• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Papağanım sürekli uyuyor

Rinny

Yeni Üye
7-8 aylık sultan papağanım var sahipleneli yaklaşık 1,5 ay fln oldu
Sahiplendiğimden beri sürekli uyuyor ve az ötüyor
Kafeste durunca çok bağırmaya çırpınmaya başlıyor birden hareketleniyor
kendine zarar vermesin dışarı çıkaralım dolaşsın diyoruz uçup ya kafamıza ya da omuzumuza gelip tüylerini kabartıp uyuyor ve ses çıkarmıyor
İştahı açık, Su içiyor, uçuyor, dışkısı normal sağlıklı gibi ama
Normalde sultan papağanları hareketli ve cıvıl cıvıl olurlar sürekli uyuyunca biraz tedirgin olduk

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba ailemize hoş geldiniz 😊 mümkünse kuşunuzun videosunu görebilirmiyiz streamable com dan yükleyip linkini buraya ekleyin bakalım 👍 Dışkı da görelim

erenztrk

Müdavim
Kuş biraz zayıf geldi bana bir de kafesin tabanında ızgara yok ızgara temin edin dışkısında yanlış bilmiyorsam bir sıkıntı yok ben de hocalarımdan öğrenmeye çalışıyorum yanlış sa da doğrusunu öğreneyim kusura bakmayın 😊 nefesinde hırıltı var mı yeteri kadar gece uykusu uyuyor mu vitamin takviyesi kullanıyor musunuz bir de sultan papağanları gündüz uyumayı da severler oyun oynar yemek yer sonrasında biraz uyur gün içinde bu rutin genelde böyle devam eder ara ara kestirirler yemekten sonra mı uyuyor dikkat edin .

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kafeste tünek yok mu. Videoda göremedim. Kafes düzenini değiştirmelisiniz . Kafesine paralel şekilde tek tünek takın. Sevebileceğini düşündüğünüz oyuncak koyun. Kafeste grit kum, kalamar kemiği, gaga taşı, mineral blok bulundurun. Bunlar sürekli kafeste olmalı. Sizin yanınızda daha güvende hissettiği için kafeste durmak istemiyor. Genel olarak keyfi yerindeyse demekki omuzunuzu güvenli alan olarak belirlemiş.

Rinny

Yeni Üye
Kafeste tünek yok mu. Videoda göremedim. Kafes düzenini değiştirmelisiniz . Kafesine paralel şekilde tek tünek takın. Sevebileceğini düşündüğünüz oyuncak koyun. Kafeste grit kum, kalamar kemiği, gaga taşı, mineral blok bulundurun. Bunlar sürekli kafeste olmalı. Sizin yanınızda daha güvende hissettiği için kafeste durmak istemiyor. Genel olarak keyfi yerindeyse demekki omuzunuzu güvenli alan olarak belirlemiş.

Kafesinde tünek var ama kendini ordan oraya attığı için daha önce ayağını kırmıştı veteriner tünekleri çıkarın demişti şu anlık 4 tanesi takılı, kum bloğu, kalamar kemiği ve gaga taşı var, 4 adet vitamini var ve düzenli şekilde sularına katılıyor

Son düzenleme:

Rinny

Yeni Üye
Kuş biraz zayıf geldi bana bir de kafesin tabanında ızgara yok ızgara temin edin dışkısında yanlış bilmiyorsam bir sıkıntı yok ben de hocalarımdan öğrenmeye çalışıyorum yanlış sa da doğrusunu öğreneyim kusura bakmayın 😊 nefesinde hırıltı var mı yeteri kadar gece uykusu uyuyor mu vitamin takviyesi kullanıyor musunuz bir de sultan papağanları gündüz uyumayı da severler oyun oynar yemek yer sonrasında biraz uyur gün içinde bu rutin genelde böyle devam eder ara ara kestirirler yemekten sonra mı uyuyor dikkat edin .
Nefesinde Hırıltılı yok gece 00.00 da herkes uyumaya gider bizim evde o yüzden odası sessiz ve gece uykusunu alıyor, 4 farklı vitamin takviyesini düzenli şekilde kullanıyoruz, yemekten sonra evin içinde 1 ya da 2 tur uçuyor ondan sonra uyuyor ve tüm gün kabarıp uyuyor ya da kabarıp etrafa bakıyor ama pek oyun oynamıyor.
beni de zaten hareket etmemesi endişelendiriyor bildiğim kadarıyla sultan papağanları Hareketli, meraklı ve konuşkan canlılar bizimki erkek olmasına rağmen nadir bir şekilde cikleyip susuyor, kafesine koyduğumuzda çığlık atıyor dışarıda ise nadir şekilde birkaç kez cikliyor.
daha çok yüzümüze iyice yaklaşıp boyun girintimizde sessiz şekilde yatıyor yatıyor

Son düzenleme: