• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Papağanım sıkılıyor

Cafer Kuş

Aktif Üye
Merhabalar Sultan papağanı aldım 4 aya önce ev halkını çok seviyor sürekli bizle (dışarda) olmak istiyor. Kafes içine oyuncak önerebilir misiniz?

Dışarı çıkarmak için bu papağan tasmaları sağlıklı mı??

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Merhabalar Sultan papağanı aldım 4 aya önce ev halkını çok seviyor sürekli bizle (dışarda) olmak istiyor. Kafes içine oyuncak önerebilir misiniz?

Dışarı çıkarmak için bu papağan tasmaları sağlıklı mı??
Tasmanın sağlıklı olmamasını geçtim, evde oğup büyümüş bir kuşu kafesiyle birlikte balkona çıkarmak bile sağlıklı değil. Kedi görür, karga görür strese girer, kedi veya yabani kuşlar siz oh ne güzel uçuyor derken göz açıp kapatana kadar kapıverirler kuşu fark edene kadar iş işten geçmiş olabilir. Yani bu tarz bir şeyi belki yaşamayabilirsiniz ama kuşun strese girmesi yüksek ihtimaldir. Bunlar evcil kuş, ev kuşu. Dışarı çıkarmayın onların özgürce davranabileceği ev içinde bir yeri olabilir :) Kafes içine altı zilli, boncuklu salıncaklardan alabilirsiniz oynamayı seviyorlar. Püsküllü olmasın oyuncak, takılma ihtimali olabilir ve lütfen plastik olmasın. Bunun dışında keyfinize ve zevkinize göre ses çıkaran renkli şeyler çok ilgilerini çeker :)