• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Papağanımda değişiklik var gibi fakat anlayamadım

badjuju

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
İshale yakın dışkı
Hastalık Belirti Tarihi
20 Nis 2026
Merhaba 4 yaşında yakışıklı sultan papağanım var :) Papağanımı yaklaşık 2 haftadır takip ediyorum. Genel halinde bir sorun yok. Yiyor, ötüyor, uçuyor, kafesindeki demirleri yalıyor, kaşınıyor, kızıyor, oynuyor, zıplıyor vs. fakat az önce yanına geldim anlık bitkin halde hiçbir tepki vermiyordu. Normalde ele alışık olmayan bir kuş elime geldi 2 3 dk ilgilendikten sonra kendine geldi şuan elime gelmiyor tepki veriyor. (Bu durumu 2 hafta önce yaptığı için takibe aldım. Bugün de bu durum söz konusu.) dışkısını yaparken sıvıyla karışık yapıyor. Dışkısından kötü bir koku da almıyoruz. 2 hafta içerisinde suyuna elma sirkesi damlattık (3-4 gün arayla). Haşlanmış patates verdik. Biraz yeşillik ve haşlanmış yumurta da verdik farklı günlerde. Genel hali iyi mutlu ama dışkı problemi çok kötü değil fakat can sıkıcı. Sebebi nedir ?

Ekli dosyalar

Hamdi

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Merhaba kafesin deseni mi öyle yoksa kuşunuz mu yapmış bilmiyorum ama eğer boyalar kavlıyorsa kesinlikle kafesi değiştirme vaktiniz gelmiş öncelikle onu söylemeliyim. İshal olmuşsa öyle bitkinlikleri olabiliyor ya da normaldir yorulması. Ama ishal için kesinlikle probiyotik vermelisiniz ---> Takip Edelim - Kuşlarımız için Rutin Vitamin Kullanımı Nasıl Olmalıdır ? . Mamaistten alabilirsiniz. Elma sirkesi verilmez bağırsak florasını bozar ishal yapar büyük ihtimal bundan dolayı olmuş ishal. Japon darısı da öneririm probiyotiğini buradan da alır ama kesinlikle linkteki takviyeleri almalısınız.

badjuju

Yeni Üye
Merhaba kafesin deseni mi öyle yoksa kuşunuz mu yapmış bilmiyorum ama eğer boyalar kavlıyorsa kesinlikle kafesi değiştirme vaktiniz gelmiş öncelikle onu söylemeliyim. İshal olmuşsa öyle bitkinlikleri olabiliyor ya da normaldir yorulması. Ama ishal için kesinlikle probiyotik vermelisiniz ---> Takip Edelim - Kuşlarımız için Rutin Vitamin Kullanımı Nasıl Olmalıdır ? . Mamaistten alabilirsiniz. Elma sirkesi verilmez bağırsak florasını bozar ishal yapar büyük ihtimal bundan dolayı olmuş ishal. Japon darısı da öneririm probiyotiğini buradan da alır ama kesinlikle linkteki takviyeleri almalısınız.
Kafesinde boya kalkması vs. gibi durumları yok. Kafesin deseni o şekilde benekli. Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Linkteki takviyeleri inceleyeceğim.

Üst Alt