söyledi. Dedim ki sindirim problemi vardı ağzını açıp kapatıyordu alakası bile yok dedi ve girit kumu veya kuş kumunu kullanmamam gerektiğini özellikle sert birşey yediği zaman kullanmam gerektiğini söyledi. Tohumları bırak bol bol yeşilliğe yumurtaya geçsin dedi. Ispanak yesin bol bol dedi. Paşa'nın genel sağlığı gayet iyi çıktı. 90 grama yakın 1 yaşında bir sultan papağanı. Ben kendisinden ağız kültür testi ve dışkı testi de yaptırmak istedim. Onları da tekrar sizinle paylaşırım. Birde suya damlatılan vitaminlerin etkisinin 10 15 dakika içinde geçtiğini söyledi ve önermediğini söyledi. Daha çok doğal beslenme yeterli olur dedi. Çünkü kuşlar doğasında bu şekilde yaşıyorlar dedi. Ekstra yaptığımız verdiğimiz vitaminleri karaciğeri yorar dedi. Onu da belirtmek istedim

Patikaya veteriner kliniği - Mustafa deniz kesinlikle öneriyorum gönül rahatlığıyla gidebilirsiniz

https://pdfguru.com/tr/pdf-to-epub/ sayesinde PDF dosyalarımı kolayca EPUB formatına dönüştürebiliyorum. Bu, özellikle e-kitap okumada büyük rahatlık sağlıyor, çünkü EPUB formatı mobil cihazlarda daha esnek ve kullanıcı dostu. Site, dönüştürme işlemini hızlı ve sorunsuz bir şekilde yapıyor. E-kitap severler için harika bir araç!
Papağanlar hakkında kitaplar okumak, bu büyüleyici kuşların dünyasını daha yakından tanımamı sağladı. Kitaplardan edindiğim bilgiler, papağanların davranışları, bakımı ve eğitimi konusunda bana derinlemesine bir anlayış kazandırdı. Bu bilgileri PDF formatında saklamak ise büyük bir avantaj; istediğim zaman kolayca erişebiliyor ve yeniden okuyabiliyorum. Özellikle nadir bulunan veya özel ilgi alanlarına hitap eden kitapları PDF olarak arşivlemek, onları korumanın ve uzun vadede faydalanmanın en iyi yollarından biri. Bu sayede, hem papağanlar hakkında bilgi birikimimi artırıyor hem de bu bilgileri ihtiyaç duyduğum her an elimde tutabiliyorum.