Probiyotik'i düzenli olarak kullanıyoruz. Vitamini de sürekli değil ama arada veriyoruz. Meyve sebze olarak ne yiyiyorsak yararlı olandan yeterli miktarda vermeye de dikkat ediyoruz. Mesela yumurta, maydanoz, pirinç, havuç, patates... Ama dediğiniz gibi mineral eksikliğinden dolayı oldu diye düşünüyorum. Himalaya tuzu verince tuza karşı ilgisi çok kalmadı.
Dışarı salma konusunda dışarıda olmadığımız süreçlerde mutlaka kafes dışında bulundu. Neredeyse sadece kafese yatmaya girdiriyorduk. Yavrulardan sonra sırasıyla dişi erkek olarak duruyorlar. Yuvalıkta hangisi olmazsa mutlaka diğeri kafesten çıkmayı istiyorlar, yanlarında olduğumda çıkarmadan yapamıyorum, ben bıraksam seslenip tünekte sağ sol yapıyorlar, dayanamıyorum.
Aynı zamanda erkek olanı elimizle çok besledik diye yavrusu olduğunda sürekli bizden bir şeyler bekledi Hadi verin yavruma götürücem der gibi
Kafesde olsa daha stresli olur diye düşünüyorum bu konuda çok şükür şu anlık bir sıkıntı yaşamadık, teşekkür ederim yine de cevabınız için