• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Papaganima yardim

Ahmet27

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kusma sulu diski baloncuk
Hastalık Belirti Tarihi
3 Nis 2022
Kullanılan İlaç
Henuz yok
Herkse selamar 2 yas civari disi sultan papaganim var bugun 6 da eve geldim bir yarim saat kadar balkondaydik aksam 8 gibi kusum yem kusmaya basladi sonra halsizlesti ara ara hareketlenip kendini kasimaya basladi sonra dikkat ettim suyunu degistirdim su icti suyuda cikardi aksam 8 den beri bisey yemedi su an saat 12 ara ara yine kismaya calisir sekilde hareketleri var burnundan mi agzindan oljuor cozemedim 2 defa baloncuk gordum diskisini 4 saate sadece 2 defa yapti yesil beyaz ama sulu bir sekilde soguk mu aldi hastalik veya zehirlenmemi bilemiyorum veterinere goturecem sabahi cikarmasini umuyorum bilgisi olan varsa aydinlatirsa sevinirim

Ayrica kusum ilk kustugu zaman gozunden yas geldigini gozlerinin buyuk ve siyahlasgigini gozlemledim

Bilgiai olan beni aydonlatirsa sevinirim

Ekli dosyalar

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Yemli dışkı da yaptı mi kuşunuz ? siz balkona cikarken kuşunuzu da çıkardınız mi ? Birde balkon veya ev ortamında çiçekli bitki saksı varmı

Ahmet27

Yeni Üye
Yemli diski gormedim evet balkona cikardim biraz ruzgar vardi balkonda saksi vardi ama kusumla saksilarin arasinda mesafe vardi ayriva baloncuk agzindan cikiyor

Ahmet27

Yeni Üye
Diskiyi kafesin altindan aldigim icin yem yapismis resimde ondan oyle

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Kuşunuz zehirlenmiş her türlü ordan bir bitki yemiş olabilir. Gözde de buyume başladıysa sanırsam fazlasıyla biseyler yemiş balkonda. Durumu kritik diyebilirim. Kuşun kursagina su basmanız lazım zorla da olsa icirmeniz gerekiyor şırınga yardımı ile

Ahmet27

Yeni Üye
Su icirdim suyu da cikardi ama balkon dedigim cam balkon sadece bir penceresini actim hava almasi icin kusum oraya yakindi birde saksilara uzakti masanin uzerinde yani biseu yemesi imkansiz bir tek iftar saati cok az somun ici ekmek verdim cok az ama

Ahmet27

Yeni Üye
Insallah sabahi cikarabilir tek derdim o veterinere goturcem sabah ama daha 9 10 saat var yem yemedi ve su da icmedi sabahi cikarabilevekmi endisemiz bu yönde

Ahmet27

Yeni Üye
Kussa da suyu icireyim mi birde auyuna vitamin koyayim mi

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Hangi vitamin var elinizde

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Siz önce kuşu kusturun sonrasında elinize yem alın kuş yemeye calissin sabaha kadar bekleyin başında, sonrasında bir kanatlı uzmana götürün derim. Birde entrobac veya diazyme 256 temin ediniz özellikle de elle besleme maması ve aparatı temin etmelisiniz. İnşallah bugün kuş toparlanır yavaş yavaş

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Bu arada kafesin içindeki kağıdı da çıkarın ve birde ona bakın, gagasıyla yeme gibi bir durumu olmuş mu birden bu hale gelmesi normal değil karıştırmış olmalı çünkü sanki sadece ekmek içi yememiş gibi

Ahmet27

Yeni Üye
Acaba diskisini mi yedi agzindan cikan baloncuk beni cok endiselendiriyor altini hemen dehistiryyorum su iciremeidm siringa yardimiyla 56 damla icirebildim ara ara su vereyim sabaha kadar sabahi cikarsin zaten bir uzmana kesinlikle goturecegim allah razi olsun ilginiz icin de tesekkur edrrim

Ahmet27

Yeni Üye
Bu arada yem vermeue calistim yemi elkmden aliyor ama yemiyir yere atiyor

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Siz sürekli uzatmaya devam edin yemi çekirdek koymayın, normal yemlerini tüketmeye çalışsın halsizlik durumu nedir kusunuzda ?

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Ağızda kötü koku varmı hiç baktınız mi

Ahmet27

Yeni Üye
Yo zaten gunu gununden cekirdek yemiyor o yuzden cekirdeksiz yem aliyorum suyu verdikten sonra biraz hareketlendi su an bildiginiz uyuyor