• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Zeus

Müdavim
Elinizde kalan tek düğmelerle papağanınız için oyuncak yapabileceğinizi biliyor muydunuz?
ihtiyacımız olan malzemeler;
1 adet Papağan 🦜 (ya da elinizde olan bir kuş 🐧🐦⬛🐦) 🤣
1 adet anahtarlık halkası
1 adet asma aparatı
Yeteri kadar jüt ip (kendir ip) 🧶
Tek kalan irili ufaklı renkli düğmeler (yutamayacağı büyüklükte olmasına özen gösterelim)

Yapılışı; İpleri 8-10 cm uzunluğunda kesip anahtarlık halkasına takıyoruz. Düğmelerin 2 deliğinden ipleri geçirip istediğimiz kadar düğme takıyoruz. Uç kısıma gelince düğmenin ucuna bir düğüm atıp sabitliyoruz. Kafese asıyoruz gelen şıkır şıkır seslerle mutlu oluyoruz 😄 yurtdışı sitelerinde 10$’a satılan oyuncağı evde bedavaya yapıyoruz. Onlar tek renk yapmış ama biz renkli yapıyoruz ve kalan tek düğmelerden kurtuluyoruz 🤣IMG_5005.jpeg

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Elinizde kalan tek düğmelerle papağanınız için oyuncak yapabileceğinizi biliyor muydunuz?
ihtiyacımız olan malzemeler;
1 adet Papağan 🦜
1 adet anahtarlık halkası
1 adet asma aparatı
Yeteri kadar jüt ip (kendir ip) 🧶
Tek kalan irili ufaklı renkli düğmeler (yutamayacağı büyüklükte olmasına özen gösterelim)

Yapılışı; İpleri 8-10 cm uzunluğunda kesip anahtarlık halkasına takıyoruz. Düğmelerin 2 deliğinden ipleri geçirip istediğimiz kadar düğme takıyoruz. Uç kısıma gelince düğmenin ucuna bir düğüm atıp sabitliyoruz. Kafese asıyoruz gelen şıkır şıkır seslerle mutlu oluyoruz 😄 yurtdışı sitelerinde 10$’a satılan oyuncağı evde bedavaya yapıyoruz. Onlar tek renk yapmış ama biz renkli yapıyoruz ve kalan tek düğmelerden kurtuluyoruz 🤣Ekli dosyayı görüntüle 58491
Çok güzel olmuş emeğinize yüreğinize sağlık,
1.madde süpermiş💓🤲

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Emeğinize sağlık. Bende bunu pamuk iple yapayım. 🤭

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Pamuk iple tavsiye etmiyorum ıslak kalabilir, koparıp yiyebilir. Varsa jüt ip kullanın, yoksa ip alıp öyle yapın 😊 ya da makrome ipiniz varsa onunla da deneyebilirsiniz.
İkiside var.Aslında pamuk ip daha sağlıklı jüt ip ve makrome iplerine göre. O yüzden pamuk iple yapmak daha mantıklı geliyor bana. :)
Yese bile diğerleri kadar sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Benim salıncaklarımın (aslında kuşlarımın 😃) uçlarında pamuk ipler var. Onlarla oynamayı seviyorlar. İki yıldır bir sıkıntı olmadı şükür. Bundan sonrada olmaz inşallah. 😊

Zeus

Müdavim
İkiside var.Aslında pamuk ip daha sağlıklı jüt ip ve makrome iplerine göre. O yüzden pamuk iple yapmak daha mantıklı geliyor bana. :)
Yese bile diğerleri kadar sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Benim salıncaklarımın (aslında kuşlarımın 😃) uçlarında pamuk ipler var. Onlarla oynamayı seviyorlar. İki yıldır bir sıkıntı olmadı şükür. Bundan sonrada olmaz inşallah. 😊
Pamuk ipten kastınızı örgü ipi gibi algıladım 😁 var mı örnek atabileceğiniz o ipten yaptığınız oyuncak falan.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Pamuk ipten kastınızı örgü ipi gibi algıladım 😁 var mı örnek atabileceğiniz o ipten yaptığınız oyuncak falan.
Screenshot_20240121-004544_Instagram.jpg

Bu salıncak kullandığım ama iplerin yerinde yeller esiyor tabi. Kemire kemire söktüler. 😁

Benim yaptığım yok henüz,yaparım diye almıştım ipi ama öyle duruyor. Sizin oyuncağınızdan yaparım. 🤭

halat ip çok faydalı, ayaklarına dolaşma, kesmez👍😊🤲

Ama bunu yutsalar sıkıntı olmaz mı abla?

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Ekli dosyayı görüntüle 58548

Bu salıncak kullandığım ama iplerin yerinde yeller esiyor tabi. Kemire kemire söktüler. 😁

Benim yaptığım yok henüz,yaparım diye almıştım ipi ama öyle duruyor. Sizin oyuncağınızdan yaparım. 🤭

Bunu
Ekli dosyayı görüntüle 58548

Doğal liften yada ketenden yapılıyor ablacım, şuana kadar sıkıntı görmedim.. Daha da doğalı en zararsızı tabiki😊👍