• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

papağanım tuhaf davranıyor bakar mısınız?

asuna1821

Paylaşımcı
merhabalar, arkadaşlar erkek papağanım son 10 gündür kuytu köşelere girip bekliyor biraz yaklaşınca da hemen çıkıp tıslıyor. o içeride beklerken dişi kuşum bazen yanına giriyor bazen yanında bekliyor. neden olabilir acaba? erkek kuş yastığın arasında hep giriyor sarı olan kuşum dişi o da giriyor ya da bekliyor öyle

Ekli dosyalar

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Yuva hazırlığına girmişler. Karanlık alanlara girişlerini kısıtlayabilirsiniz. Yavru almak istiyorsanız yuvalık asabilirsiniz.

asuna1821

Paylaşımcı
Yuva hazırlığına girmişler. Karanlık alanlara girişlerini kısıtlayabilirsiniz. Yavru almak istiyorsanız yuvalık asabilirsiniz.
her ikisinde de hastalık var genetik olabileceğini düşündüğüm için yavru istemiyorum bebeklerine de geçer diye o yüzden yuvalık almadım. birbirilerine arkadaş olabileceklerini düşündüm o yüzden diğer hasta kuşu da sahiplendim. yuvalık almazsam bi sorun olur mu kuşlarım için? şu an çektim yine girmiş yastığın arasına🥲

Ekli dosyalar

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Yani bir takım önlemler alabilirsiniz tabii ki ama yaşı gelmiş, keyifleri yerinde olan bir çift sultan papağanı eğer uygun karanlık, sakin ortamı da bulursa yavrulamak isteyeceklerdir. Kafesleri ayırmak, yeşil elma ve papatya çayı vermek, karanlık bölgelere erişimlerini kısıtlamak, onlarla bol bol etkileşime girmek, oyunlar oynamak, kafeslerine oyuncaklar asmak, kafes düzenlerini ve yerlerini düzenli değiştirmek, daha az gün ışığına maruz kalmalarını sağlamak, daha az banyo yaptırmak, daha erken uyumalarını sağlamak gibi yöntemleri deneyebilirsiniz. Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

asuna1821

Paylaşımcı
Yani bir takım önlemler alabilirsiniz tabii ki ama yaşı gelmiş, keyifleri yerinde olan bir çift sultan papağanı eğer uygun karanlık, sakin ortamı da bulursa yavrulamak isteyeceklerdir. Kafesleri ayırmak, yeşil elma ve papatya çayı vermek, karanlık bölgelere erişimlerini kısıtlamak, onlarla bol bol etkileşime girmek, oyunlar oynamak, kafeslerine oyuncaklar asmak, kafes düzenlerini ve yerlerini düzenli değiştirmek, daha az gün ışığına maruz kalmalarını sağlamak, daha az banyo yaptırmak, daha erken uyumalarını sağlamak gibi yöntemleri deneyebilirsiniz. Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
dişi kuşum 1,5 erkek kuşum 4,5 yaşında. dişi kuşumu yavruyken sahiplendiğim için çok evcil asla yanımızdan ayrılmaz kendini sevdirirdi sürekli fakat yanına eş alınca bizle de ilgisi kesildi maalesef. erkek kuşu eğitmeye çok çabaladık hala da devam ediyoruz ama çok saldırgan dişi kuşumuzu bile sevdirmiyor biz onu severken eşini ısırıyor ya da bizi ve kanatıyor. ben de çok istiyorum onunla sosyalleşmek ama imkansız gibi.😔

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Özellikle hormonal olduklari dönemde koruma icgüdüsü ile sizden uzaklasmalari normal. Yanina es alinca, hele ki partneri de yabaniyse ilgisi bölünmesi ihtimali maalesef cok yüksek oluyor. Sizin durumunuzda da bu yasanmis. Kuslar es tutmadan kafesleri ayirip disarda bir araya getirseydiniz belki bunun önüne gecebilirdiniz ama simdi ayirmaniz kuslarda strese neden olabilir.

Genetik hastalik dediginiz nedir acaba? French molt hastasi mi kuslariniz?

asuna1821

Paylaşımcı
Özellikle hormonal olduklari dönemde koruma icgüdüsü ile sizden uzaklasmalari normal. Yanina es alinca, hele ki partneri de yabaniyse ilgisi bölünmesi ihtimali maalesef cok yüksek oluyor. Sizin durumunuzda da bu yasanmis. Kuslar es tutmadan kafesleri ayirip disarda bir araya getirseydiniz belki bunun önüne gecebilirdiniz ama simdi ayirmaniz kuslarda strese neden olabilir.

Genetik hastalik dediginiz nedir acaba? French molt hastasi mi kuslariniz?
zaten o şekilde kafesleri ayrı. sadece dışarıda bir aradalar. dişi kuşuma gözde hanım mide kanseri olabileceğini söyledi ve kemikleri normal sultan papağanlarına göre ince osteosarkom dedi büyük ihtimalle. ayrıca karaciğerinde de sorun var denmişti. erkek kuşumda da karaciğer problemi ülseratif dermatit ve sarko virüs olabilir dedi. biz bilmiyorduk her ikisinin de hasta olduğunu muayene de öğrendik. birbirlerine arkadaş olsunlar diye de erkek kuşu geri vermek istemedik çünkü ilk andan itibaren çok iyi anlaştılar 😊

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Cok üzücü, umarim güzel, saglikli bir hayat sürerler. Bu sartlar altinda üretim düsünmemek tabii ki en dogru ve bilincli karar olacaktir. Dediginiz gibi iyi anlasiyorlarsa tabii ki birlikte devam etsinler :). Sadece gözetiminiz altinda bir araya gelsinler ki ciftlesme vs. olmasin. Yukarida yazdigim önlemleri uygulamaya calisin, mesela yastigin arkasina cok giriyorsa yastigi kaldirin.

asuna1821

Paylaşımcı
Cok üzücü, umarim güzel, saglikli bir hayat sürerler. Bu sartlar altinda üretim düsünmemek tabii ki en dogru ve bilincli karar olacaktir. Dediginiz gibi iyi anlasiyorlarsa tabii ki birlikte devam etsinler :). Sadece gözetiminiz altinda bir araya gelsinler ki ciftlesme vs. olmasin. Yukarida yazdigim önlemleri uygulamaya calisin, mesela yastigin arkasina cok giriyorsa yastigi kaldirin.
inşallah🙏🏻 belki birbirlerine iyi gelirler diye düşündük takılıyorlar birlikte hep :) evet öyle yapıyoruz sürekli gözetliyoruz umarım mutlu yaşarlar🙏🏻😊