• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Papağanımın sesi kısık gibi

3n3rgy

Aktif Üye
Sesi biraz kısıldı sıcak ortamda hep dışarıda duruyor vitaminlerini eksik tutmuyorum 5 aylık neden sesi biraz kısık acaba videoda mevcuttur yardımcı olur musunuz ve uçmaya biraz korkuyor bazen ve banyoluguna girmiyor ve kaşınma problemi var kendim yikasam olur mu teşekkürler
Alttaki videoda ses sorunu

Alttaki videoda kaşınma sorunu

Ve dışkı resimleride mevcuttur

Son düzenleme:

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşun alttaki videoda kasinmiyor temizlik yapıyor kuşlar kadar temizliğe önem verseydik psikolojik destek almamız gerekirdi. Sesi normal düzeyde. Kuşu kendin yıkama tehlikeli olabilir. Bir kaba su koyup içine marul tarzı birşey koyarsan kendisi yıkanır gerektiği zamn

3n3rgy

Aktif Üye
Temizligini yapıyor evet fakat arada kaşınmaları var böyle kendini ısırır gibi hızlıca kasıyor marul koydum genede girmedi banyoluguna teşekkür ederim dışkısı normal mi çok dikkat ediyorum herseyine vallahi bu doğalgaz fiyatlarından sonra kendim battaniyeyle oturuyordum bu üşümesin diye sonuna kadar tüm dogalgazları açıyorum kendime baktığımdan daha iyi bakmaya çalışıyorum

Son düzenleme:

3n3rgy

Aktif Üye
Peki dışkı resmi çektim bir sorun var mı goruntusunde acaba

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yem dışında farklı birşey yedimi bugün

3n3rgy

Aktif Üye
Darı yem başka bir tane spagetti az marul ama dün ballı kraker yedi okadar

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşa ballı kraker vermeyin. Kuşlara spagetti hamur işi kola fanta ketçap mayonez kısacası senin benim yediğim şeyleri vermemelisin. Ballı kraker yarardan çok zarardır. Çünkü ballı krakerlerin çoğu ballı değildir. Vitamin ne sıklıkla veriyorsun bilmiyorum ama haftada 1 vitamin 1 probiyotik yeterli.

3n3rgy

Aktif Üye
Evet vermiyordum hamur işi hicbise sadece extra çekirdek kaju ceviz darı veriyorum ama ben yokken sofraya uçmuş son anda yakaladım ballı krakeri ilkkez vermiştim ama geri kaldırdım haftada bir vitamin bir probiyotik veriyorum kola fanta vs su hariç başka içecek vermedim vermem çok teşekkür ederim ilginiz için

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Onun dışında kusta ses kısıklığı senin dikkatini çekecek seviyedeyse 5 gün vitaform kullanabilirsin diskilarda iyi değil şuan

3n3rgy

Aktif Üye
Tamamdır tavsiyelerinize uyacagim çok teşekkür ederim

mbgedik

Yeni Üye
Hocam kuşunuzun sesi normal geldi yalnız kafes bir sultan için çok küçük. Şu konuda ben de yardım istemiştim ses kısıklığıyla alakalı, ilk götürdüğüm veteriner sentadoks verdi fayda etmedi, nefes almakta sıkıntı yaşamaya başladı, dün çok kötüleşti, gece yarısı acil şekilde veterinere götürürken 7 yıllık dostluğumuz ellerimde son buldu. Dediğim gibi sesi normal geldi bana ama, gerçekten benim attığım videodaki gibi sesi kısılırsa mutlaka egzotik kanatlılardan anlayan bir veterinere gösterin; yoksa sonu dayanılmaz oluyor.

Konu burada: Sultan papağanı ses kısıklığı

Sorunun ne olduğunu bilmiyorum ama tehlikeli olduğunu biliyorum. Başka bir arkadaş da şu konuda: Sultan papağanımın sesi kısıldı aynısını yaşamış, birebir aynı süreç. Papağan ateşi denen bir hastalığa benzettim, o yüzden hatta yarın kendim de hastaneye gideceğim zira insanlara da bulaşıp öldürücü olabiliyormuş.

Son düzenleme:

3n3rgy

Aktif Üye
Yeni aldım papaganımı yaşadığım yerde petshopda kısıtlı şeyler vardı hemen mecbur kafese koyup eve götürmek için aldım büyük bitane alacagim evet rahat edemiyor biraz küçük papaganiniza olanlar için çok üzüldüm