• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Papağanımın ayağında yara var

Irm4kt

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Ayağının altındaki yara
Hastalık Belirti Tarihi
20 Eki 2024
Merhaba, kuzenim 2 gün önce papağanını bize verdi. Dün akşam papağanla vakit geçirirken ayağının altında yara olduğunu fark ettik. Kuzenim daha önce veterinere götürmüş, krem vermişler ayağı için ama ayağını sarınca kuş sargı bezini gagasıyla çıkarıyormuş. Yara da geçmemiş. Kuş ayağının altını falan ısırıyor (pek ısırmak gibi değil de gagasıyla dokunuyor gibi) bi de sağ ayağına pek basmamaya çalışıyor. Ne yapabiliriz?

Ekli dosyalar

ninjagokai3

Aktif Üye
@Demet bükay
kuşumun da ayağında yara vardı krem ve rif kullanmıştım . Benim de fazla bilgim yok belki uyar diye attım demet abla cevap verirse daha uygun olur

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Çok teşekkürler, makalede yazılan hastalıklar benim kuşumun olduğu şeyle mi ilgili acaba çünkü ben cidden anlamıyorum da
Merhaba çok geçmiş olsun, öncelikle eczaneden karamerhem (ıhtıyol) alıp geceleri uyumadan önce sürüp yedirin, nasır olmuş ve açılmış😔🤲
Mümkünse tünekleri çıkarın zemine yumuşak bir malzeme serin, ayakları rahat etsin, yemini, suyunu en alta takın, yaralar kabuk bağlayıp düşünce rif ampul alın kırın ve sürün, biraz zaman alacak 😔🤲çok açılmış nasır, ama düzelir😊🤲

Üst Alt